KILIÇDAROÐLU'NUN ÇARESÝZLÝÐÝ

18 Temmuz 2018 18:49 / 1096 kez okundu!

 

 

Ülkenin gündemi baþka, CHP'nin gündemi baþka. Üstelik hiç de uyuþmuyor.

24 Haziran seçimleri öncesinde kendi partisinin oy almasýndan çok baþka partilerin meclise girebilmesi için çaba harcamýþsýn, partin % 22,6 oy almýþ.

 

****

 

KILIÇDAROÐLU'NUN ÇARESÝZLÝÐÝ

Kýlýçdaroðlu ile ilgili görsel sonucu

Ülkenin gündemi baþka, CHP'nin gündemi baþka. Üstelik hiç de uyuþmuyor.

24 Haziran seçimleri öncesinde kendi partisinin oy almasýndan çok baþka partilerin meclise girebilmesi için çaba harcamýþsýn, partin % 22,6 oy almýþ.

Seçimlerden önce FETÖ 'belgeleri' ile bir sürü iddialar ortaya atmýþsýn, o iddialarý kanýtlayamamýþ bir sürü tazminat cezalarý yemiþsin.

Kamuoyuna ''% 60'ýn üzerinde' oy alacaðýný iddia ettiðin bir aday göstereceðini açýklamýþsýn ama olmamýþ, o aday su koyvermiþ, bütün çaban boþa çýkmýþ. Üstelik de alayý vala ile sözünü ettiðin aday eski bir AK Parti yöneticisi ve bir zamanlar AK Parti adayý olarak cumhurbaþkanlýðý yapmýþ bir þahýs imiþ.

Bari fýrsattan istifade parti içinde kendine tehdit olarak algýladýðýn siyasi rakibini aslanlarýn önüne atayým da, siyasi yaþamý bitsin diye aday göstermiþsin ama o üstü baþý yýrtýk pýrtýk da olsa, yara bere içinde de olsa arenadan Spartaküs gibi canlý çýkmýþ, partiden fazla oy almýþ, gelmiþ karþýna dikilmiþ.

Bütün bunlarýn üstüne parti ve kamu oyunun karþýsýna geçip 'seçimin tek kaybedeni AK Partidir' demiþsin. Halbuki o parti seçimden birinci parti çýkmýþ, 300'ün çok az altýnda vekil çýkarmýþ, cumhurbaþkaný adayý ise ilk turda 50'nin üzerinde oy alarak seçilmiþ.

Bu kesmemiþ olacak ki, bu kez de kalkýp hem referandumu hem de seçimleri 'gayri meþru' ilan etmiþsin. Seçimler gayri meþru ise senin milletvekilliðin de gayri meþru, sen o seçimde seçildin, istifa et o zaman.

Bütün bunlarýn üzerine 'hak, hukuk, adalet' adýna seçilmiþ Cumhurbaþkanýna hakaret içeren bir karikatürü sosyal medya hesabýndan paylaþmýþ, milletvekillerine de paylaþtýrmýþ, bunun sonucunda hem kendini hem de vekillerini dava konusu ettirmiþsin.

Bu yolun sonu nereye varýr? Siyasi bir getirisi olur mu? Bu yolla koltuðunu koruyabilir misin?

Olmayacaðý aþikar. Ama baþka çare yok. Ortalýðý velveleye verip bütün bu baþarýsýzlýklarýn içinden sýyrýlmayý saðlayamaz. Gerek genel kamuoyu gerek parti örgütü bunlarý yutmaz. Ama yutmuþ gibi davranabilir. Grup konuþmasýnda seni alkýþlayabilirler.

Düþenin dostu olmaz Kemal bey, fena düþtün.

 

Firuz TÜRKER

18.07.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.