KEL BAÞA ÞÝMÞÝR TARAK

27 Mayýs 2017 09:50 / 1359 kez okundu!

 

 

"Bütün bunlar yargýyý sulandýrmak için yapýlýyor. Sonra da bunlar dönüyorlar,bu sefer de  yargý sulandýrýldý diye feryat figan ediyorlar. Amaçlarý gerçekleri karýþtýrmak. Ya ne olacaktý, sizin gibi kamuoyu oluþturmaya çalýþanlara böyle yargý olacaktý elbette. Yargýyý da içten fethetmek için kim bilir ne dümenler dönüyor. Bütün suçlular, gerçeklerin ortaya çýkmamasý için elinden geleni yapýyor. Karýþtýrýn suyun içindeki çamuru karýþtýrýn bakalým. O sular elbet bir gün durulacak...."

*****

 

KEL BAÞA ÞÝMÞÝR TARAK

 

FETÖ Davalarýna bir bakýn. Ne kadar yargýlanan varsa hepsi üç maymunu oynuyor.  Darbe baþarýlý olsa her birisi günümüzün Faik Türün'ü olmaya aday bu sefiller sürüsü, artýk kýytýrýklýklarýndan mýdýr yoksa kendilerine iletilmiþ bir stratejik talimatla mýdýr nedir hakim karþýsýnda cep telefonlarýný açýp, kaydettikleri ortak savunmayý mahkeme heyetine dinletmeyi adet haline getirdiler. En üstünden en altýna hemen hemen hepsi benzer þeyler söylüyor. Güvenlik güçleri bunlarý evlerinde sýcak yataklarýndan ya da sabah namazýnda camilerden toplamýþ. Darbeye kim kalkýþmýþ hiç kimse bilmiyor. 

Ergenekon ve Balyoz davalarýnda da böyle oldu. Adamlar isimli cisimli, kimler tutuklanacak, nerelere konacak diye yazýlmýþ darbe planýný gözümüzün içine baka baka 'plansemineri' diye kakaladýlar. 'Kumpas' diye diye yýrttýlar. Sanki herkesin de iþine geldi bu, herkes de sineye çekti, sesini kýstý, fit oldu. TSK Bereketli toprak. Darbecisi hiç eksik olmaz. Bu sefer de FETÖ cülük ayaðýna bir baþka kesim tanklarý uçaklarý halkýn üstüne sürdü ama rezil rüsva oldular, þimdi bu yaptýklarýnýn hesabýný veremiyor, kývýrýyorlar. Onlar da týpký Ergenekoncular gibi, sanki olanlarýn kendileriyle hiç ilgisi yokmuþ gibi, mahkeme salonlarýnda camdan dýþarýyý seyrediyorlar.  'Aaaaa........ kuþ uçtu, kuþ bak..... Aaaa..... çocuk uçurtma uçuruyor. Tele takýldý tele bak, ben elleþmedim ha; kim bilir kim taktý tele.' E tabi onlar da biliyor yaptýklarýnýn kendi niyetleriyle ilgisi olmadýðýný. Amerikan güdümlü darbeciliðin savunulacak bir yaný yok. Bunlar memleketi kurtarmaya deðil batýrmaya, hatta satýþa sunmaya soyunmuþlar. Vatan hainliði nasýl savunulur ki vataný için ölümü göze alanlarýn karþýsýnda.

Mesele bu kriptolarýn hýrtlýklarýyla kalsa iyi, ne bekleyeceksin ki ruhunu þeytana satanlardan der geçeriz ama bunlarýn bir de medyadaki çok bilmiþleri var. Onlar da güya darbecilere karþýymýþ gibi yapýp, ofsaytta bekleyerek gol atma peþinde. Kafalarý hep 'nasýl yaparýz da bu iþi tersine döndürür Erdoðan'a çakarýz' hesabý kitabý içinde olanlar. Yok 'kontrollü darbeymiþ' de 'maðdur ediliyorlarmýþ' da estek de köstek de. Ýþte bunlar FETÖ nün lojistik destek ayaðý. Hani kavgayý ayýrýyorum diye kavgaya karýþýp da taraflardan birine ha bire çakan güya tarafsýz, gizli taraftarlar vardýr ya onlardan olanlar.

Bu ülkede savcýlarýn soruþturma yapmasý, göz altýna almasý, mahkemelerin tutuklamasý yasak edilmeli. Birileri ya da bazý kurumlar hakkýnda soruþturma mý açýldý; 'Vayyyy....' hemen herkes ayaða dikiliyor. Demokrasiydi de, basýn özgürlüðüydü de, insan haklarýydý da...  iyi de kimseye dokunulmadan nasýl çözülecek bu iþler? Cumhuriyet'e soruþturma açýlýr mýymýþ? Sözcüye dokunulur muymuþ? Bunlar suçlu olamazmýþ. Nereden biliyorsun, sabah akþam onlarla birlikte miydin? Savcýnýn  elinde ne delil var haberin var mý? 'Yok ben onlarý tanýyorum, yapmazlar böyle þey' . Yok ya.....   Halbuki bütün polisiye romanlarýnda katil hiç ummadýðýnýz biri çýkar. 17-25 Aralýkta yargý darbesi deðil de  'temiz eller operasyonu' yapýldýðýna inanýr, bu soruþturmalara inanmaz; niye? Ayný yargý deðil mi, Türk yargýsý iþte. Bekleyin hele bir davalar görülmeye, deliller ortaya dökülmeye baþlasýn. Suçlarý yoksa aklansýnlar.Bu iþin sonunda süt dökmüþ kedi gibi kuyruðu bacaklarýnýn arasýna sýkýþtýrmak da var. 

Ama öyle deðil; Bunlar biliyor kim suçlu kim suçsuz, yargýya ne gerek var. Kim suçlu? Tabi ki Ak Parti; tabi ki Erdoðan. Onu sandýk dýþý yollarla devirmeye çalýþanlar, onlara çanak tutanlar, lojistik destek saðlayanlar suçlu olacak deðil ya. Ama Erdoðan o gece canýný zor kurtardý, çoluðu çocuðuyla, torun tombalaðý ile niyet namazýný kýlýp öyle yola çýktý. 'Ya boþ ver ya oyun o oyun. Bakma sen tiyatro, kendisi yaptýrdý sonradan OHAL ilan edebilmek için. Bak þimdi baþkanlýðý da bu sayede geçirdi.'

Ayný þeyler FETÖ cüler için de yapýlýyor. 'Ben onu tanýrým kardeþim o FETÖ cü olamaz mümkün deðil; öyle biri deðil o'. Hasbinallah; nereden biliyorsun kardeþim? Beraber mi yediniz içtiniz, beraber mi yattýnýz kalktýnýz, býrakýn da yargý araþtýrsýn. BU FETÖ cüler öyle ortalýk yerde göðsünü gere gere 'ben FETÖ cüyüm' diye dolaþan insanlar deðil ki. Cizvit tarikatý gibi bir CIA örgütü. Ortalýk kripto dolu. BaksanaÝzmirli papaz, Amerikalý savcý bile FETÖ den para alýyor. Hatta hatta Amerikan baþkan adaylarýndan biri bile....

Bütün bunlar yargýyý sulandýrmak için yapýlýyor. Sonra da bunlar dönüyorlar,bu sefer de  yargý sulandýrýldý diye feryat figan ediyorlar. Amaçlarý gerçekleri karýþtýrmak. Ya ne olacaktý, sizin gibi kamuoyu oluþturmaya çalýþanlara böyle yargý olacaktý elbette. Yargýyý da içten fethetmek için kim bilir ne dümenler dönüyor. Bütün suçlular, gerçeklerin ortaya çýkmamasý için elinden geleni yapýyor. Karýþtýrýn suyun içindeki çamuru karýþtýrýn bakalým. O sular elbet bir gün durulacak....

Firuz Türker

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.