GERÇEÐÝ HERKES BÝLÝYOR

16 Nisan 2019 22:23 / 1413 kez okundu!

 

 

Kral çýplak. Hem de çýrýlçýplak. Bunu Kýlýçdaroðlu biliyor. Ýmamoðlu da biliyor. CHP'nin her düzeydeki yöneticisi hatta seçmeni de biliyor. Millet ittifaký partileri de biliyor, Cumhur ittifaký partileri ve bunlara oy verenler de biliyor. Eli kalem ya da klavye tutan ve 'hayýr öyle deðildir' diyen çýðýrtkanlar da biliyor. Dahasý en alt düzeyinden en üst düzeyine kadar  seçimi yürüten kurullar da biliyor. O halde 'hayýr öyle deðildir böyledir' diye yapýlan tartýþma tiyatrosu neden yapýlýyor?

 

****

 

GERÇEÐÝ HERKES BÝLÝYOR

 

Kral çýplak. Hem de çýrýlçýplak.

Bunu Kýlýçdaroðlu biliyor.

Ýmamoðlu da biliyor.

CHP'nin her düzeydeki yöneticisi hatta seçmeni de biliyor.

Millet ittifaký partileri de biliyor, Cumhur ittifaký partileri ve bunlara oy verenler de biliyor. Eli kalem ya da klavye tutan ve 'hayýr öyle deðildir' diyen çýðýrtkanlar da biliyor.

Dahasý en alt düzeyinden en üst düzeyine kadar  seçimi yürüten kurullar da biliyor.

O halde 'hayýr öyle deðildir böyledir' diye yapýlan tartýþma tiyatrosu neden yapýlýyor?

 

Sadece gerçeðin bilinmesi yetmiyor çünkü. Kanýtlý tanýklý, delilli ispatlý gerçeðin ortaya çýkarýlmasý gerekiyor. Yapýlan tartýþma, gerçeðin bu þekilde ispatlanmaya çalýþýlmasý ile üstünün örtülüp sahte gerçeðin kabul edilmesinin dayatýlmak istenmesi arasýnda yapýlýyor. Gerçeðin ortaya çýkarýlmasý tartýþarak olmaz. Somut veriler ortaya konularak olur. Onun dýþýnda sözle yazýyla, olmadý sokaða dökülüp gösteri taþkýnlýkla baskýnlýk kurarak gerçek ortaya çýkarýlmaz. Olsa olsa bunlar gerçeðin üstünü örtmek, karþý tarafý bu yavuz hýrsýzlýk karþýsýnda havlu atmaya zorlamak, kendi tezini dayatmak  için yapýlýr.

 

Winston Churchill, bir havuz partisi esnasýnda, bir yandan havuz kenarýnda yanýndakilerle sohbet ederken bir yandan da pipo içmek ister. Piposunu yakmaya çalýþýrken çakmaðýný havuza düþürür. Hemen çömelir ve piposu ile havuz suyunu tahliye kanallarýna dökmeye baþlar.

Yanýndakiler þaþkýnlýkla 'sayýn baþbakan ne yapýyorsunuz' diye sorarlar.

'Çakmaðýmý bulmak için havuzun suyunu boþaltýyorum, su bitince içine girip çakmaðý alacaðým' diye cevap verir.

'Ama efendim bu þekilde o suyun boþalmasý aylar alýr' diye itiraz ederler.

'Olsun'! diye yanýtlar; 'çakmaðý kesinlikle bulurum'.

Churchill'in burada anlatmak istediði, gerçeðin ortaya çýkarýlmasýnýn ne kadar zor bir iþ olduðudur. Belki böyle bir olay olmadý. Ya da Churchill yanýndakilere, tartýþtýklarý konuyu anlatabilmek için böyle bir mizansen düþündü ve çakmaðý kasýtlý olarak düþürdü.Üzerinde durulacak olan bunlar deðil, Churchill'in verdiði derstir.

 

Seçimi mi kazandýnýz. Kazanmadýðýnýzý düþünenler, buna ikna olmamýþ olanlar, seçim sonucu üzerinde sahtekarlýk olduðunu öne sürenler de var. Hangisinin gerçek olduðunu nasýl anlayacaðýz? Beyanlara ve üste çýkma çabalarýna bakarak mý? Gerekirse oylar yeniden sayýlacak. Olmadý seçim yenilenecek. Yine olmadýysa bir daha yenilenecek. Kazandýðýnýzdan eminseniz niye endiþe edesiniz ki? Ha... Kazandýðýmýzý elimizden almak için yapýyorlar bunu diye düþünüyorsanýz eðer, o kazandýk dediðiniz þey o kadar da saðlam deðil demektir. Ýstanbul'da elinizden alacak olanlar Ankara'da neden almadý? 

 

Firuz TÜRKER

16.04.2019

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.