ESKÝ CHP'liler ÝÞ BAÞINDA

18 Nisan 2022 12:19 / 851 kez okundu!

 

 

...Emperyalistler Türkiye'nin kendisine vurulan boyunduruðu çözmesini engellemek için üs olarak CHP'yi seçtiler ve onu ele geçirdiler;  FETÖ ve PKK ile eþleþtirerek Türkiye'nin baðýmsýzlaþma ve kalkýnma hamlesini yenmek istiyorlar. Stratejileri budur. Bunun da gizlisi saklýsý yok zaten. Joe Biden açýkça ifade etti. CHP'ye iman etmiþ efsunlu kesim bunu görmek istemiyor. Onlar istemese de ne yazýk ki acý gerçek bu.

 

****

 

ESKÝ CHP'liler ÝÞ BAÞINDA

 

CHP'nin politikalarýný beðenmiyorum. Ýdeolojisinin de bu topluma uygun olmadýðýný ve de geçmiþ zamana ait olduðunu düþünüyorum. Zaten bu yüzden de kendini yenileyemeyen bu parti bir türlü toplumun geniþ kesiminden kabul görmüyor. Fakat bunlar ayrý konular. Ona sýký sýkýya baðlý % 25'lik bir kitle var ki onlar da bir türlü çözülmüyor. Ýþte bu nedenle toplumsal etkisi önemli. 1/4 Küçümsenecek bir rakam deðildir.

 

Emperyalistler Türkiye'nin kendisine vurulan boyunduruðu çözmesini engellemek için üs olarak CHP'yi seçtiler ve onu ele geçirdiler;  FETÖ ve PKK ile eþleþtirerek Türkiye'nin baðýmsýzlaþma ve kalkýnma hamlesini yenmek istiyorlar. Stratejileri budur. Bunun da gizlisi saklýsý yok zaten. Joe Biden açýkça ifade etti. CHP'ye iman etmiþ efsunlu kesim bunu görmek istemiyor. Onlar istemese de ne yazýk ki acý gerçek bu.

 

CHP'nin bu kumpastan kurtarýlmasý çok önemlidir. Çünkü güncele ait düþüncelerini paylaþmasam da CHP içinde pek çok yurtsever unsurun olduðuna inanýrým. Kýlýçdaroðlu'nun Amerikancý ekibi bunlarýn pek çoðunu tasfiye etti. Böylece CHP'yi Millet Ýttifaký denilen bir oluþumun merkezine yerleþtirerek bir 'Erdoðan'ý devirme aparatý' oluþturdular. Bu ittifakýn yapýcý bir amacý yok. Sadece, her ne pahasýna okursa olsun Erdoðan'ý devirmek gibi bir hedefi var. Çünkü emperyalistler görüyor ki, Türkiye'yi yeniden boyunduruða baðlamanýn ilk þartý Erdoðan iktidarýnýn yýkýlmasýdýr. Bu iktidar ülkesinin çýkarlarýný, yýllardýr 'müttefik' sýfatýyla kendisini kandýranlarýn çýkarlarýndan önde tutuyor.

 

Bu mücadelenin selameti açýsýndan CHP'nin karþý saflardan kurtarýlýp yurtsever cepheye kazandýrýlmasý çok önemlidir. Bu baþarýlabilir mi; baþarýlmak zorunda. Emperyalistlerin oluþturduðu 'yerli' (sözde) ittifak neredeyse % 50 ile yarý yarýya bir desteðe sahip. CHP o saflardan kurtarýlýrsa % 25'in de altýna düþer ki, Türkiye'nin eli çok rahatlar. Milletçe kendi hükümranlýðýmýzý kurmamýz ve 'düveli muazzama' nezdinde bir büyük ve eþit devlete dönüþme yolculuðumuz daha kolay tamamlanmýþ olur.

 

Bunun mümkün olmadýðýný düþünenler olabilir. Ama ben ümitliyim. Dün akþam CNN TÜRK'de  Mehmet Sevigen'i, bugün de Beyaz TV'de Yýlmaz Ateþ'i izledim. Eski CHP'liler olan bitenin farkýndalar. Onlarýn çoðu (Muharrem Ýnce, Onur Öymen ve Mustafa Sarýgül dahil) CHP'den sürüldüler. CHP'ye Amerikancý-FETÖ'cü düþünce egemen oldu. Bu ihanet sarmalýnýn baþýnda da Kýlýçdaroðlu var. Bunlarý ben demiyorum, kadim CHP'liler söylüyor artýk. Ben bu geliþmeyi çok önemsiyorum. Tümüyle olmasa bile CHP'nin önemli bir kanadýnýn Türkiye'nin anti emperyalizm safýnda yer almasý çok önemli. Zaten CHP, FETÖ hegemonyasýndan kurtulacaksa ancak onlar baþarabilir ve 'iktidara geliyoruz' vaadiyle kandýrýlmýþ efsunlu kitlenin bir bölümünün gözünü açabilir. Bu memleketin evlatlarýyýz. Siyasi düþüncelerimiz ayrý kalarak neden yurdumuzun esaretten, halkýmýzýn geri kalmýþlýktan kurtulma mücadelesini el birlik vermeyelim. Böyle daha baþarýlý olmaz mýyýz?

 

Bence Türkiye insaný bu fýrsatý kaçýrmamalý. Kýlýçdaroðlu tayfasýnýn oyuncaðý olmamalý. Hala bir adaylarý yok, havanda su dövüyorlar. Neden yok? Çünkü bu onlara henüz dikte edilmedi. Ama emperyalist güçlerin faaliyetleri apaçýk ortada. Gizlisi saklýsý olmayan görüþmelerle örgütleme yapmaya çalýþýyorlar. Büyük elçiler ve propaganda kuruluþlarý harýl harýl çalýþýyor. 2023 Çok þenlikli olacak. Ya Türkiye yolundan döndürülecek ya da bunun mümkün olmadýðýný anlatacaðýz. Muhafazakarlar ve milliyetçiler bu mücadeleyi sahiplenmiþlerken, diðer yurtsever kadrolar da onlara katýlýrsa neden olmasýn.

 

Firuz TÜRKER

17.04.2022

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.