ENDÝÞELÝLERÝN ENDÝÞELERÝ BÝTMEZ

25 Ocak 2018 00:01 / 966 kez okundu!

 

 

Bizim 'endiþeliler' operasyon baþlamadan önce topluma neler pompaladýlar.

Korku, çekingenlik, Amerika ne der, AB ne der; Rusya kesinkes müsaade etmez bayraklarý orda...

Peki millet bunu yedi mi? Yemedi tabi... 

Operasyona giden askerleri bayraklarla uðurlayarak, anneler toplanýp sarma sararak, bal toplayýp askerlere göndererek belli etti.

Bu 'endiþeliler' bir kez daha halkýn tersine düþtü.

Tabi yine o yüksek kibirlerine sýðýnarak ve halký hakir görerek, milliyetçilik duygularýnýn kabarmýþ olmasýyla falan izah etmeye çalýþtýlar bu dýþlanmýþlýklarýný ve bir avuç kalmýþ olmalarýný. Yani ne olacaktý; emperyalist darbe giriþimine maruz kalmýþ ve de bu yetmezmiþ gibi güneyinde kendisine karþý silahlandýrýlan bir paralý askerler ordusu kurulan bir ülkenin insanlarý milliyetçilik duygularýyla deðil de neyle ayakta kalabilecekti?

Operasyon baþlar baþlamaz da FETÖ’nün ve PKK’nýn sahte 'sivil ölümleri', 'esir alýnmýþ Türk askerleri', 'yanmýþ ele geçirilmiþ Türk tanklarý' resimlerini baðýrlarýna basarak ve bunlar üzerinden 'barýþ barýþ' diye çýðýrarak uluslararasý kamuoyuna SOS mesajlarý göndermeye baþladýlar.

Peki, uluslararasý kamuoyunun tutumu ne?

Rusya'sýndan Çin'ine, ABD'sinden AB'sine, Ýngiltere'sine kadar devletlerin tutumlarý ortada deðil mi? Bir de Müslüman ülkeleri ve Müslüman olmamasýna raðmen yüreði Türkiye ile birlikte atan mazlum ülke halklarýný ve onlarýn yönetimlerini konu bile etmiyorum.

Birkaç gün önce 'bayraðýný salladýklarý emperyalist ülkelerin hepsi, Türkiye'nin kendisine karþý saldýrtýlmak üzere donatýlmýþ bu lejyon birliðini daðýtmak üzere harekete geçmiþ olmasý önünde, büyük bir acizlikle eðilmek zorunda kalacaklar.' diye yazmýþtým. Hemen hepsi bu durumda deðil mi?

Þimdi gözleri bu operasyonun baþarýsýzlýkla bitmesi dualarý ile göðe çevrilmiþ durumda. Nafile.

Fýrsattan istifade katakulli ve ABD fiþteklemesi ile Suriye'nin üçte birini ele geçirmiþ olan, ABD’nin Ortadoðu'daki 'gurkalarý'ý olarak silahlandýrdýðý, iþgal ettikleri bölgelerdeki sivil halka Kýzýl Kmer edasýyla davranan bu Amerikan hizmetkarlarý mý kazanacak? Geç onu.

Öyle olmayacaðýný çok iyi bildikleri için þimdiden çýðlýk çýðlýða barýþ da barýþ diye tutunmaya çalýþýyorlar. Hadi be... Ýnanalým mý barýþ istediðinize; sivil ölümlerine karþý olduðunuza? Ya bunlarýn yaptýðý infazlar neydi? Niye Türkiye þehirlerinin pazar yerlerine, parklara camilere roket atýyorlar? Oradaki askerlere karþý savaþmakla göstermiyorlar niyetlerini? Onlara 'barýþ' diyen yok, 'sivillere saldýrmayýn' diyen yok.

Türkiye'nin önüne katýp kovaladýðý bu Amerikan gurkalarýnýn arkasýndan topraklarýna geri dönme imkanýna kavuþan gerçek sahiplerinin hayýr duasýný aldýðý bir durum 'barýþ' ve siviller için 'güvenli' bir ortam deðil de, bu Pol Pot özentilerinin yönetimleri mi barýþ falan oluyor?

Tarihi, günümüzü ve geleceði doðru okuyamayanlar daha çok boþa düþecek. Bununla kalsalar iyi. Halkýn da sürekli karþýsýna düþecek. Ve halka, kör talihe çemkirmekle küçüldükçe küçülecek.

 

Firuz TÜRKER

25.01.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018 15:20

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.