DEMOKRASÝNÝN DEÐERÝNÝ BÝLMEK

23 Haziran 2019 13:31 / 1179 kez okundu!

 

 

Yarýn ki seçimler gayet de meþru seçimlerdir. Ve de YSK'nýn kararý haklý bir karardýr. Bu gerçeði karartmak isteyenlere karþýn gidip oyumu vereceðim. Golleri iptal edilenler de gidip verecek. Ve de maçý kazanmaya çalýþacaklar. Eðer gerçekten çalmadýlarsa yine kazanmalarý gerekir.

 

****

 

DEMOKRASÝNÝN DEÐERÝNÝ BÝLMEK

Görüntünün olasý içeriði: gökyüzü ve açýk hava

Çizim: Erhan Yalvaç

 

Ülkemizde demokrasi deðil de diktatörlük olduðunu iddia edenlerin dünyadan haberi yok. Demokrasimizin eksikleri vardýr doðru. Zaten hiç bir demokrasi eksiksiz deðildir. Öyle kalýp gibi bir demokrasi yok. Eksikler zamanla ortaya çýkar ve giderilir.

Demokrasinin birinci kuralý halkýn söz hakkýdýr. Bunun da en birincil unsuru serbest seçimlerdir. Zamanýnda 'açýk oy gizli sayým' kuralý ile seçim yapmýþ olanlarýn ardýllarý 'demokrasiyi biz getirdik' diye övünüyorlar. Onlar bunu getirmeden önce yok muymuþ? Eðer yoktuysa, kime karþý getirmiþler demokrasiyi? Hem demokrasi olmayan bir rejim kurmuþlar, sonradan da hadi biraz da demokrasi olsun diye lütfetmiþler mi?

Bu saçmalýklarý öne sürenler bir de 'sandýk her þey deðildir' diyerek seçimleri de önemsizleþtirmek istiyorlar. Bunlar kazandýklarý zaman oluyor ama kaybettikleri zaman hemen seçimleri gayrý meþru ilan ediyorlar. Ben oy verme yaþýma girdiðimden beri hiç bir seçimi boþ geçirmedim. Oy vermediðim bir tek seçim yok. Boþ oy kullandým, iptal oy kullandým ama mutlaka kullandým.

Yarýnki seçimde de, demokrasinin bana verdiði bu hakký zayi etmeyeceðim. Kime oy verildiðinden daha önemli olan þey, oy verilmiþ olmasýdýr. Seçimler ne kadar demokratik bir haksa, sonuçlara itiraz hakký da o kadar demokratiktir. Ýþine gelen sonucu kabul edeceksin, iþine gelmeyene itiraz edeceksin, baþkasý itiraz ettiði zaman ortalýðý velveleye verecek, demokrasinin olmadýðýný söyleyeceksin. 31 Mart seçimlerine itiraz gayet demokratik ve de haklý bir itirazdýr. Pek çok parti pek çok yerde 31 Mart seçim sonucuna itiraz etti. Hepsi oluyor da Ýstanbul seçimleri neden olmuyor. Ýtirazý keyfe keder ilan etmek için bin dereden su getirmek yerine itiraz konularýnýn yanlýþ olduðuna dair bir tek laf etmediler. Oylar (hadi çalýndý yazmayayým) yer deðiþtirmiþ mi deðiþtirmemiþ mi? Deðiþtirmiþse kimin lehine kimin aleyhine yer deðiþtirmiþ? Zarara uðrayan itiraz etmeyecek de hot zotla kabul mu edecekti?..

Bir Fenerbahçe - Beþiktaþ maçý hatýrlýyorum Bir pozisyonda hakem faul düdüðü çaldý. Beþiktaþlý futbolcular maçý devam ettirdi ve gidip gol attýlar. Tabi hakem golü iptal etti. Ama onlar dakikalarca itiraz ettiler. Fakat gol kurallara uygun deðildi. Ertesi gün spor camiasýnda anlamsýz bir sürü tartýþma yapýldý. Beþiktaþ'a yakýn isimler ýsrarla haklarýnýn yendiðini iddia ettiler. Beþiktaþlý arkadaþlarým beni yanlýþ anlamasýn. Amacým Beþiktaþ'ý eleþtirmek deðil sadece güzel bir örnek olduðunu düþündüðümden bunu yazdým. 31 Martta seçimi kazanmýþ olduklarýný ve haksýzlýða uðradýklarýný savunanlar da yaptýklarý faul görülmesin, gol sayýlsýn istiyorlar.

Yarýn ki seçimler gayet de meþru seçimlerdir. Ve de YSK'nýn kararý haklý bir karardýr. Bu gerçeði karartmak isteyenlere karþýn gidip oyumu vereceðim. Golleri iptal edilenler de gidip verecek. Ve de maçý kazanmaya çalýþacaklar. Eðer gerçekten çalmadýlarsa yine kazanmalarý gerekir.

 

Firuz TÜRKER

22.06.2019

 

Son Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019 11:19

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.