CHP'den SİVİL MUHTIRA

19 Mayıs 2020 20:16 / 939 kez okundu!

 

 

"Kılıçdaroğlu hangi liyakatle geldi genel başkanlığa? Kaç yıldır hangi siyasi başarısıyla oturuyor o koltukta? Daha fazla detaya girmeden bağlayayım. Onlar ültimatomu IMF ile bağlamışlar. Ben de 'avucunuzu yalarsınız'la bağlayayım... O muhtıra suratınıza çarpılacaktır. Hadi ordan, riyakarlar sürüsü..."

 

****

 

CHP'den SİVİL MUHTIRA

 

CHP Baktı ordudan yüz bulamıyor; FETÖ'den hayır yok; PKK can derdinde...

İş başa düştü diye düşünmüş olmalılar ki Kılıçdaroğlu, "Türkiye, ciddi bir ekonomik krizle değil ciddi bir ekonomik buhranla karşı karşıyadır" diyerek 16 maddelik 'muhtırayı' 'Buhrandan Çıkış Çağrısı' adı altında açıkladı.

'Buhran' kelimesi ile 'kriz' kelimesi arasında anlam bakımından pek fark yok. Buhran Arapça'dan Türkçe'ye geçmiş, kriz antik Yunan kökenli olup batı dillerine yerleşmiş bir kelimedir. Böyle dil bilgisi özürlü bir açıklama neden yapılır? Olayı cilalamak için.

Açıklanan 16 madde bir uzlaşı ve ülke sorunlarına çare bulunması yönünde iyi niyet taşıyan bir metin değildir. Gezicilerin; Erdoğan'la görüştükten sonra açıkladıkları tarzda bir metindir.

Tek tek her maddesi birer 'ültimatom' niteliğindedir. Demokratik bir anlayışın ürünü değil, 'veya başka bir şekilde' içgüdüsünün ürünüdür.

Üstelik her biri ciddiye alınacak şeyler değil, uyduruk taleplerdir. Uyduruktur çünkü, gerçekle uyuşmamaktadır. Dünyanın pandemi koşullarında Türkiye'nin ekonomi yönetimini 'kriz', 'buhran' gibi sözcüklerle tanımlamak körlükten öte, bu şartlarda bile yatırımlar yapan bir ülkeye atılmış haince bir iftiradır.

Bir kaç maddesine bakalım;

Kamuda israf; liyakat, yargı bağımsızlığı gibi konularla ilgili söylenenler CHP'nin kendi kafasından uydurduğu şeylerdir.

Neymiş israf; İHA, SİHA, Şehir Hastanesi yapmak mı? 'Sarayın musluklarını altından' yapmak mı; pandemi günlerinde vatandaşa devlet desteği sağlamak mı? Nedir ha...? Hangisi?

Bunun için önce kendi belediyelerine baksınlar. Heykeldi, konserdi, imzaydı...özellikle AK Parti'den aldıkları belediyelerde önceden yapılmış ve devam eden ihaleleri iptal edip bir kaç kat fazla bedelle yeni yandaş ihaleleri yapmak konularına baksınlar.

Yargı, işlerine gelen karar verince 'iyi', gelmeyince 'tü kaka' mı oluyor? Küfür ederken iyi, ceza alınca 'yargı bağımsızlığı'; yalan haber yaparken iyi, yine ceza alınca 'basın özgürlüğü'...

Liyakat ha...? Kılıçdaroğlu hangi liyakatle geldi genel başkanlığa? Kaç yıldır hangi siyasi başarısıyla oturuyor o koltukta?

Daha fazla detaya girmeden bağlayayım. Onlar ültimatomu IMF ile bağlamışlar.

Ben de 'avucunuzu yalarsınız'la bağlayayım... O muhtıra suratınıza çarpılacaktır.

Hadi ordan, riyakarlar sürüsü...

 

Firuz TÜRKER

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.