CHP 2019'a NASIL GÝTSE AKILLI BÝR ÝÞ YAPMIÞ OLUR?

25 Þubat 2018 01:36 / 1085 kez okundu!

 

 

Ben CHP'li olsam partimin 'cumhur ittifaký'na katýlmasýný önerirdim.

Þaka deðil ha; ciddi ciddi.

Böylece 2019'daki seçimde Cumhurbaþkanlýðýný Recep Tayyip Erdoðan'a býrakýr ama parlamentoda, baþka türlü davranarak elde edemeyeceðim hatýrý sayýlýr bir vekil sayýsý elde ederdim.

Bu þekilde partinin, Tayyip Erdoðan sonrasý dönem için önünün açýlacaðýný savunurdum. Zaten Erdoðan varken ve de halkýn ona yönelik bu sevgisi sürerken onu geçmek, CHP açýsýndan imkansýzdan da ötedir. Böyle olduðunu bildikleri için de gerginlikten medet umuyorlar.

Tabi bu durum, Türkiye'de siyasetin 'normalleþmesine' yol açardý. Kötü mü olurdu; bence deðil. Þimdiki CHP yönetimi 'gerginlik' politikasýndan medet umuyor. Gel gör ki, bu politikanýn CHP'nin yararýna sonuç vermediði ve de verecek olmasýnýn çok ihtimal dýþý olduðu ortada. Neden vermiyor? Çünkü bu gerginlik politikasý Türkiye'nin çýkarýna deðil; tam tersine Türkiye bundan zarar görüyor. Halk da aptal deðil; bu zararý gördüðü için CHP'den daha da uzaklaþýyor, güvenli limanlara demirliyor. CHP ise bu gidiþata müdahale etmek yerine gidip marjinallere yaslanmayý tercih ediyor. Bu ise partiyi kitle partisi olmaktan uzaklaþtýracak bir yoldur.

Demek istediðim; siyasette gerginlik yerine normalleþme, CHP'nin siyasi geleceði açýsýndan daha yararlý olur kanýsýndayým. Diðer yönde ýsrar, bu partiyi giderek marjinalleþtirecek ve yok oluþ sürecine sokacaktýr. Ayný zamanda, halkýn da karþýsýna dikecektir.

Peki CHP'nin böyle radikal bir yön deðiþimine gücü ve kadrosu var mý? Ne yazýk ki yok. Yönetimde buna cesaret edecek ne demek, sözünü bile edebilecek bir kiþilik görünmüyor. Tabana gelince; yýllardýr Tayyip Erdoðan'a karþý kin ve nefret duygularýyla yüklenmekten baþka ideolojik, politik, teorik hiç bir þey verilmemiþ bir tabandan, içinden çýkýlamaz bir duruma düþmüþ partinin buradan çýkýþ yolu için nasýl bir öneri, talep gelebilir ki? Ya da radikal bir yön deðiþimi öneren olursa ona ne kadar destek gelebilir?

Anlayacaðýnýz CHP yaþayan bir ölüdür. Gelecekte kendisine yer yoktur. Bakmayýn bugünkü varlýðýný da geçmiþin nostaljisine, bir de 'endiþeli' kent soylularýn endiþelerine borçludur. O da bunu bildiði için halk çoðunluðuna yönelmek yerine bu endiþelere yaslanmayý tercih ediyor. Çünkü o çoðunluðu kaptýrmýþ, aslýnda onunla yolunu ayýrmýþ bir partidir. Bu saatten sonra iþi çok zordur. Ancak 'þeytanýn aklýna gelmeyecek' fikirlerle yaþamýný devam ettirebilirse ettirebilir.

 

Firuz TÜRKER

25.02.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 25 Þubat 2018 02:22

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.