BUGÜN 27 MAYIS

28 Mayıs 2020 12:54 / 1836 kez okundu!

 


"27 Mayıs'ı bir başbakan ve iki bakan asmış bir darbe günü olarak görmeyip bayram olarak kutlayanlar yıllar sonra milletin demir yumruğu ile ezilmiş bir başka darbe girişimine (15 Temmuz 2016)  'tiyatro', 'kontrollü' demişler. Sonra da kalkıp seçilmiş meşru bir iktidarı devirmek için 'demokrasi cephesi' kurmaya soyunmuşlar... Ne yaman çelişkidir ama...!"

 

 

****

 

BUGÜN 27 MAYIS

 

Cumhuriyet tarihimizin ilk darbesinin 60 yıl sonrası...

Seçilmiş başbakan ve 2 bakanının sudan sebeplerle idam edilmiş olmasının utancını yaşıyoruz.

Yıllarca 27 Mayıslar bayram olarak kutlandı. Halkın hiç katılmadığı tamamıyla 'devlet bayramıydı' onlar. 27 Mayıslar Bayramdı ama 1 Mayıslar yasaktı, pardon "Bahar ve Çiçek Bayramı" idi.

27 Mayıs şu 'biz getirdik' diye çok övündükleri 'cici' demokrasinin, aslında demokrasi olmayıp ordu kontrolünde bir rejim olduğunun ilanı idi. Kendinden sonraki bütün askeri müdahalelere kapı açmış, onların 'meşru' ve 'kabul edilebilir' olması gerektiğini dikte etmiştir. 

27 Mayıs'ı bir başbakan ve iki bakan asmış bir darbe günü olarak görmeyip bayram olarak kutlayanlar yıllar sonra milletin demir yumruğu ile ezilmiş bir başka darbe girişimine (15 Temmuz 2016) 'tiyatro''kontrollü' demişlerdir.

Sonra da kalkıp seçilmiş meşru bir iktidarı devirmek için 'demokrasi cephesi' kurmaya soyunmuşlardır.

Ne yaman çelişkidir ama...!

 

Firuz TÜRKER

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.