BU NASIL DİKTATÖRLÜK?

10 Temmuz 2018 20:20 / 1169 kez okundu!

 

 

Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceği o seçimde, bir sohbette kazara 'ben Tayyip Erdoğan'a oy vereceğim' deme gafletinde bulunmuştum. Ortalık birden buz kesti. Bakışlar bana döndü ve 'sen Atatürkçü değil misin' sorusu ile kısmen 'hafif' bir şekilde atlatıp hemen konuyu dağıtıcı cümleler kurmak zorunda kalmıştım.

 

****

 

BU NASIL DİKTATÖRLÜK?

 

Seçim oluyor gidip bir partiye oy veriyorsunuz; o parti seçimden birinci parti çıkıyor, genel başkanı da ilk turda açık ara Cumhurbaşkanı seçiliyor ama siz, ben oraya oy verdim demeden önce kırk kere bismillah çekip etrafınızı kolluyor ve neredeyse Şener Şen'in Züğürt Ağa'da domates satarken seslendiği tonla söyleyebiliyorsunuz.

Maazallah o konuştuğunuz ortamda her an bir pitbull hırlayarak üstünüze atlayabilir ve sizi lime lime edebilir. AK Parti legal bir partidir, üstelik 16 yıldır iktidardadır, lideri tek adam ve diktatördür ama AK Partiye oy verenler 'illegal' olmak zorundadır. İşte o pitbullar yüzünden.

Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceği o seçimde, bir sohbette kazara 'ben Tayyip Erdoğan'a oy vereceğim' deme gafletinde bulunmuştum. Ortalık birden buz kesti. Bakışlar bana döndü ve 'sen Atatürkçü değil misin' sorusu ile kısmen 'hafif' bir şekilde atlatıp hemen konuyu dağıtıcı cümleler kurmak zorunda kalmıştım.

Kimisi 'anlayışlı' davranıyor, seninle diyalog kurmak istiyor; 'neden AKP'ye oy veriyorsun abi' diye soruyor. Sen de başlıyorsun anlatmaya.... Başlar başlamaz da nasıl bir tuzağa düştüğün dank ediyor kafana. Daha ilk cümlende 'ama' diye sözün kesiliyor sen Çanakkale Boğazı'ndan başlamışken o gidiyor dağlara taşlara... Bir süre sonra pitbull geni harekete geçiyor. Anlıyorsun artık kendini kollama zamanının geldiğini. Neredeyse 'tamam tamam, bir dahaki seçimde valla billa oy vermeyeceğim AK Parti'ye (ay gene hata yaptın lan AKP diyecektin ufff...) diye havlu atma aşamasına gelmişken bir şekilde bu 'muhabbeti' sonlandırıp tüymenin yollarını aramaya başlıyorsun.

Hamdolsun diktatörlük koşullarında yaşıyoruz da şimdilik kendimizi hasbelkader koruyabiliyoruz. Düşünün bir de 'pitbull demokrasisi' koşullarında yaşasak... Çıra gibi yandığımızın resmidir. Mecbur, gidip onlar ne derlerse o partiye oy vereceğiz artık. E, demokrasi o, olacak o kadar...

 

Firuz TÜRKER

10.07.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018 15:18

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.