BÝR DEVLETLE SAVAÞMAK

23 Aralýk 2018 14:30 / 1022 kez okundu!

 

 

Devlet kadrolarý Amerikan uþaðý FETÖ’ü ihanet þebekesinden temizlendikçe devlet daha bir kendine geliyor, Milli tutum alýyor. Kendisinin ve halkýnýn geleceðini garanti altýna alacak daha net adýmlar atabiliyor. PKK iþte þimdi, böylesi bir gerçek devletle savaþýyor. Arkasýndaki destekçileri de çekilmiþtir. Onlar kendilerine 'barýþ' eli uzatmýþ bir devletle savaþmayý seçtiler. Þimdi bu kararlarýnýn bedelini ödeyecekler.

 

****

 

BÝR DEVLETLE SAVAÞMAK

 

PKK yýllar ve yýllar boyu köylerimizi bastý, þehirlerimizde bombalar patlattý, asker sevk araçlarýný durdurup içindekileri infaz etti, AVM’ler kundakladý. Bütün bunlarý neredeyse elini kolunu sallaya sallaya yaptý. Sadece Türk olduðunu düþündüklerini deðil, 'devlet yanlýsý' dediði Kürtleri de katletti. Bu katliamlarda genç yaþlý, kadýn erkek, çoluk çocuk ayýrmadý. Dahasý bir o kadar da örgüt içi infaz yaptý.

 

Kýþlalar, karakollar bastý. Devriyeye çýkarýlan acemi askerleri pusu kurup katletti. Þehirlerimizde insanlarý sokaða çýkmaktan korkar hale getirdi. Nereden baksan 'mertçe' deðil, 'kahpece' yöntemler kullandý. Þimdi bunlarda 'demokratlýk, çaðdaþlýk' görenlerin aklýna þaþarým. Ne aklý ya; akýllarý olsa bütün bu yapýlmýþ olanlarý görmezden gelirler mi?

 

PKK ve onun siyasi uzantýsý parti 'barýþ ve çözüm sürecini' de elinin tersiyle itti. Bunun halk tarafýndan hoþ karþýlanmayacaðýný bildiði için de suçu AK Parti’ye ve 'baldýran zehri içmeyi' göze almýþ Erdoðan'a atmaya çalýþtý. Halbuki o sürece halk desteði neredeyse % 70’lere varmýþtý. Bütün bunlarý neye güvenerek yaptý?

 

Þimdi artýk kabak gibi ortaya çýkýyor ki arkasýnda Amerika ve ekürisi AB ülkeleri vardý. Ordu, emniyet ve yargý içerisinde yuvalanmýþ Amerikan uþaðý FETÖ’cü hainler bunlarý koruyup kolluyor, içeriden bilgi sýzdýrarak vatan evlatlarýnýn katledilmesine acýmasýzca hizmet ediyorlardý.

 

Peki, þimdi neden yapamýyorlar? Sýkýyönetim yok, OHAL yok, niye borularýný öttüremiyorlar? Çünkü artýk 'kukla' deðil, 'gerçek' bir devletle savaþýyorlar. Yaptýklarý demokratik hak arama deðil, terördü. Bu yollar kukla devleti boyun eðdirip, ABD ve AB ülkelerinin baskýsýyla bir Pol Pot devleti çýkaracaklarý hesabýndaydýlar. Oysa þimdi kendini korumak isteyen ve bu uðurda her þeyi (buna ABD ile savaþmak bile dahildir) göze almýþ  'gerçek' bir devletle karþý karþýyalar. Þimdi, o devlete, barýþ ve çözüm sürecine dönsün diye hem kendileri hem de arkalarýndaki kukla oynatýcýlarý tarafýndan neredeyse yalvarýlmaktadýr.

 

Ama artýk Bor'un pazarý geçmiþtir. Amerika bunlarý terk ediyor. Bunu da 'Suriye'den çekiliyorum' kýlýfýna sarýyor. Suriye'den çekilir mi bilmem, ama PKK’nýn egemen olduðu bölgelerden çekildiði, daha doðru deyimle 'ucu bana da dokunmasýn' diye kaçtýðý kesin. Böylece onlarý Türkiye Cumhuriyeti devletinin insafýna terk ediyor. Avrupalý destekçileri de sus pus olmuþ durumdalar.

 

Devlet kadrolarý Amerikan uþaðý FETÖ’ü ihanet þebekesinden temizlendikçe devlet daha bir kendine geliyor, Milli tutum alýyor. Kendisinin ve halkýnýn geleceðini garanti altýna alacak daha net adýmlar atabiliyor. PKK iþte þimdi, böylesi bir gerçek devletle savaþýyor. Arkasýndaki destekçileri de çekilmiþtir. Onlar kendilerine 'barýþ' eli uzatmýþ bir devletle savaþmayý seçtiler. Þimdi bu kararlarýnýn bedelini ödeyecekler.

 

Firuz TÜRKER

23.12.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.