BELEDİYELER ARPALIK OLMAKTAN ÇIKARILABİLİR Mİ?

11 Şubat 2019 10:31 / 1215 kez okundu!

 

 

Belediyeler resmen arpalık. İktidarın da muhalefetin de işine geliyor bu. Siyasi partilerin masrafı büyük. Siyasi partiler gökdelen genel merkez dikiyor. Nereden geliyor değirmenin suyu? Üyeler doğru dürüst aidat vermiyor. Verse de aidatla olacak iş değil. Devletin partilere verdiği de yetmiyor. O zaman 'ek gelir' lazım. Gözler hemen belediyelere çevriliyor. Bu konuda tam bir konsensüs var. Arada çanak çömlek patlayınca birbirlerinin kirli çamaşırlarından propaganda amacıyla yararlanıyorlar.

 

****

 

BELEDİYELER ARPALIK OLMAKTAN ÇIKARILABİLİR Mİ?

 

Komşu komşu, oğlun geldi mi?
Geldi geldi
Ne getirdi? 
İncik boncuk
Kime kime? 
Sana bana
Daha kime? 
Kara kediye
Kara kedi nerde?
Ağaca çıktı
Ağaç nerde?
Balta kesti
Balta nerde?
Suya düştü
Su nerde?
İnek içti
İnek nerde? 
Dağa çıktı
Dağ nerde?
Yandı bitti kül oldu...

Aynen böyle oluyor belediyelerde. Belediyeler resmen arpalık. İktidarın da muhalefetin de işine geliyor bu. Siyasi partilerin masrafı büyük. Siyasi partiler gökdelen genel merkez dikiyor. Nereden geliyor değirmenin suyu? Üyeler doğru dürüst aidat vermiyor. Verse de aidatla olacak iş değil. Devletin partilere verdiği de yetmiyor. O zaman 'ek gelir' lazım. Gözler hemen belediyelere çevriliyor. Bu konuda tam bir konsensüs var. Arada çanak çömlek patlayınca birbirlerinin kirli çamaşırlarından propaganda amacıyla yararlanıyorlar.

Açıkçası herkesin işine geliyor belediyelerin arpalık olması. Hatta çalışanın da. Hatta vatandaşın da. Çalışanı 'madem öyle ben miyim Allah'ın aptalı' diye düşünüp rüşvet çarkına takılıyor. Rüşveti midesi kaldırmayan değişik kisveler altında sosyal yardımlarla bir şekilde bulaştırılıyor. Vatandaş parayı bastırıp uygun olmayan işlerini gördürüyor. Belediye meclis üyeleri parsayı, parti ayrımı olmadan bölüşüyor. Belediye başkanlarının köşe dönmekten başı dönüyor.

Bu devran böyle gitmeyecek; gidemez; gitmemeli.

Yoksa bir gün öyle bir patlayacak ki; İSKİ skandalından daha beter olacak. O patlamadan oluşan enkazın altında da herkes kalacak. Kartal'daki enkaz ne ki.

Bu nasıl düzelir? Vallahi çok zor. Çünkü çok suç ortağı var bu işin. Ama imkansız değil. Kadir Topbaş'la Melih Gökçek istifa ettirilince epey umutlanmıştım. İktidar bu işe, kendi evinin içini süpürerek başlıyor, diye düşünmüştüm. Umarım yanılmamışımdır. Bu yerel seçimler bu iş için bir milat olsun.

Bakalım 'Reis' bu alanda bir ıslah programı mı uygulayacak yoksa eski düzenin yürümesini kendi haline mi bırakacak? Ben bu yerel seçimlerin, Türkiye'nin biraz daha modern devlete dönüşmesinin bir aracı olması yönünde iyi bir fırsat olduğu kanısındayım. Türkiye değerlendirebilirse değerlendirir. Beceremezse epey daha zararını çeker.

 

Firuz TÜRKER

09.02.2019

 

Son Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2019 12:46

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.