BATI RUSYA'DAN NE İSTİYOR

25 Mart 2018 15:25 / 1090 kez okundu!

 

 

Bunların Rusya ile derdi nedir? Rusya'dan çok mu korkuyorlar? Hiç de değil. Kaç kere Rusya'yı işgale kalktı onlar. Sadece Napolyon'la Hitler'i söylesem yeter.

 

******

 

BATI RUSYA'DAN NE İSTİYOR

 

2018 Dünya kupası finalleri Rusya'da yapılacak. Fakat bu finalleri boykot etmek ve Rusya'yı yalnızlaştırmak için başlatılan kampanyanın işaret fişeği İngiltere'de çakıldı.

Batılı ülkeler lehine çalışan ve halen İngiltere'de yaşamakta olan eski bir Rus casus ve kızı, radyoaktif bir madde ile zehirlendi. Tabi gözler ister istemez Rusya'ya çevrildi. Parmaklar 'sen yaptın' diye Putin'i gösterdi. Ardından, dünya kupasını boykot söylemleri yükseltildi.

Peki kanıt var mı? Yok. Tahmin var. Yapsa yapsa Rusya yapmıştır. Yani dünya kupasının Rusya'da yapılmasını sabote etmek isteyen birileri yapmamıştır. Bu nasıl akıl yürütme? Bu nasıl fikir? Rusya iddiaları reddediyor. Elbette yapmış olsa bile kabul edecek değil. Ama İngiltere de devlet ciddiyetiyle hareket etmeli değil mi?

İngiltere hemen bir takım Rus diplomatı sınır dışı ediyor. Tabi Rusya da misilleme yapıyor. Al sana kriz. Halbuki Boris Johnson yaptığı açıklamada, “Parlamentoyu temin ederim ki eğer bu olayda bir devlet sorumluluğu tespit edilirse, Majestelerinin hükümeti uygun ve güçlü bir şekilde yanıt verecektir.” dedi. Yani henüz 'tespit edilmiş' bir şey yok. Ama kriz var.

Emperyalizmin mucidi batıdır. Merkezi de Amerika'dır. Üzerinde Güneş Batmayan İmparatorluk orada kurulmuştur. Dünyanın jandarması da onlardan çıkmıştır. Onlar uygardır, dünyanın geri kalanı vahşi ve ilkel. Halbuki milyonlarca insanın öldüğü iki dünya savaşını onlar çıkarmıştır. Yüz yıl savaşları Avrupa'da yapılmıştır. Dünyayı atom bombası  felaketiyle onlar tanıştırmıştır. Yerleşik oldukları yerlerden binlerce kilometre uzaklarda hep onlar kan dökmüş, can almışlardır. Amerika'da, Meksika'da, Çin'de, Japonya'da, Avustralya'da, Afrika'da, Ortadoğu'da.... Daha da nerelerde.

Bir '11 Eylül saldırıları' vardır onların topraklarında olan. Onun da ne olduğu, nasıl olduğu muğlaktır. Buna rağmen dünyanın neredeyse dörtte birinde onun bahanesiyle savaş ateşleri yakmışlardır. Bunun dışında saldırdıkları ülkelerin hiç biri gidip de onların topraklarında tasallutta bulunmamıştır.

Bunların Rusya ile derdi nedir? Rusya'dan çok mu korkuyorlar? Hiç de değil. Kaç kere Rusya'yı işgale kalktı onlar. Sadece Napolyon'la Hitler'i söylesem yeter.

Rusya, komünist parti yönetimi döneminde yetmiş yıl 'sistemin' dışında kaldı. Bakir topraklar, henüz dokunulmamış doğal kaynaklar, sömürülmeye yatkın milyonlarca nüfus. Bunlar iştah kabartıcı şeyler. Ama Rusya da çetin ceviz. Öyle vur ensesine, lokmasını al ağzından gibi değil. Rusya'nın da emperyalist emelleri olabilir ama asıl sorun o değil. Asıl sorun Rusya'nın zenginliklerini yağmalayamamak. Hele o Rusya'ya bir diz çöktürebilseler.

Tabi iş Rusya ile bitmiyor. Onun ardında Çin var. Hindistan, İran, Türkiye var. Anlayacağınız tüm orta, yakın ve uzak doğuda ikbal kapıları ardına kadar açılmış olacak o zaman. Merkel az mı uğraştı şu Deniz Yücel'i alsın diye. Yani her Alman basın mensubu için böylesine ter döker, emek harcar Merkel, değil mi ya? İşte bunların 'casus' öyküleri Mata Hari'den beri hiç bitmez. 

 

Firuz TÜRKER

24.03.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2018 18:00

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.