ANLATMAYA HİÇ GEREK YOK

13 Eylül 2020 21:32 / 2870 kez okundu!

 

 

Şimdi kalkıp da bunlara 12 Eylül'ü mü anlatacağız? Bu karanlık ruhlara, bu şeytana satılmışlara, elini kolunu sallaya sallaya girdiği her seçimi kaybedip de her birinden sonra 'hile yaptılar' yalanına sarılana mı. Darbeye darbe demeyip de seçimle kazanana diktatör diyene mi. Joe Biden's boys'larına, FETÖ'nün çanak yalayıcılarına mı anlatacağız 12 Eylül'ü.

 

****

 

ANLATMAYA HİÇ GEREK YOK

 

12 Eylül'de bile bugünkü baskı yoktu diyene bir şey anlatmaya gerek yok.

TBMM'nin lağvedildiğini, anayasasın yürürlükten kaldırıldığını mı anlatacaksın?

Bütün Partilerin, Sendikaların, Derneklerin; kapatıldığını mı anlatacaksın?

Yeni kurulan partilerin kurucularının cuntadan onay almak zorunda olduğunu, Fizik profesörü iken parti kusucusu olmak isteyen Erdal İnönü'nün bile veto edildiğini mi anlatacaksın?

Erdal Eren'in 17 yaşında olmasına rağmen mahkeme kararıyla yaşı büyültülerek darağacına gönderildiğini mi anlatacaksın?

700 kişiye idam cezası istendiğini, 517'sinin idama mahkum olduğunu, 50'sinin infaz edildiğini mi?

Resmi rakamlara göre 650 bin kişinin göz altına alındığını, 171 kişinin işkencede öldüğünü mü?

Yurt dışına kaçmak zorunda kalanlardan 40 bininin vatandaşlıktan çıkarıldığını mı?

Hayır propagandasının yasak olduğu anayasa referandumunu mu?

Yeni yetişip de bunları bilmeyene, diyeceğim bir şey yok. Fakat bile bile '12 Eylül bu kadar baskıcı değildi' diyene 'hain' diyeceğim. Uşak ruhlu diyeceğim. Satılmış diyeceğim. Aşağılık yalancı diyeceğim.

Aslında böyle söylemelerine şaşırmıyorum. Bu günü ve mevcut iktidarı kötülemek adına 12 Eylül'ün üstünü örtmeye kalkanlar 15 Temmuz'a da 'tiyatro' dediler. 'Kontrollü' dediler. Gözümüzün önündeki darbeye, darbe diyemediler. 251 Şehidin mümtaz hatırasına küfür etmiş oldular. İkibinden fazla gazinin yüzüne karşı 'sahtekarsınız' merdivenden düşüp kendi kendinizi yaraladınız demeye getirdiler. Meclis dahil ülkemizin büyük kentleri bombalanırken bu sesleri ses bombası yerine koydular. Amerikancı köpeklerin kullandığı göklerimizi cayırtılarıyla yırtan kendi uçaklarımızı talim yapıyor gibi göstermek istediler. Yunanistan'a darbeyi yöneten CIA Ortadoğu direktörünü kaçırıp oraya iltica eden vatan hainlerini, vatansever yerine koymaya çalıştılar. Darbeye darbe diyemediler ama o alçakları cezalandırmak için ilan edilen OHAL'e 'darbe' demek alçaklığını ve şerefsizliğini gösterdiler.

Şimdi kalkıp da bunlara 12 Eylül'ü mü anlatacağız? Bu karanlık ruhlara, bu şeytana satılmışlara, elini kolunu sallaya sallaya girdiği her seçimi kaybedip de her birinden sonra 'hile yaptılar' yalanına sarılana mı? Darbeye darbe demeyip de seçimle kazanana diktatör diyene mi? Joe Biden's boys'larına, FETÖ'nün çanak yalayıcılarına mı anlatacağız 12 Eylül'ü?

Firuz TÜRKER

12.09.2020

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.