Almanya'ya Dikkat

20 Mart 2017 10:50 / 989 kez okundu!

 

 

Merkel büyük oynuyor. Geçen yüzyılda yaşadığımız iki büyük savaşın da müsebbibi Almanya'dır. Alman emperyalizmi gecikmeli gelişti. İngiltere, Fransa, İtalya; bunlar kendine gelinceye kadar dünyanın geri kalanını parsellemişlerdi. Amerika ise uzak ülkeydi.

 

Almanya dünyayı yeniden bölüşmeyi talep ederek birinci savaşta Osmanlı ve Avusturya-Macaristan'ı, ikinci savaşta da İtalya ile Japonya'yı yedeğine alarak İngiltere, Fransa ve Rusya'ya savaş açtı. İkisinden de yenilgi ile çıktı. Ama dünyayı kan revan içinde bıraktılar. Milyonlarca insan öldü. Neredeyse dünyanın tümüne ateşler saldılar. Her taraf yakılıp yıkıldı. Bu yaraların sarılması yıllar aldı.

 

Birinci savaşta kabak Osmanlı ile Avusturya-Macaristan'ın başına patladı. Bu iki devlet tarihe karıştı. İkincisinde de Rusya ile Japonya'nın. Rusya (o zamanki adıyla Sovyetler Birliği) 20 milyon evladını kaybetti, Japonya üzerinde ise bin yıl geçse de unutulmayacak atom bombası denemesi yapıldı. Dünyanın geri kalanı zaten ayaklar altında ezildi. Yahudiler soy kırım yaşadı. Hem de canice katledildiler. Alman doktorlar tarafından 'kobay' yerine kullanıldılar.

 

NAZİ benzetmesi Merkel'i boşuna rahatsız etmiyor. Doğu ve Batı Almanyalar birleşmeden önce Avrupa Birliği hayali hoş bir hayaldi. Çiçekli böcekli bir mutluluk şarkısı gibiydi. Barışa giden yoldu. Ama iki Almanya birleşince bunların biti kanlandı. Eski arzular yeniden depreşir oldu. Avrupa Birliği'ne bir hegemonya aracı olarak bakılmaya başlandı. İngiltere ve Fransa ikinci plana itildi, Almanya öne çıktı. Diğer küçük devletler Almanya'nın denetimine girdi. Yarım Kıbrıs'ı bile ilhak etmekte bir sakınca görmediler. Bütün bunları 'güzel şeyler' olarak lanse ettiler. Öyle de görünüyordu.

 

Ama yeterince güçlendiğini hisseden Almanya, başka hayallere kapılmaya başladı. En nihayetinde Pandorra'nın kutusunu açtılar ve içinden tanıdık bildik o cin çıktı. Yugoslavya'nın parçalanıp, parçalarının lüpletilmesinde, Mısır'ın darbe ile ele geçirilmesinde, Ukrayna'nın karıştırılmasında Amerika ile birlikte hep bunların parmağı var. Böylece Almanya yeniden tırnaklarını pençelerinin arasından çıkarıyor. Kuzey Afrika'yı, Ortadoğu'yu da karıştırmalar hep bu yeniden paylaşım talebinin eseri.

 

Türkiye, Almanya ile dostluğun nelere mal olacağını Birinci Dünya Savaşı'nda tecrübe etti. Almanya dost gibi görünüp kuyumuzu kazanlardan. O nedenle ona karşı mesafeli durmak lazım. Elbette düşman olmayalım, ama postu da kaptırmayalım. Çünkü son zamanlardaki görülmeye başlayan yüzü hiç de hayra alamet değil. Yabancısı olmadığımız o eski yüzünü andırıyor.

 

Firuz TÜRKER

20.03.2017

 

Son Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017 21:24

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.