FETÖ sizi parmaðýnda iþte böyle oynatýr - Nedim ÞENER

01 Nisan 2020 22:06  

 

FETÖ sizi parmaðýnda iþte böyle oynatýr - Nedim ÞENER

 FETÖ’cüler öylesine kendilerini maskelemiþ; fýrsatçý, yalancý ve ikiyüzlüler ki “Hakkýnda takipsizlik kararý verilen koronavirüs uzmaný Mustafa Ulaþlý görevine dönsün” kampanyasýyla yalnýzca zihinleri bulandýrmadýlar, hakkýyla takipsizlik ve beraat kararý almýþ olanlarý da zan altýnda býraktýlar. Çünkü FETÖ’cü Ulaþlý hakkýndaki haksýz takipsizlik kararý bozuldu ve yeniden soruþturma baþladý.

Yurtdýþýnda firari olan FETÖ üyelerinin ardýndan, Türkiye’de bazý gazetecilerin 15 Temmuz darbe giriþimi sonrasý Gaziantep Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen FETÖ üyesi Mustafa Ulaþlý’yý “koronavirüse çare olacak mucize insan” diye pazarlayan yazýlarýndan sonra, Gelecek Partisi Genel Baþkaný Ahmet Davutoðluile CHP Genel Baþkaný Kýlýçdaroðlu’nun yaptýðý açýklamalar beni pek þaþýrtmadý ama FETÖ ile mücadele konusunda duruþlarý resmen ibretlikti. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioðlu’nun kampanyasý ise tam bir rezillikti.
FETÖ sizi parmaðýnda iþte böyle oynatýr


GAZETECÝLERDEN KAMPANYA

Özellikle, Davutoðlu’nun tam bu kampanya sýrasýndaki “Haklarýnda cezai bir müeyyide olmayan bütün saðlýk çalýþanlarý ve bilim insanlarý görevlerine geri dönmelidir” sözü adrese teslim bir açýklama gibiydi. Çünkü adý ortaya atýlan Ulaþlý hakkýnda FETÖ üyeliðinden soruþturma açýlmýþ ve savcýlýk takipsizlik kararý vermiþti.

Kemal Kýlýçdaroðlu ise “Kamu saðlýk kuruluþlarýndaki eleman açýðý hýzla giderilmeli, KHK ile gönderilenler saðlýk kuruluþlarýna geri çaðrýlmalý” önerisinde bulundu.

Oysa siyasetçilerden OHAL Komisyonu tarafýndan hak ihlali ve görevi iade kararý verilen saðlýk çalýþanlarýna yönelik bir çaðrý yerinde olurdu.

OHAL Komisyonu’na telefon açsalar her türlü bilgiye ulaþmak mümkünken Davutoðlu’nun “Haklarýnda cezai bir müeyyide olmayan bütün saðlýk çalýþanlarý ve bilim insanlarý görevlerine geri dönmelidir” sözü FETÖ üyesi Ulaþlý lehine bir kampanyaya dönüþüverdi. Takipsizlik kararý olsa da Komisyon’dan FETÖ ile ilgili baðlantýsýna dair deliller öðrenilebilirdi.FETÖ sizi parmaðýnda iþte böyle oynatýr

TAKÝPSÝZLÝK KALDIRILDI

Nitekim Mustafa Ulaþlý 13 Nisan 2017 tarihinde takipsizlik kararý almýþ, bu karar ile OHAL Komisyonu’na baþvurmuþ, hakkýndaki deliller nedeniyle 18 Eylül 2018’de göreve iade talebi oybirliði ile reddedilmiþti.

FETÖ üyesi Ulaþlý hakkýnda adli makamlarda bulunan ve soruþturmayý yapan savcý Mehmet Bal tarafýndan göz ardý edilen delilleri son iki yazýmda gündeme getirmiþtim. Gaziantep Savcýlýðý o delilleri dikkate alarak takipsizlik kararýnýn kaldýrýlmasýný talep etti. Gaziantep 2. Sulh Ceza Hâkimliði de 26 Mart 2020 günü takipsizlik kararýný kaldýrarak Ulaþlý hakkýnda soruþturma açtý. Kararda takipsizlik kararý veren savcý Mehmet Bal tarafýndan göz ardý edilen FETÖ iltisakýna dair birçok teknik delil yanýnda, Ulaþlý hakkýnda soruþturma baþlamadan önceMustafa Polat isimli FETÖ mensubu doktor tarafýndan verilen, “Mustafa Ulaþlý örgüt ile aramýzdaki baðlantýyý saðlardý, Bank Asya’ya para yatýrmamýzý istedi, eþimin bileziklerini bozdurup yatýrdým” þeklindeki ifadeleri takipsizliðin kaldýrýlmasýnda etkili oldu.

FETÖ’YE ALET OLANLAR

Bundan sonrasý yargýnýn görevi. FETÖ’cüleri zaten biliyoruz; kendilerini maskeleyen yalancý ve ikiyüzlü fýrsatçýlar. Onlar en büyük kötülüðü hakkýyla beraat kararý ve takipsizlik kararý almýþ olanlara yapýyorlar. Onlarýn aldýðý kararlarýn sorgulanmasýna yol açýyorlar. Siyasetçiler gerçek maðdurlarýn yerine, onlarýn arasýna karýþan FETÖ’cüleri de kapsayan laflar ederek kötülüðe ortak oluyorlar. FETÖ’cüler de siyasetçileri ve gazetecileri parmaðýnda oynatýyor, onlar farkýna bile varmýyorlar.

YALANCININ BÝLÝMÝNE GÜVENÝR MÝSÝNÝZ?

FETÖ üyesi Mustafa Ulaþlý’nýn koronavirüs konusunda tek uzman kiþi olarak tanýtýlmasý sonrasý özellikle sosyal medyada farklý tepkiler ortaya çýktý. Konudan uzak kiþiler arasýnda “Adam FETÖ’den aklanmýþ” diyen de oldu, “FETÖ’cü de olsa eðer ülkenin yararýna iþ yapacaksa neden faydalanýlmasýn” diyen de... Takipsizlik kararýnýn haksýz alýndýðýndan habersiz olanlara konuyu yukarýdaki yazýmda anlattým. Öte yandan, “FETÖ’cü de olsa yararlanýlmasý” görüþünde olanlara cevap vereyim. Mustafa Ulaþlý’nýn avukatlarý 26 Mart 2020 günü yazýlý bir açýklama yaptýlar ve FETÖ ile baðlantý iddialarýný reddettiler. Açýklamada da þu ifadelere yer verdiler: “Müvekkilimiz, tamamen milletinin, devletinin yanýnda olup devletinin ve milletinin karþýsýndaki hiçbir grup ve yapýlanmanýn yanýnda yer almamýþ ve irtibat halinde olmamýþtýr.”

HÂLÂ YALAN, YÝNE YALAN

Ýþte bu tamamen yalan, hem de delilleriyle kocaman bir yalan. Keþke FETÖ ile baðlantýlarýný kendi anlatsa, on bin dolayýndaki FETÖ mensubu gibi örgüt iliþkilerini anlatýp ülkeye ilk faydayý bu konuda yapsa. Ama hâlâ FETÖ baðlantýlarýný inkâr eden, kendisini sütten çýkan ak kaþýk gibi gösteren kiþinin sözüne güvenemezken, onun bilim alanýnda yapacaðý çalýþmalara güvenebilir misiniz? Bu millet bir FETÖ’cüye güvenmez, yalancý bir FETÖ’cüye hiç güvenmez.

Nedim ÞENER

hurriyet.com.tr 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0