Fenerbahçe Þampiyonlar Ligi'nde yok

25 Aðustos 2011 00:17  

 

Fenerbahçe Þampiyonlar Ligi'nde yok

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA'nýn isteði doðrultusunda, Fenerbahçe'yi Þampiyonlar Ligi'ne katýlmaktan men etti. UEFA'dan da Trabzonspor'un lige direkt alýnacaðý açýklamasý geldi.

ÝSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin bu sezon Þampiyonlar Ligi'ne katýlamayacaðýný açýkladý.

UEFA, Fenerbahçe'nin Þampiyonlar Ligi'nden çekilme kararý almasýný, aksi halde bu kararý men yoluyla TFF'nin vermesini istedi. UEFA, bu iki yoldan herhangi biri benimsenmez ise, disiplin soruþturmasý ve Türkiye aleyhine yaptýrým tehdidinde bulundu.

TFF de, yukarýdaki taleplerin ifade edildiði 23 Aðustos tarihli UEFA yazýsýna Fenerbahçe'nin olumsuz yanýt verdiðini duyurdu ve akþam saatlerinde internet sitesinden kararýný açýkladý: Fenerbahçe, Þampiyonlar Ligi'ne katýlmaktan men edildi.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapýlan açýklamada þunlar kaydedildi:

"UEFA, 23 Aðustos 2011'de Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiði yazýda, ülkemizde sürmekte olan þike soruþturmasý çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon Þampiyonlar Ligi'ne katýlmaktan çekilme kararý vermesi gerektiðini, kulüp bu yola gitmeyecek olursa, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'yi 2011-2012 sezonunda Þampiyonlar Ligi'ne katýlmaktan men etmesi gerektiðini, bu 2 yoldan herhangi birisi benimsenmeyecek olursa, UEFA'nýn kendi disiplin soruþturmasýný baþlatabileceðini ve Türkiye Futbol Federasyonu yani ülkemiz aleyhine disiplin yaptýrýmlarý uygulama yoluna gideceðini bildirmiþtir.

Bu yazý üzerine durum TFF tarafýndan yazýlý olarak derhal Fenerbahçe Kulübü'ne bildirilmiþtir. Fenerbahçe Spor Kulübü, 24 Aðustos'ta TFF'ye gönderdiði cevabi yazýda, TFF'nin bu konuda iddianamenin mahkemece kabulünün beklenmesine yönelik kararýna saygý duyduðunu ve kendisine tanýnan kýsa süre içinde böylesine önemli bir konuda herhangi bir karar almasýnýn fillien mümkün olamayacaðýný bildirmiþtir.

Bu geliþme karþýsýnda, durum 24 Aðustos'ta TFF Yönetim Kurulu'nun yapmýþ olduðu olaðanüstü toplantýda ele alýnmýþ ve gerek Fenerbahçe'nin maruz kalabileceði, aðýr disiplin yaptýrýmlarý gerekse Türkiye Futbol Federasyonu'nun yani ülkemizin maruz kalabileceði disiplin yaptýrýmlarý göz önünde bulundurularak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon UEFA Þampiyonlar Ligi'ne katýlmaktan men edilmesine karar verilmiþtir."

TRABZONSPOR GÝDÝYOR

Bu arada UEFA'dan bir açýklama geldi.

UEFA, internet sitesinde yayýmlanan açýklamasýnda, UEFA Baþkaný ile Ýcra Komitesi'nin 4 üyesinden oluþan Acil Durum Paneli'nin, Türkiye Futbol Federasyonunun men kararýný almasýnýn ardýndan toplandýðýný ve Þampiyonlar Ligi'nde yarýn belirlenecek gruplara, Süper Lig'de geçen sezonu ikinci sýrada tamamlayan Trabzonspor'un dahil edilmesini kararlaþtýrdýðýný bildirdi.

Açýklamada, Trabzonspor'un Athletic Bilbao ile yarýn yapacaðý Avrupa Ligi rövanþ karþýlaþmasýnýn iptal edildiði de kaydedildi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Panel'in aldýðý kararla ilgili açýklamasýnda, ''Panel, Türkiye Futbol Federasyonunun, futbolun korunmasý amacýyla þikeye karþý sýfýr tolerans politikasýna uygun olarak aldýðý kararý göz önünde bulundurmuþtur. Federasyon, bu kararýyla yolsuzlukla mücadelede tam bir sorumluluk üstlendiðini göstermiþtir'' ifadesini kullandý.

ntvmsnbc.com

Son Güncelleme Tarihi: 25 Aðustos 2011 00:45

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0