Türkiye Diyanet Vakfını Tebrik Ediyorum!

14 Ekim 2020 10:15 / 2439 kez okundu!

 

 

7 yıl barış huzur adına bir sürecin başlaması için alt yapı hazırlandı, “Çözüm Süreci” adıyla bir süreç başladı, tam bu sorun çözüldü çözülecek derken bir baktık ki süreç HDPKK tarafından FETÖ’nün de katkılarıyla akamete uğradı.

Bildiğimiz kadarıyla Reis-ı Cumhur bu işin peşini bırakmaya, bu iç sorunu örtbas etmeye hiç niyeti yok ve Allah’ın inayetiyle çözeceğine de inanıyoruz.

 

****

 

Türkiye Diyanet Vakfını Tebrik Ediyorum!

 

Yüz yıl öncesinde Osmanlı'nın mahiyetinde can çekişen İslam dünyası bölük pörçük olurken ümmet bilinciyle hareket edip Türklerle bir arada kalan tek millet Kürtler oldu.

Bunun karşısında dünyanın zındığa komitesi Kürtlerin öz vatanını baklava dilimi gibi dörde ayırdı.

Bana kalırsa bunun iki hedefi vardı, biri artık devlet olma fırsatını bir daha yakalamasınlar diye, ikincisi de istedikleri zaman bulunduğu ülkede onların üzerinde kaldıkları ülkeye sıkıntı versinler diye.

Üstelik bu ülkelerin başına da İslam ile arası bozuk kimseleri diktiler ki ülke hak ve adalet adına her geçen gün geriye doğru gitsin, patinaj etsin.

Kürtler İran, ırak, Suriye ve Türkiye’de yaşamaktadırlar ancak Kürtlerin asıl gövdesi Türkiye’de yaşamaktadır, onun için birinci mecliste ve uluslarası temsiliyette asli unsur olarak kabul edilmiştir.

Kürtler devlet olmadıkları için elhemdulillah şövenist milliyetçilikle tanışmadılar, bu devrin önemli hastalıklarından biri olan ırkçılıktan kurtuldular, ama siyaset ile Kürt gençlerini İslam’dan soğutuldu.

Devlet adına kendilerine verilen sıkıntı da çabası, bulunduğu her ülkede yaşadıkları haksızlıkların haddi hesabı yok, Türkiye’de Ak Parti'nin iktidara gelmesiyle devlet bu hatasını fark etti. 2015 yılında şu anda Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da “Kürt sorunu benim sorunumdur” deyince Ankara’da homurdanmalar başlamıştı.

7 yıl barış huzur adına bir sürecin başlaması için alt yapı hazırlandı, “Çözüm Süreci” adıyla bir süreç başladı, tam bu sorun çözüldü çözülecek derken bir baktık ki süreç HDPKK tarafından FETÖ’nün de katkılarıyla akamete uğradı.

Bildiğimiz kadarıyla Reis-ı Cumhur bu işin peşini bırakmaya, bu iç sorunu örtbas etmeye hiç niyeti yok ve Allah’ın inayetiyle çözeceğine de inanıyoruz.

Şu anda yine bir yumuşama süreci başladı, geçen sene 9. sınıf Tarih kitabında Kürtlerin Araplardan sonra Kavim olarak kitlesel bir şekilde İslam’a giren bir kavim olduğu yer aldı ki; doğru bir beyanattı. Ne yazık ki MHP’li gurup başkan vekili bilmem kim sanki başka bir sorunu kalmamış gibi kalktı bu konuda Milli Eğitim Bakanlığına bir mektupla tepki gösterdi ve o dosdoğru bilgi bu sene ders kitabından çıkarıldı. Sanki kendi dünyasındaki yanlış bilgi yaşadıkça Kürtler de yok olacaklarmış gibi bir gaflet halini yaşayanlar var. Vekil olmuş ama kalas olmaktan kurtulamamış.

Bu sene daha manidar bir gelişme oldu, bu defa Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) Kürt tarihini İslam öncesinden günümüze kadar İslam Ansiklopedisine aldı, hem de sayfalarca bu önemli çalışmasından dolayı hakka hak dediği için TDV’yi tebrik ediyorum, Kürt bir vatandaş olarak da teşekkür ediyorum.

Zaman zaman Diyanetin hak ve adalet meselelerine müdahil olmasında fayda mülahaza ettiğim için barış huzur adına sesini yükseltmesini, hatta icap ederse bir Hutbe dahi irad etmesini bekliyorum. Bir önceki Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez hoca “Kürt meselesi kardeşlik edebiyatıyla değil, kardeşlik hukuku ile çözülür” demişti.

Kürt meselsinin vatandaşlarımız tarafında doğru dürüst bilinmediğine adım gibi eminim. Bunu Türklerle yüz yüze yaptığımız tartışmalardan anlıyorum.

Mesela bölücülük, vatan hainliği, PKK’nin öz yönetim ve kanton komün hevesleri Kürt vatandaşlarımızın gündeminde yok.

PKK lideri Öcalan’ın eski karanlık devletin yetiştirdiği bir istihbarat adamı olduğunu artık herkes  biliyor. Gelin düne takılmayalım, geleceğimize bakalım. Bu konuda da hakemlik vazifesini de Diyanet yapsın olmaz mı?

HDP’nin Kandil ve azgın Türk solunun öncülüğünde Kürt gençlerini İslam’dan uzaklaştırmak için dıştaki düşmanlar ve içteki hainler ile iş birliği içinde yürütülen bir proje olduğunu bilmeyen kalmadı.

Öyleyse kendi sorunumuza Kürdüyle Türküyle birlikte sahip çıkacağız. Konuyu fazla dağıtmaya gerek yok, Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu adımını hayırlı buluyor vatandaşlarımızdan bu konuda destek ve dua bekliyorum.

İlahi adalet herkesin hakkına hukukuna ulaşması için yeter de artar.

Bizim en kısa zamanda bu Kürt meselesini ortadan kaldırarak hiç yoktan meclise git gel yapıp, ucuz politika ile siyaset yapan HDP ve MHP gibi partilerinden kurtulmamız lazımdır diye düşünüyorum.

Nokta! 

 

Eyüphan KAYA

13.10.2020, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.