Þiddet ve hakaret insaný küçük düþürür!

19 Temmuz 2018 14:43 / 1062 kez okundu!

 

 

Bin kere yazýklar olsun! diyorum, savunmasýz saðlýk personeline saldýrmak insana yakýþýyor mu? Sen ne korkak adamsýn ki zihninde fiziki mukavemet geçmeyen bir insana, hem de yüzlerce kimsenin saðlýðýndan sorumlu olup, onlarý tedavi eden bir kimsenin kafasýný taþla yarýyorsun? Kevaþe herif!

Kanaatimce birkaç çeþit korkaklar grubu var, bunlarýn baþýnda; saðlýk personeline saldýranlar, öðretmenlere saldýranlar, din görevlilerine saldýranlar. Malum bu üç kesim insanlar savunmasýz kimselerdir. Dolayýsýyla bunlara saldýranlar ancak korkak kimselerdir.

 

****

 

Þiddet ve hakaret insaný küçük düþürür!

 

Toplumuzda kimi vatandaþlarýmýz hakkýmý arayayým derken, þiddet veya hakarete baþvurup kendisi haksýz duruma düþüyor.

Geçende bir doktora bana bakmak zorundasýn; “eþek gibi bakacaksýn” diyen bir vatandaþ 6.000.00TL tazminat ödemek zorunda kaldý.

Ama daha ileri gidip saðlýk çalýþanlarýna fiili müdahalede bulunan kimseler de var. Ne yazýk ki kan davalarý açýsýndan hala defterini kapatmayan Þanlýurfa ilimiz bu konuda baþý çekiyor.

Türkiye ortalamasýnýn üstünde bir sýkýntý yaþanýyor burada. Geçenlerde yine çocuk hastanesinde bir doktora saldýrý gerçekleþti.

Bin kere yazýklar olsun! diyorum, savunmasýz saðlýk personeline saldýrmak insana yakýþýyor mu? Sen ne korkak adamsýn ki zihninde fiziki mukavemet geçmeyen bir insana, hem de yüzlerce kimsenin saðlýðýndan sorumlu olup, onlarý tedavi eden bir kimsenin kafasýný taþla yarýyorsun? Kevaþe herif!

Kanaatimce birkaç çeþit korkaklar grubu var, bunlarýn baþýnda;

Saðlýk personeline saldýranlar,

Öðretmenlere saldýranlar,

Din görevlilerine saldýranlar.

Elhemdulillar Din Görevlilerine karþý saygýnlýðýmýzý nispeten koruyoruz, fakat ülkemizin batýsýnda bazý ezan ve sala düþmanlarý bu konuda da haddini aþmaktadýrlar.

Malum bu üç kesim insanlar savunmasýz kimselerdir. Dolayýsýyla bunlara saldýranlar ancak korkak kimselerdir.

Bir de kaný üç kuruþ etmeyen bazý medya ve sosyal medya sahte, sanal kahramanlarý var ki, bunlar da insan niteliðine bakmadan, emsal olup olmadýklarýný düþünmeden, kendisi gibi düþünmeyen kimselere küfür ederler, hakaret ederler. Belki de saygýsýzlýk yaptýklarý kiþilerle karþý karþýya gelirlerse kaçacak delik arayacaklar.

Aslýnda bunlarýn çoðu niteliksiz, korkak yüzlerine tükürmeye bile deðmez defolu yaratýklardýr.

Hak arama yollarý elbette ki vardýr ve olmalýdýr da, ancak bu hak arama yol/yönetimi fiziki müdahale olmamalýdýr.

Þiddet bir sorunu çözemediði gibi tam tersine büyütür. Bir vazifeli size karþý yanlýþ da yapabilir, sabýrla hakkýnýzý arayacaksýnýz.

Eskiden devlet dairelerinde çok haksýzlýklar oluyordu, ama o zamanlar doktorun kafasýný yaran olsaydýn; gidiþi olur dönüþü olmazdý, tabi devlet vatandaþa hizmet verdikçe asaletten yoksun kimseler þýmardýlar, bu þekilde haddini aþýyorlar, sefil herifler,

Bu tür kimselerde cesaret varsa,

Mahallesinde hýr çýkaran kimselere karþý kullansýn,

Kapkaç mensuplarýna karþý kullansýn,

Tacizci kimselere kullansýn,

Beyaz toz torbacýlarýna karþý kullansýn,

Hýrsýz arsýz olanlara karþý kullansýn,

Ayrýca saldýrsýn da demiyorum, 155’e bildirecek kadar cesaretli olsunlar. Maalesef bu kadar cesaretleri bile yok.

Defolu bir vatandaþýn saldýrýsýna uðrayan Dr. Bahattin Ahmet Yalçýn baþýnda aldýðý darbe ile aðýr yaralanmýþ, yazý yazdýðým saatte ameliyattaydý, inþallah ameliyatý iyi geçer, tekrar polikliniðine döner, hastalarýnýn iyileþmesine vesile olur.

Amin demeniz dileðiyle.

Kýsasa kýsas olsaydý, bu adi saldýrýlar olur muydu? Ýran’da biri diðerine kötü bir söz söylese trafik cezasý gibi hemen para cezasý, eðer bir tokat atarsa bir yýl ceza evinde yatýyor, bazý geveze kimseler hemen lafa karýþacaklar “burasý Ýran deðildir”, tamam deðil ama bu sýkýntýlar da yaþamaya devam ediyor.

Allah sonumuzu hayreylesin.

 

Eyüphan KAYA

18.07.2018, Diyarbekir

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.