Seçim pusulasındaki sıralama

09 Ağustos 2014 17:05 / 1042 kez okundu!

 

 

Bir ilk olarak ülkemizde Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek, halkımıza hayırlı olsun. Bu seçim, yönetim kalitemize bir katkı vereceğine inanıyorum.

Malum seçim pusulası YSK tarafından kura ile aleni bir şekilde yapılamaktadır.Bakıyorum sıralama Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş, Ekmeleddin İhsanoğlu şeklinde oldu. Kanaatim o ki bu sıralama onların başarı sıralamasını göstermektedir. Tabi başarıdan gayem alacağı oylar oraından bahsetmiyorum. Eğer bunlar, ülkeye barışçıl bir atmosfer oluşturabilirlerse ufuk oluşturabilecek, güven verecek fikirler ortaya koyabilseler galiba en büyük kazanım budur.

Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı vizyon belgelerini açıklarken izledim. İkisinin de %90 insan merkezli, huzur dolu beyanatlar içeren medeni iddialar içermekteydi.

Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıldır ülkeyi bin bir türlü zahmet ve engellemelere rağmen idare ediyor, ufak tefek hatalarla birlikte başarılı bir hükümete de başarılı bir başkanlık yaptı. Doğrularını yetersiz taraflarıyla kıyaslarsanız başarılı bir grafik çizdiği ortadadır. Umulan o ki Cumhurbaşkanı olarak da devletin başına en tepesine geçecek. Dileğimiz o ki bu seçim 2.tura kalmadan sonuçlansın. Çünkü ikinci tura kalması demek 500 trilyon paranın gereksiz yere harcanması demektir. Bu milletimizin, fakir fukaranın parasıdır. Umarın bu para bir gün onların cebine ulaşacaktır.

Selahattin Demirtaş yıllardır barış için kendince bir duruş sergilemeye devam ede geldi, açıkladığı vizyon belgesiyle de İslam’a karşı ilgisizliği hariç insan haklarına dayalı, bireyi ön plana çıkaran memleketimizde eşitlik ve huzur açısından kayda değer bir beyanattı.

LGBT ve farklı cinsel eğilimleri notlarının arasına alması da Türkiye’nin gerçeklerine ters düşen bir beyan olduğu kanaatindeyim. Dünyaya kendini şirin gösterebilirsiniz, fakat bu vurguyla oyların hep %10’un altında kalır, bunu da bilmekte fayda var. Kimsenin bu ahlakdışı eğilimleri olan vatandaşlarımızla bir sorunu yok, ama bu yaşam tarzını gün yüzüne çıkararak normalleştirmek Anadolu’da mümkün değildir. Bu bölgede yaşayan insanlar İslam kültürüyle büyüdükleri için bazı şeyleri hoş görebilirler fakat bu kadarına da pes doğrusu.

Üçüncü sırada yer alan Ekmeleddin İhsanoğlu ise en şanssız aday maalesef, bir yandan İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT)’edeki başarısızlığı ayağına dolanıyor, diğer yandan davul onun boynunda tokmağı başkası vuruyor hem de ikili olarak, böyle olunca da maalesef çalışmalarında verimli olamıyor. Hele “Ekmek için Ekmeleddin” sloganı bence hiç tutmadı. Böyle bir slogan bekli 50 yıl önce kullanılabilirdi yani bunun zamanı değildir gibime geliyor.Hem iş, aş hükümetin işi Cumhurbaşkanıyla ne alakası var ki… Üstelik Ekmeleddin Bey bu halim selim haliyle Türkiye’de bir denge unsuru olması da çok zor. Kala kala ihale yine Usta’ya kalıyor.

Yani demem o ki “seçim pusulasındaki sıralama” verimlilik sıralaması gibi olmuş.

Umarım her üç aday da Türkiye halklarına sevgi ve muhabbeti, birlik ve beraberliği aşılayarak tarihin kendilerine yüklediği sorumluluğun gereğini yaparlar. Kazansın kazanmasın “iyi ki aday olmuşum” derler.

Hayırlı olsun bakalım.

 

Eyüphan KAYA

26.07.2014, Diyarbakır

 

Son Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014 17:08

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.