Necdet Özel alkışı hak ediyor

25 Ekim 2013 21:57 / 1127 kez okundu!

 


Bu devletin normalleşmesi kolay olmadığı gibi bazı kimseler için de turnusol kâğıdı oldu. Hatırlayalım perde arkasını bilmediğimiz hal de tarihimizde ilk sefer dönemin genelkurmay başkanı ve iki kuvvet komutanı aynı günde istifa etti. Neredeyse ordu başsız kalacaktı. Malum bir orgeneralin genelkurmay başkanı olabilmesi için kara kuvvetleri komutanlığını yapması lazım, dolayısıyla Necdet Özel önce Kara Kuvvetleri komutanlığına oradan da Genelkurmay Başkanlığına getirildi.

O zaman için tuhaf karşılayanlar olmuştu. Ancak zamanla ne derece iyi bir karar olduğu ortaya çıktı/çıkıyor. Her şeyden önce ilk Yüksek Askeri Şura(YAŞ) toplantısında Başbakan başkan koltuğuna oturabildi, çünkü o zamana kadar olsa olsa eş başkan konumundaydı çünkü Genel Kurmay Başkanı ile eşit düzeyde oturuyordu.

Eskiden canı /cananı istedikleri zaman konuşan omuzu kalabalık adamlar Hükümeti içeride ve dışarıda zor durumda bırakırken artık Genel Kurmay Başkanı işine bakıyor. Yerli yersiz basına demeç vermiyor, muamma ifadelerle kamuoyunun huzurunu kaçırmıyor. Bu hadiseden birileri öyle rahatsız oldu ki Uludere Katliamıyla Necdet Özel'i vurmak istediler ama saygın/saygıdeğer Kürt halkı buna müsaade etmedi.

Generallerin mahkemelerde yargılanması onu yanlış yapmaya itmedi ve silah arkadaşları yargılansalar da, ceza alsalar da bir gün Ordunun karizmasına leke sürecek bir söz ve davranışta da bulunmadı.

Bir general hele orgeneralliğe yükselmişse dünya kadar bir şeyler biliyor. Devlete milyon dolarlara mal oluyor.Bu nitelikte bir insan ne zaman nasıl konuşacağını elbette bilir. Bu sürecin olumlu sonuçlanmasını elbette ki ister.

Bir karanlık süreç atlatmışız. Devlet, derin devletin paydaşları olarak, kimi patronlar, medya grubu ve bir kesim askerin de katkılarıyla memleketin anasını yarım asır ağlatmış milleti kendisinden soğutmuştu. Şükretmemiz lazım ki Necdet Özel gibi sağduyulu bir insan bu makama gelebildi. Hani bir ifade var:

Yüce Allah; bir şeyi dilediği zaman onun için sebepler yaratır.

Barış sürecinin paydaşlarından bir de Silahlı Kuvvetlerimizdi, bu düzeye gelmesi zaman aldı ama bu kaliteye gelmesi de önemli bir başarıdır.

Ben 2006 yılında askeri yapılanmayla ilgili bir makale irad ettim, 2007’de Genelkurmayla mahkemelik olduk. 9 ay ceza aldım, neyse ki ertelendi yoksa memuriyet hayatım son bulacaktı. Halbuki ben sadece bu millete layık bir asker tipini ele almıştım. Vay sen misin doğruyu dillendiren!..

Bu gün ise eski günlerin özlemini duyan birileri soruyor, Generaller yargılandı/cezalandırıldı Genelkurmayın sesi soluğu yok diyorlar. Buna mukabil Genel Kurmay Başkanı Sayın Necdet Özel diyor ki 'Ben devlet memuruyum. Bu konuda açıktan açığa konuşmak bana düşmez' Genel Kurmay Başkan'ından böyle manidar bir ifadeyi bu kadar kısa zamanda alabileceğimi tahmin edememiştim. Şükürler olsun ki ülkemizde normalleşme süreci süratli bir tarzda ilerliyor. Ki bu olumlu gelişme de bunun bir işaretidir. Bu münasebetle Necdet Özel'in bu tutumu alkışlamaya değer, diyor sayın kavramıyla ona hitap ediyorum. Ayrıca daha ilk günden Genel Kurmay Başkanlığını kabul edip göreve başlar başlamaz, bende bu günleri görürmüş gibi bir umut ayandı ve onu yazılı bir mesajla tebrik ettim.

Bu memlekette herkes işine angaje olsaydı hayatın tadı bir başka olur ve ülkemize tez elden huzur ve mutluluk gelirdi. Keşke devletin diğer kurumları da Emniyet ve ordu gibi hızlı bir şekilde kendine çeki düzen verebilseydi.

Ben vatandaşsam sen vatandaşsan bu konularda bir şeyler kale kaleme almak bizim hakkımız. Buyurun siz de bu gelişmelere söz ve yazılarınızla katkı verin.

Selam ve dua ile.


Eyüphan KAYA

25.10.2013


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.