Evliler günü niye yok?

15 Şubat 2019 10:03 / 1710 kez okundu!

 

 

Bu toplum niye bu kadar rahat oyuna geldi/geliyor, diye düşünürken birden şu laiklik kavramı aklıma geldi. Bu kavramın arkasına sığınan birileri laik düzen, laik devlet yerine “laik insan” yetiştirdiler.

Laik insan; tüm dinlere eşit mesafede fakat İslam’dan çok uzak bir insan tipidir, maalesef.  Böyle bir insan tipi sağı solu belli olmayan, niteliği düşük, tarihine kültürüne küs bir nesildir. Tabi ki  kurumuş kenger otu gibi  rüzgarın estiği tarafa savrulacak.

 

****

 

Evliler günü niye yok?

 

Bu toplum niye bu kadar rahat oyuna geldi/geliyor, diye düşünürken birden şu laiklik kavramı aklıma geldi. Bu kavramın arkasına sığınan birileri laik düzen, laik devlet yerine “laik insan” yetiştirdiler.

Laik insan; tüm dinlere eşit mesafede fakat İslam’dan çok uzak bir insan tipidir, maalesef.  Böyle bir insan tipi sağı solu belli olmayan, niteliği düşük, tarihine kültürüne küs bir nesildir. Tabi ki  kurumuş kenger otu gibi rüzgarın estiği tarafa savrulacak.

İnsan hiç kendine sormaz mı?

- Ben kimim?

- Dinim nedir?

- Kültür, gelenek ve ananem nedir?

- İnsani değerlerim nedir?

- Canım istediği her şeyi yapabilir miyim, diye çoğu zaman bir moda kurbanı, bazen ahlak dışı dizi ve yarışma takipçisi, bazen yılbaşını kutlayan bir Hıristiyan taklitçisi, bazen sevgililer gününü önemseyen bir oyuncak, vah ki ne vah!

- Tarihin akışı içinde önemli olayların hatırlanması açısından belli günler olabilir,

- Dini açıdan bazı mübarek günler olabilir,

- Meslek günleri kuruluşları itibariyle olabilir.

Ama anneler günü, babalar günü, sevgililer günü adı altında günler olmaz. Çünkü anne babaları her gün hatırlamak lazımken, sevgililer günü diye bir gün ise aklımızın ucundan bile geçmemeli.

İçeriden ve dışarıdan düşman tüm gücüyle aile yapımıza saldırmaktadır. Bunun en kolay yolu 18 yaş öncesinde kızlarımızı zinaya teşvik etmek, erkeklerimizi edepsizleştirmektir.

Batıda boşanma oranı çığırından çıkınca bir araştırma yapılmış acaba neden çiftler boşanıyor? Çoğu demiş ki “çok kişi ile beraber olduğumuz için tek kişi ile yaşamak bize zor geliyor.” İşte sevgililer günü ile toplumumuzu o hale getirmek istiyorlar.

Eğer yalan değilse “evliler günü” diye bir gün olsun bakayım, niye yok çünkü o iyiye, güzele teşviktir, Aileyi güçlendirir, hayata kalite katar.

18 yaşını doldurmadan bir kız evlenemez fidesini niye yasalarla korumak istiyorlar sizce, çünkü 16-17-18 yaşlarında büluğ çağının ilk yılları ve duyguların galebe çaldığı ergenlik sürecidir, kız yada erkeğin bu süreçte nefsine yenik düşme ihtimali yüksektir.

Amaç kızlarımızı kirletmektir. Hiç düşündünüz mü kendine feminist adı veren bir grup kadın ya da erkek “bu ülkede kimse 19 yaşından gün almadan evlenmemeli” diye mücadele ediyorlar neden acaba? Peki bu yaşın altında flört, ya da fuhuş nasıl diye sorsanız, “o kişin tercihine kalmış” diyecek kadar namus ile araları limonidir.

Bunlar kimdir, bunların çalışmalarını kim finanse ediyor, bunlar arasında Müslüman’ım diyen de var, sözüm ona örtünen de.

İslami ölçülere göre büluğ çağına ermiş kişi ilahi emirlere karşı mükellef duruma geldiği halde “18 yaşını doldurmadan kimse evlenmemeli” diyen birisi acaba mümin midir? Bu küfür kokan bir durum gibi duruyor.

Ayrıca büluğ çağı genetik ve iklim şartlarına göre değişebilir, bazı coğrafi bölgelerde ya da farklı bir popülasyona mensup insanlarda bu yaş 17- 18-20-21 dahi olabilir. Ayrıca büluğ çağına gelen bir kimsenin evlenmesi zorunludur diye bir gereklilik de yoktur, ama bunu yasaklamak sakıncalıdır.

Gereksiz gündemimize döner isek şunu bilmeliyiz ki sevgililer günü inanç ve kültürümüze uygun bir gün değildir. İnsanoğlu her istediğini yapma özgürlüğüne de sahip dengesiz bir varlık olamaz. Yapsa da kendisi değerden düşer diye düşünüyorum.

Özümüze dönelim, edep ve marifetimize sahip çıkalım, elimizi, belimizi, dilimizi kirletmeyelim.

İnsana yakışan budur.

 

Eyüphan KAYA

14.02.2019, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019 15:33

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.