Cumhuriyetin yüzü gülmeye başladı

29 Ekim 2013 22:06 / 1155 kez okundu!

 


Cumhuriyet, halkın kendi kendini yönetme sistemidir dediler, bu vesileyle milleti fi tarihten yakın zamana kadar oyuna getirdiler. Halk ha bu gün, ha yarın, sabretmek lazım derken çok hırpalandı, kimisi hürriyet hasretiyle öldü, bu dünyadan göçtü, kimisi bu uğurda malını canını kayıp etti, derken cumhuriyet, cumhuriyet deyip halkı çamurda boğmaya çalıştılar, zindanlarda süründürdüler.

Bu bayram gününde aziz vatandaşlarımızın keyfini fazla kaçırmayalım. Hasılı kelam her türlü müdahalelere rağmen halk sabretti ve bu gün cumhuriyet Demokratik cumhuriyete benzemeye başladı.

Eskiden vatandaş cumhuriyete benzemeye çalışıyordu ki bu durum cumhuriyetin ruhuna aykırıydı, şimdi şükürler olsun artık cumhuriyet halkın hassasiyetlerini dikkate alıyor ve vatandaşının rengi ile boyanmak istiyor.

Cumhuriyetimiz vatandaşın dilini tanıyor, dinini tanıyor, kültürünün yaşaması için katkı veriyor. Vatandaşımın ölüsü değil dirisi bana lazımdır diyor.

Bireyin hassasiyetlerini ve mutluluğunu dert eden bir devletin payidar olacağını, ömrünün uzun olacağını, gittikçe değişip gelişeceğini, onur verici bir tarihe sahip olacağından kimse kuşku duymasın. Çünkü bu amaçla yeryüzüne indirilen ve Namusu Ekber olarak nitelendirilen Cibril-i emin tarafından peygamberlere ulaştırılan ilahi emirler demeti böyle bir özelliğe sahip olduğu için insanlık alemi hep ona hasret ve onun aşkıyla yanıp tutuşuyor.

Üstat Bediüzaman meşrutiyeti meşrua derken şunu kast ediyor. Değişmez ilahi kurallara bağlı olarak hürriyet, özgürlük, değişim ve gelişimi kast ediyor. Çünkü, insanın insan için özgürlük sınırını çizme gibi bir kabiliyeti, bir niteliği olmadığı gibi öyle bir hakkı da yoktur.Şayet böyle bir sınır belirlenirse de hep tartışmalı olur.

İşte bu gün Hak adına hukuka riayet eden Türkiye Cumhuriyeti hükümeti. Verdiği mücadele ile adil bir yönetim tarzına kapı aralamış, gün gün daha iyi şeyler yapak için azami bir performans sergiliyor. Bu gayret neticesinde sağduyulu vatandaş da kavli ve fili dualarıyla katkı verirken, Cumhuriyetin yüzü gülmeye başladı.

Gel de bunu gafil insanlara anlat, yıllardır bu sistemin kaymağını yiyen miras yedilerle paylaş. “Devlet benden sorulur” deyip haddini aşan kimseler şu anda köşe bucak saklanmaya çalışıyorlar. Çünkü, “Allah haddini aşanları sevmez”. Hem Allah’ın sevmediğini vatandaş nasıl sevsin değil mi? Peki buna rağmen niye arkalarında bir kitle vardı, işte bunlar rantın talipleriydi.

Umarın yönetim tarzımız hak adına halkını önemsemeye devam eder, biz de Cumhuriyet bayramlarını keyifle kutlamaya devam ederiz.

Bu vesileyle hem vatandaşlarımı cumhuriyet bayramını kutlamaya hem de kendi yönetim tarzına sahip çıkmaya davet ediyor ve cumhuriyet bayramınız kutlu olsun diyorum.

Yaşasın Anadolu insanı, yaşasın hizmetkâr yönetim olan cumhuriyet, yaşasın hak ve adalet. Herşey insanların hak ve adalet gölgesinde yaşaması dileğiyle.

Bu cumhuriyet hepimizin, hepimizin huzur ve mutluluğu için hizmet edecek, biz de vatandaş olarak onu korumaya, olgunlaştırmaya ve geliştirmeye katkı vereceğiz.

Selam ve sevgilerimle.


Eyüphan KAYA

29.10.2013

Son Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013 15:08

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.