Bu mülakatı beğendim arkadaş

11 Mayıs 2018 19:06 / 956 kez okundu!

 

 

Ben 1973 ilkokul mezunuyum, Kürtçe Arapça eğitim veren medreselerde 8 yıl okudum. Daha sonra ara okulları dışarıdan bitirerek Eğitim Fakültesi Kimya bölümünü bitirdim ve bir süre İmam-Hatiplik, memuriyet hayatımın diğer kısmı da öğretmen olarak devam ettirdim, emekli öğretmenim. Diyanet ve milli eğitim camiasında sivil toplum nezdinde ismimin bir karşılığı var ve aynı zamanda yıllardır köşe yazarıyım, şehrimde pozitif bir duruşumla biliniyorum.

 

*****

 

Bu mülakatı beğendim arkadaş

 

Malum, seçime giren 11 partiye bu süreçte vekil aday adaylığı başvurusu yapılıyor, kimisinin tamamlandı, kimisinin devam ediyor.

2 Mayıs itibariyle Ak Parti'nin aday adayı müracaatları bitti, bu hafta 14 komisyon hummalı bir şekilde, aday adalarını mülakata alıyor, genelde 3-5 dakikalık süre ile şu üç soru soruyorlar.

Diyarbakır komisyonuna girdiğim için özelikle bu komisyonun çalışmasına değinmek istiyorum,

> Bu kadar müracaat eden adaylar arasında neden seni tercih edelim?

> Sahada nasıl çalışacaksınız?

> Neden vekil adayı olmak istiyorsunuz?

Tabi konuşmanın akışına göre değişik konuşmalar da oluyor.

Ben müsaadenizle mülakatımı siz saygıdeğer okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

İlk sorunun cevabını verirken şunu dile getirdim;

Ben 1973 ilkokul mezunuyum, Kürtçe Arapça eğitim veren medreselerde 8 yıl okudum. Daha sonra ara okulları dışarıdan bitirerek Eğitim Fakültesi Kimya bölümünü bitirdim ve bir süre İmam-Hatiplik, memuriyet hayatımın diğer kısmı da öğretmen olarak devam ettirdim, emekli öğretmenim. Diyanet ve milli eğitim camiasında sivil toplum nezdinde ismimin bir karşılığı var ve aynı zamanda yıllardır köşe yazarıyım, şehrimde pozitif bir duruşumla biliniyorum.

Doğrudur, Diyarbakır’dan 211 kişi müracaat etmiş, keşke 6 bin lira yerine 6 kriteriniz olsaydı, o zaman 40-50 kişi müracaat eder, komisyonunuz da daha rahat değerlendirme yapardı.

İkinci sorunun cevabına gelince, dedim ki benim her köyde iki meslektaşım var, köyün imamı ve öğretmeni, ayrıca iki yıl sivil toplumdan sorumlu Ak Parti il başkan danışmanlığını yaptım sahada STÖ’lerle birlikte iyi bir çalışma yapacağıma inanıyorum.

Neden vekil olmak istiyorsunuz sorusuna gelince, dedim ki; efendim malumunuz meclisin değeri yeni sistemde arttı, artık yasama ve denetleme organı olarak daha aktif hale gelecek, şehrimin, bölgemin, ülkemin sıkıntı ve sorunlarını meclise taşıyarak, yasal düzenlemeler yaparak hayatı kolaylaştırmaya vesile olacağıma inanıyorum. İyi bir denetleyici olduğuna da inanıyorum.

Bunun dışında da aramızda bazı konuşmalar geçti. Mesela Komisyon Başkanı Erol Kaya Vekilimiz 2008 yılında Diyarbakır’a siyaset akademisine tecrübe paylaşımına gelmişti. Ben de o zaman siyaset akademisinin katılımcısıydım, aklıma gelen bazı paylaşımlarını kendisine hatırlattım.

Dedim ki; o dersinizden bir şeyler hatırlıyorum muhterem başkanım,

> Hayır çarşısından bahsetmiştiniz,

> Her hafta bir okulda olduğunuzu dile getirerek okulların önemine vurgu yapmıştınız,

> Ayrıca bir ilçenin belediye başkanı kendi ilçesinin sınırları içinde oturmalıdır, demiştiniz.

Ben de bu son paylaşımınızdan esinlenerek şunu istirham edeceğim, lütfen Diyarbakır’da oturmayan kimseleri vekil aday listemize koymayın!

Ayrıca ben geçen sene siyaset akademisi koordinatörlüğünü yaptım, 120 kişiden 40-50 müdavimi oluyordu, bir kısmı da imza atıp dersten kaçıyorlardı, şimdi gelmiş vekil adaylığı için müracaat ediyorlar.

Bu beyanatımı önemseyen Erol Bey bana hak verdi ve 2008’den beri neredesiniz, geç kalmadınız mı? diye bir soru sordu.

Ben de, ben o zaman öğretmendim, üç yıldır emekli oldum, partinin içinde değişik kademelerde çalıştım, bir anlamda müracaat etme hakkını kendimde bulmak için bir efor/emek sarf ettim. Dışarıdan gelip, vekil aday adaylığına müracaat etmem pek şık olmazdı.

Etkin bir dinleme ve ciddi bir atmosferde geçen mülakatımız beni ziyadesiyle menün etti. Bu kısa sürede ancak bu kadar konuşabildik.

Ben üstüme düşeni yaptım, bundan sonrası tercih komisyonun, takdir Allah’ın diyorum.

Başta komisyon Başkanı Erol Kaya Bey olmak üzere, tüm komisyon üyelerini tebrik eder, başarısının devamını dilerim.

Erol Bey komisyon üyelerine “buyurun, sormak istediğiniz başka bir şey var mı arkadaşlar” demesine rağmen, Adana vekilimiz Tamer bey daha önce bir soru sormuştu zaten, diğer iki üye de soru sormadı.

Bu mülakatı beğendim arkadaş.

“Konuşmanın en makbulü kısa ve öz olanıdır” babından mülakatımız sona erdi.

İnşallah hayırlı olur diye dua edelim. Hem bu listeye girmenin hayırlı olduğunu ben nerden bileyim, sen nereden bilesin.

Selam ve selametle kalın.

 

Eyüphan KAYA

10.05.2018, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018 23:42

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.