Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olmalı

27 Haziran 2019 11:05 / 827 kez okundu!

 

 

Bu memlekette nice siyasetçiler geldi geçti. Fani dünyadır yaşayanı var, öleni var. Ama yaptıkları bir tahribat ya da tamirat varsa o yaşıyor işte, hatta tarih not edince, hep yaşamaya devam edecek.

Binali Yıldırım bey bu ülkeye olan hizmet aşkıyla, siyasetteki ağırbaşlılığıyla, mütevazı duruşuyla anılacak.

 

****

 

Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olmalı

 

Bu memlekette nice siyasetçiler geldi geçti. Fani dünyadır yaşayanı var, öleni var. Ama yaptıkları bir tahribat ya da tamirat varsa o yaşıyor işte, hatta tarih not edince, hep yaşamaya devam edecek.

Binali Yıldırım bey bu ülkeye olan hizmet aşkıyla, siyasetteki ağırbaşlılığıyla, mütevazı duruşuyla anılacak.

Malum İstanbul seçimleri ehli vicdan vatandaşlarımızın gönlüne bir sızı bıraktı, ama benim bir o kadar da Binali Bey kazanmadığı için üzüldüm desem inanın.

Öyle ki sosyal medya hesabımda “Bin yaşa Binali bey bu başarısızlık senin değil İstanbul teşkilatının başarısızlığıdır” yazdım.

Binali Beyin 81 il üzerinde olduğu gibi İstanbul üzerinde de hukuku vardı, özelikle Ulaştırma Bakanıyken Karada, Havada ve Denizde nice hizmetler yapmıştır. İstanbul’daki Marmaray tek başına dünya çapında takdire değer bir yatırımdır ki onun mimarı Binali beydir.

Daha sonra anladım ki “Karadenizliler Karadenizliye destek verdiler.” Yoksa AK Parti'nin bir önceki seçimde birinci olduğu ilçelerin yarısında neden ikinci duruma düşsün. Halbuki tam tersine birinci olduğu ilçelerde oylarını daha da arttırması lazımdı. Bu ilçelerin Teşkilatlarının yanı sıra AK Parti belediye başkanları da sorgulanmalıdır. Acaba birileri onlara da mı ayar verdi?

Tabi siz Karadeniz bölgemize bu kadar ayrıcalık yaparsanız, onlar da bu kadar şımarır herhalde. Kocaman İstanbul’da kaç tane Doğu, Güneydoğulu vatandaşlarımıza başkan olma imkanını verdiniz, maalesef yok denecek kadar az, hatta yok galiba, olacağı da budur.

Yani bazı ilçe teşkilatları ve belediye başkanları Binali beye yeterince çalışmadıkları anlaşılıyor.

Peki bu kadar samimi, içten ve üretken olan bu bey efendiyi Meclise düz bir vekil olarak mı göndereceksiniz? Doğrusu hiç şık olmaz diye düşünüyorum.

Bu beyefendiyi Yerel yönetimlerden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması gerekir.

“Adam kazanmak zor, harcamak kolay”. Böyle bir yanlış yapmayalım.

Seçime iki gün kala Tuzla'daki Güneydoğu federasyonunun tertiplediği kahvaltılı toplantıya katıldım. Konuşmasının tamamını canlı yayında verdim, tekrar tekrar inceledim ve “işte İstanbul’a yakışan başkan bu” kanaati bende hasıl olmuştu.

Hele ki şu ifadesi beni ziyadesiyle memnun etti.

Dinimiz bir,

Kitabımız Bir,

Peygamberimiz bir,

Kıblemiz bir.

Aslında İstanbul bu ruhla idare edilirse İstanbul’dur, bu ruhu İstanbul’dan çekerseniz geriye bir leş yığını kalır diye düşünüyorum.

Seçilen adamın soyadı İmamoğlu ama bu değerlerle arası pek yok galiba, bundan dolayı ben endişeliyim. Başkan olmak kolay ama başkanlık yapmak zor, eğer bu adam İstanbul insanının maneviyatına bir katkısı olmazsa vay halimize. Soyadı ile barışık olmayan bir insandan kaygı duymamak elde değil.

Neyse biz adam gibi adam olan Binali Yıldırım’a dönelim. Yazının başlığında belirttiğim gibi Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev almasını en kısa zamanda bekliyorum.

Şimdiden hayırlı olsun, amin demeniz dileğiyle.

“Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler”

 

Eyüphan KAYA

25.06.2019, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.