Bilgi Evi'ni Gördünüz mü?

27 Nisan 2018 04:30 / 926 kez okundu!

 

 

Daha önce kime, nasıl hizmet ettiği, ne amaçla kullanıldığı bilinmeyen Belediye Konuk Evi, Büyük Şehir Belediyesinin yeni yönetiminde restore edilerek çok amaçlı hizmet vermeye elverişli haline getirildi. Yeni haliyle vereceği hizmet ve yerine getireceği fonksiyon itibari ile Bilgi Evi'ne dönüşen bu bina görmeye değer doğrusu.

 

******

 

Bilgi Evini Gördünüz mü?

 

Daha önce kime, nasıl hizmet ettiği, ne amaçla kullanıldığı bilinmeyen Belediye Konuk Evi, Büyük Şehir Belediyesinin yeni yönetiminde restore edilerek çok amaçlı hizmet vermeye elverişli haline getirildi.

Yeni haliyle vereceği hizmet ve yerine getireceği fonksiyon itibari ile Bilgi Evi'ne dönüşen bu bina görmeye değer doğrusu.

Giriş katında yetişkinlere hizmet verecek olan Kütüphanesi, asma katıyla bir buçuk kat olup, dizaynı şehrimizin eski mefruşatını andıran sedirleri ve estetik sandalye ve masalarıyla, donatılmış muhtelif kitaplarıyla insanı hayran bırakıyor.

Gençlerimiz bir yandan burada ders çalışacaklar, diğer yandan cay, kahve ikramını alacaklar, tam da çalışmaya elverişli, medeni bir ortam.

Hatta Kurum Müdürü Metin Bey bize tanıtırken 7/24 açık olacak deyince ben bir espiri yaptım ve dedim ki, bence 23:00 sularında kapanmasında fayda var, insanın uykuya da ihtiyacı var, dedim. Ayrıca gecenin iki önemli anı olan, tehecüt ve seher kavramı da bari unutulmasın.

İkinci katında bir bilişim sınıfı var, 26 bilgisayarla öğrencilerin araştırma yapmalarına, ödevlerini yapmalarına imkan vermenin yanı sıra, pratik bilgisayar kullanımı konusunda kendilerine görevli formatörler tarafından yol yöntem de gösterilecek, çıktı almak isterse fotokopi/yazıcı makinesi dahi düşünülmüştür. 

Ya drama ve çok amaçlı salonuna ne demeli, her biri diğerinden cazip, hatta bir süredir çok amaçlı salonda Uluslararası Medya Enformasyon Derneği(UMED) tarafından basına ilgi duyan gençlerimize hafta sonu kurs dahi veriliyor. Kim bilir oradan ne başarılı gazeteciler çıkacak?

Ayrıca orta katta bir kütüphane daha vardı, bunu niye açtınız, deyince vazifeli arkadaş, bu da kurslarımıza devam eden öğrencilerimize mahsustur, onlar hem burada çalışabilirler, hem de kitap ödünç alabilirler dedi.

En üst kata gelince 12 derslik mevcut olup, sınıf mevcutları sıra-masalara göre 22-24 kişilik, tam da ideal sınıflar, ayrıca her sınıfta projeksiyon da vardır.

Ya teras katına ne demeli; çok geniş bir alan olup, teneffüs ve sportif amaçla kullanılacak, bunun yanı sıra bay bayan mescidi, abdest alma yerleri de mevcuttur.

Bir ara Norveç’te üniversite kütüphanesine gitmiştim bir anlık orayla kıyaslıyorum, inanın bu Bilgi Evi ondan da bir adım önde.

Tabi bu yararlı çalışmalar, Büyük Şehir Belediye Başkan Vekilimiz Cumali Atilla’nın sabırlı ve uz görüşü ile oluyor.

Hem kendisini, hem de ekibini candan tebrik ediyorum. Umut ediyor ve inanıyorum ki, bu çalışmalarını bir süre daha devam ettirirse şehrimizin bir çok açıdan çehresi değişecek, hemşerilerimizin hayat ve huzur kalitesi yükselecek, az daha mutluluğu yakalayacağız.

Bu bina 15 yıldan beri vardı, ama şimdiye kadar halka bir hizmet ettiğini duymadık. Konuk eviydi, yatanı belli değil, Demokratik Toplum Kongresi(DTK) olarak kullanıldı, vatandaşı oyalamaktan başka bir işe yaramadı maalesef!

Hakikat şu ki, insanoğlu hangi istikamette düşünürse o alanda zihni açılır. Cumali Bey de böyle hizmet odaklı düşündüğü içindir ki, böyle yararlı çalışmalar yapıyor. Her ne kadar Gençlik Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen ismimizi zikretme dediyse de, dillendirmeden geçemeyeceğim.

Hem Cumali Atilla’yı hem de ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

“Yiğidi öldür, hakkını yeme” demişler, bu tür önemli hizmetleri görmezden gelen kimileri, hizmet çiçekten böcekten ibaret değildir diyorlar.

Bilmiyorlar ki, yedi açıdan çalışmalar devam ediyor. Boşuna dememişler bakmak ile görmek farklı şeylerdir.

Ben bir vatandaş olarak hem bakıyorum, hem de görüyorum.

Kolay gelsin, Yüce Allah yardımcınız olsun.

 

Eyüphan KAYA

27.04.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018 05:09

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.