Belediyemiz herkese eşit yakınlıkta mı?

02 Temmuz 2021 14:22 / 695 kez okundu!

 

 

Bir yerleşim biriminde herkese eşit yakınlıkta olması gereken kurumların başında Belediyeler gelmektedir.

“hoş geldin çocuk” paketiyle başlayan irtibat, askerliğe yollama çantasıyla, evlilik öncesi aile kurslarıyla, evlenenlere en az bir kalemden katkı verme ile, muhtaç olan vatandaşlarımızın sosyal yardımlaşa vasıtasıyla imdadına yetişmeye kadar, hayatın her aşamasında belediye vatandaşın yanında olmakla yükümlüdür. Hatta vatandaş ölünce defninde dahi müteveffanın hizmetinde, yakınlarına yardımını esirgememektedir.

Başka bir ifadeyle  “beşikten mezara kadar” vatandaşın yanında hissettiği bir kurumdur belediye.

 

****

 

Belediyemiz herkese eşit yakınlıkta mı?

 

Bir yerleşim biriminde herkese eşit yakınlıkta olması gereken kurumların başında Belediyeler gelmektedir.

“hoş geldin çocuk” paketiyle başlayan irtibat, askerliğe yollama çantasıyla, evlilik öncesi aile kurslarıyla, evlenenlere en az bir kalemden katkı verme ile, muhtaç olan vatandaşlarımızın sosyal yardımlaşa vasıtasıyla imdadına yetişmeye kadar, hayatın her aşamasında belediye vatandaşın yanında olmakla yükümlüdür. Hatta vatandaş ölünce defninde dahi müteveffanın hizmetinde, yakınlarına yardımını esirgememektedir.

Başka bir ifadeyle  “beşikten mezara kadar” vatandaşın yanında hissettiği bir kurumdur belediye.

Peki bunu gerçekten beceriyor muyuz? Orasını yetkililerimiz düşünsün, bana sanki bir eksiklik var gibime geliyor.

1- Mesela rutin aralıklarla mutluluk anketi yapılabilir,

2- Kentin en az 100 noktasına dilek ve temenniler kutusu bırakılarak haftada en az iki defa açılıp, oradan bilgiler alınabilir ve kutuya bir talebini atan herkese bir telefonla selam verilebilir.

3- Cuma günü bir saatliğine 10 vatandaşlarımız kameraya konuşturularak valilikten/belediyeden taleplerini dile getirmek için “serbest kürsü” adıyla bir “avam kamerası” saati oluşturulabilir.

4- Kentin bir çok yerine 8-10 yıldır Diyarbakır sıcağında da, Kışın karlı/soğuk günlerine de tezgahının başında olan insanlar var, belediye bir karar ile bunlara birer kulübe tahsis ederek onların hayatı kolaylaştırılabilir,

5- Kağıt toplayan vatandaşlarımıza eldiven, maske ve iş tolumu ile çalışma kimliği verilebilir, hatta mümkünse sigortaları yatırılabilir.

6- Temizlik elemanını mesleklerinin önemini anlatan bir seminere tabi tutularak %15-20 kadar maaşlarına temizlik tazminatı verilebilir.

7- Nebi Cami etrafında bu şehrin birer değeri olan ayakkabı boyacılarına oraya estetik kazandıracak, açılır/kapanır birer kafes yapılabilir.

8- Valimizin pazartesi ve Cuma günleri halk ile iletişim kurma adına kentle selamlaşmak için 5 dakika konuşabilir,

9- Haftanın bir saati Sivil Toplum Kuruluşları başkanlarına verilerek zaman içinde bu şehrin nabzını tutan sivil toplum kuruluşlarıyla hem hal olunabilir.

10- Her defasında on cami imanı ve imamın cemaatinden  tercih ettiği 3 kişi ile yanı 40 kişiyle bir yemekte bir araya gelerek hem hal olunabilir, talepleri alınabilir.

11- Belli bir takvim içinde şehirdeki bütün kapıcılarla bir araya gelinebilir.

Yapıla bilecek çok şey var da bu kadarıyla yetinelim.

Valimizin bu tür insani münasebetlere açık biri olduğuna inanıyorum ama kadrosunda bu işi dert edinen birileri çıkar mı orasını bilemem.

Mesela Kent Konseyi oluşsun diye bir talimat vermiş, hatta bana bu konuda Sivil Toplum Müdürüme yardımcı olun dedi, hemen ikinci gün gittim ilgili birim müdürüyle tanıştık, o gün bu gündür arada 40 gün geçti bir hareketlilik yok, halbuki ben onu bir haftada bile kurardım. Acaba Valimizin çalışmalarını gevşeten inhibitörler mi var? Diye düşünmek durumunda kaldım. Ya da diğer kurumlarda böyle yavaş hareket eden kimseler var mı? Mesela il Milli Eğitim Müdürü gibi.

Yetki verdiğiniz adamlar eğer yetenekli ve cesur iseler, çok çalışkan iseler işleriniz rayına girer, ama mesai mantığı ile çalışırlarsa, “hele bu işi yapalım diğerine sonra bakarız” derlerse o zaman işiniz zor. İşte valimizin durumu bir az böyle galiba.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi halka saygı sevginizi iletmek/göstermek istiyorsanız, böyle değişik kanalları kullanmak durumundasınız.

Haydi kolay gelsin yine derdimiz taştı ve bir kısım taleplerimizi paylaştık. Bakalım inşaallah bu düşüncelerin bir kısmı hayata geçer biz de mutlu oluruz.

İnsanların derdini dile getirmek için “Kötü adam” rolü bize düşecekse, varsın payımız o olsun!..

Selam ve selametle.

 

Eyüphan KAYA

30.06.2021, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021 14:29

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.