Bekir beg saçmalama!

13 Ocak 2015 14:22 / 1277 kez okundu!

 

 

Edep, marifet, hikmet kavramını bir kenara atan İslam toplumunun defolu aydınları Avrupa’nın çöplüğünde otlanmaya çalışıyorlar.

Bunlar batıyı da batırdılar.Hırsızı, arsızı, edepsizi, zalimi görmeyen gözleri İslami yaşantının 40 ayrı güzelliklerini de görmediği ancak 41. İfratı gördüğü ortadadır.O da ifrat olsa ezberlediğimiz yanlışların bir parçası, sanki namahremin elini tutmak caizmiş diye

Bekir Coşkun adında Sözcü Gazetesinin bir yazarı tarafında kaleme alınan “Kaymakamın eli havada kaldı..” başlıklı yazısını okuyun göreceksiniz ne kadar iftira ve yalanla dolu olduğunu. Bilgisiz beceriksiz, dünyadan bihaber bir o kadar da mutaassıp bir Müslüman portresini ortaya koymuş, bir o kadar da kehanet ilminden atıp tutarak; “aman geliyorlar diyor!...”

Ne olmuş ki, bir kızımız kaymakamın elini tutmamış kıyametleri koparıyor Beg efendi, tutsaydı ne olurdu onu bilemem ama hiç kimse diyemez ki, günahkar olmazdı. Çünkü Peygamber biat ettiği hanımlarla dahi el sıkmamıştır. Yaradana şükürler olsun ki, Peygamber bu hassasiyeti göstermiş ve yabancı kimseler arasında bu yakınlaşma yolunu kızlar ve erkeklere kapatmıştır.

Kız erkek ilişkisini normal gören, “kız erkek aynı evde olur mu?” diyen Reisicumhuru eleştiren zihniyet Allah’ı tanımayan bir zihniyettir. Ey Türkiye halkı bu münafikâne yaklaşımlardan haberiniz olsun

Buyrun adam ben Gayri müslimim desin kendisine bir diyeceğim yok, O’na yakışanı budur derim, ama ne acıdır ki bu yaklaşıma sahip olan Bekir Coşkun büyük ihtimalle ben de müslümanım diyecek. O zaman sormazlar mı “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” bir müslümanın böyle bir eleştiriye hakkı vardır diyen bir din alimi bulun, ben başımı yere koyacağım Bekir Beg de suratıma bassın, tabi eğer ayet ve hadisle delil getiriyorsa. Yoksa bu tarzda bir yaklaşımda bulunacak meclis başkanımızın V.din şurasında nitelendirdiği gibi “Çin malı” bir ilahiyatçı bulur.

Müslümanca yaşamayı içselleştiren bir gençliğin yetişmesi neden birilerine bu kadar ağır geliyor anlamakta zorlanıyorum. Ben 6 çocuk babasıyım hepsi de üniversite mezunu hayatımız selam ve dua ile geçiyor.

Ne kızlarım sokak kültürüyle büyüdüler ne erkek çocuklarım.Kul hatasız olmaz misali elbette ki bizim de hatalarımız vardır, ama kalkıp da İslam’ın değerlerine bu güne yakışmaz diyecek kadar da düşmeye gerek yoktur.

Mümin bir bayan,

1- Örtündükleri için erkeklerin onlara bakıp günaha girmelerine engel olurlar.

2- Tek evlilik yapıp eşlerine sadakatlı davranırlar, dolayısıyla herkese kendini koklatmazlar

3- Evdeki işleri Allah rızası için yaptıkları için hayattan lezzet alırlar.

4- Anne-babalarına hizmet etmeyi ibadetin en önemli parçasından sayarlar.

5- Eşlerinin akrabalarına alışmaya onlara yakınlaşmaya çalışırlar.

6- Çocuklarına zaman ayırıp, edep, hikmet ve marifet atmosferinde yetiştirirler

7- Her gün 24 saatin muhasebesini yapıp, bir yanda istiğfar diğer yandan her gün bir adım ileri mantığıyla yaşamaya çalışırlar.

Bunların hangisi sana batıyor Bekir bey! hani nezaket kuralları gereği bir bayan elini uzatmadan erkeğin elini uzatması doğru değildi.

Artık Müslümanları eli kalem tutuyor. Çatlasanız da patlasanız da anarşist bir sıkıntı çıkarmaya ihtiyacımız yok.

Sizin gibileri atan batılı yavaşlamaya çalışıyorlar, Müslümanlar ise doğan güneşin önünü açıyorlar. Bu kadar açık bir hakikat elimizdeyken hiç canımızı sıkmaya gerek yok, ben dediğimi dedim buyurun artık gerisini sen düşün. İkimizin tartışmada birbirimize teslim olmamız çok zor, ama hakem halktır. Halk tarafını bilir/belirler. Hangi tarafı tutsa da kabulümdür.

Ben günahkar bir müslümanım ama hatamı tekrar etmem, küçük de olsa günah üzerine ısrar edemem.

Müslüman’a yakışan budur, bilmekte fayda var.

 

Not: Bu yazıyı geç fark ettiğim için okuyucularımdan özür diliyorum.

 

Eyüphan KAYA

11.01.2015, Diyarbakır

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.