Bayram Müjdesi KHK bekliyorum

10 Haziran 2018 14:16 / 926 kez okundu!

 

 

Bu FETÖ belası 15 Temmuz öncesine kadar her geçen gün bir ahtapot edasıyla devleti avucuna alıyor “bendensin, değilsin” ölçüsüyle haksız bir profil çiziyordu, öyle ki Ak Parti hükümetine dolaylı göndermelerde bulunuyordu, istediğini elde edemeyince fiili darbe yapmaya kalkıştı, bu darbe vatanımızı pay mal etme projesiydi, elhamdülillah başaramadı, yapabilseydi bu ülkenin Cumhurbaşkanını öldürecekti, Yüce Mevlam buna izin vermedi, bu mazlum, mağdur milletin hatırı için.

 

*****

 

Bayram Müjdesi KHK bekliyorum

 

Uzun zamandır OHAL ile yönetiliyoruz genel anlamda eski OHAL’lere nisbeten hayatımızı zorlaştıran sorunlar pek yaşanmıyor, hatta birçok vatandaş bu OHAL’ın devamından yana gibi gözüküyor, ancak FETÖ ve Güvenlik soruşturmaları adına oluşan mağduriyetler ”insanım diyen” herkesi derinden üzüyor.

Bu FETÖ belası 15 Temmuz öncesine kadar her geçen gün bir ahtapot edasıyla devleti avucuna alıyor “bendensin, değilsin” ölçüsüyle haksız bir profil çiziyordu, öyle ki Ak Parti hükümetine dolaylı göndermelerde bulunuyordu, istediğini elde edemeyince fiili darbe yapmaya kalkıştı, bu darbe vatanımızı pay mal etme projesiydi, elhamdülillah başaramadı, yapabilseydi bu ülkenin Cumhurbaşkanını öldürecekti, Yüce Mevlam buna izin vermedi, bu mazlum, mağdur milletin hatırı için.

Vatandaş 27 gün meydanlarda bu haksızlığa karşı sesini yükseltti, avazı yettiğince bağırdı.

15 Temmuz menfur gecesinden tutun, tepki mitinglerine kadar ana tema ezan, sala, tekbir, bayrak ve vatan kavramları etrafında şekilleniyordu.

Hatta ben gerek televizyon programlarında, gerekse yazılarımda birçok kere şunu savundum; bundan sonra birilerinin bu ülke ile ilgili bir planı varsa bu beş kavrama endeksli düşünmesi gerektiğini dillendirdim.

Bu OHAL süresinde çıkan KHK’lar ile kimi hak ettiği halde kamudan men görevini aldı, binlerce vatandaşta küçük bahanelerle mağdur edildi, kimi azgın herifler görevinin başında sırıtıyor, sayılarını bilemem.

Bu süreçte ben Ak parti Diyarbakır İl Başkan danışmanlığını yapıyordum ve bu mağdurlar bana yönlendiriliyordu, yüzlerce insanı dinledim, onların anlattıkları bana inandırıcı geliyor, kendilerine sabır tavsiye ediyordum, her ameliyatın bir sancısı olduğunu söyleyerek teselli veriyordum.

Birçoğu hala beni arıyor, durumumuz ne olacak diye, ama ne yazık ki ben şu anda onlara ne diyeceğimi bilemiyorum. Çünkü bu haksızlığı düzeltme süreci çok uzadı, umut verebilecek mecalim kalmadı, sarf edebildiğim tüm cümlelerini kullandım, bundan fazlası bilinçli oyalamaya girer.

Ben ilgililer sesleniyorum,

Hükümete sesleniyorum,

Cumhurbaşkanlığına sesleniyorum,

On binlerce vatandaşımız KHK mağduru ve toplumda ciddi bir potansiyel sıkıntı var, bu sıkıntı duyarlı insanları da rahatsız ediyor.

Bu mağdurlardan biri öğretmenlikten atılmış Yahya Barca adında bir vatandaşımızdı, melaike gibi adamdı, geçende vefat etti, vasiyeti çocuğuna neymiş biliyor musunuz? Evladım hukuki mücadele vererek bu FETÖ ile bir irtibatımın olmadığını ispatlayacaksınız.

Bazen bana diyordu ki, “bir gün benim gibi mağdurlar ellerini havaya kaldırıp beddua ederse arşı ala titrer”

Allah ondan razı olsun beddua etmedi, ama yüce Allah daha fazla dert çekmesin diye onu aramızdan aldı.

Bu kardeşimiz gibi binlerce kimse KHK’lar ile mağdur edilmiş vaziyettedir.

Bazı utanmaz kimselerde “aman aman ne halleri varsa görsün bu hareketin bir parçası olmasalardı” diye ucuz bir ifade ile hükümetin dikkatini dağıtıyorlar, bunların bir kısmı da iktidarın imkanlarından faydalanan çakallardır.

Benim gibi namuslu bir vatandaşın bile Ak Parti'den uzaklaşması için iftira zincirini oluşturan bu bukalemun herifleri tanımayan siyaset bakışına Allah feraset versin!

Ya bu güvenlik soruşturmasına ne demeli onunla ilgili şikayetler de yavaş yavaş hit yapıyor. Hangi karanlık akıl, ne gerekçelerle vatandaşımızı fişliyor anlamakta zorlanıyorum.

Geçende Tıp Fakültesini bitiren melaike gibi bir yeğenim Dr. Mumammed Kaya tayını çıktığı halde kendine iki satırlık yazı gelmiş “devlet memuru olma şartlarını taşımıyorsunuz” diye, hiçbir anlam veremiyoruz, gel de kahrolma!

Ey yetkililer! Birileri devlet millet arasını açmak için işbaşında, gözlerinizi açın, sıkıntı büyüyor. Bir zındıka komitesi fırsat bu fırsat deyip alabildiğince ifsat saçıyor.

Dolayısıyla ben Bayram Müjdesi olacak bir KHK bekliyorum.

Bank Asya müşterisiymiş, Sendika üyesiymiş, Dernek üyesiymiş, Okullarında okumuş, Yurtlarında kalmış, hasbelkader onlara selam vermiş gibi ucuz gerekçelerle mağdur olmuş vatandaşlarımızı görevine iade edin.

Bu topluma bir umut gelsin, bir huzur gelsin, vatandaşlarımızın morali düzelsin, Cumhurbaşkanımızın dediği “tavanı ihanet, ortası ticaret, tabanı ibadet” olan bu FETÖ hareketinin kurbanları neden daha çok ibadet kesiminden oldu? Buna cevap bulamıyoruz.

Allah bu memleketin, bu milletin sonu hayreylesin, âmin demeniz dileğiyle

 

Eyüphan KAYA

08.06.2018, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.