Bana Hizmetkar Başkan lazım!

28 Ağustos 2019 16:22 / 1481 kez okundu!

 

 

Diyorlar ki; belediye başkanları görevden alındı, yerine vekaleten atama oldu, bu hukuksuzluğa niye sessiz kalıyorsunuz? Bu başkanlar gereksiz işlerle uğraşınca siz onlara bir şey dediniz mi ki, bugün vatandaşı onlara destek vermeye davet ediyorsunuz.

Hatta oyun kurucular, yaşlı başlı Kürt kadınlarını eyleme kabul ederek emniyete yem olmalarına sebep oluyor, emniyetin yetersiz elemanları da bu kadınları yere düşürerek eski oyunun bir parçası oluyorlar, iki tarafı da kınıyorum.

 

****

 

Bana Hizmetkar Başkan lazım!

 

Diyorlar ki; belediye başkanları görevden alındı, yerine vekaleten atama oldu, bu hukuksuzluğa niye sessiz kalıyorsunuz? Bu başkanlar gereksiz işlerle uğraşınca siz onlara bir şey dediniz mi ki, bugün vatandaşı onlara destek vermeye davet ediyorsunuz.

Hatta oyun kurucular, yaşlı başlı Kürt kadınlarını eyleme kabul ederek emniyete yem olmalarına sebep oluyor, emniyetin yetersiz elemanları da bu kadınları yere düşürerek eski oyunun bir parçası oluyorlar, iki tarafı da kınıyorum.

Şu andaki uygulamaya hayır demek, eski başkanın yanlışlarına rıza göstermek anlamına gelmez mi?

- Personel alım ve çıkarma meselesi icap ediyor muydu?

- Camileri görmezlikten gelen imar değişimi kararının ne gereği vardı?

- Amid fatihi İyaz Bin Ganem’in isminin verildiği caddeden kaldırma fikri kimindi?

- Personel kimliğinde Türkiye Bayrağını çıkarmak ne işinize yaradı?

- Üst düzey personel alımı kimin emri/fikriydi?

Bunlar öyle yanlışlıklar ki, ucu nerede çıkacağını bilemez bir istikamete doğru gidiyordu. Doğrusu bu gidişat vatandaş olarak beni de endişelendiriyordu. Bundan başka bir şeyler var mıydı, yok muydu onu da bilemem fakat şehrimizin gidişatı iyiye doğru gitmediği belliydi. Çünkü belediye gereksiz işlere uğraşıyordu.

Başkan, bayram mesajlarında İbrahimi dinler diye diye Hz. İbrahim’in torunlarından Güzeloğlu gönderildi işte. Umarım hayırlı işler yapar. Bana o başkan bu başkan pek lazım değil, bana hizmet edecek hizmetkâr yöneticiler lazım.

Vatandaşlarımın bu değişikliği dert etmemesini diliyorum. Bu başkanların Kürt ve Kürdistan’la bir alakası yok, belediyenin imkanlarını istediği şekilde kullanma kavgası var. Vatandaş olarak biz hizmete talip olalım, kim bize hizmet ederse teşekkürler de ona olacak.

Yeni yönetimden taleplerimi ileriki yazılarımda daha detaylı bir şekilde dile getireceğim.

Fakat yine de şimdilik birkaç hatırlatmam olacak,

- Hayırlı olsun demeye gelen STK olursa 5-10 STK’yı aynı anda kabul edip, yönetime ait aktif bir mail kendilerine verilip, varsa talep ve teklifleri oraya göndersinler.

- İş-Kur ile iş birliği içinde tüm camilerin tuvaletleri parasız hale getirilsin.

- Yıllardır şehrin birçok semtinde iş yapanların yeri belediye tarafından büfe olarak tanınsın.

- 40 yıllık iş yeri Sur kayyumu tarafından elinden alınan Ulucami kapı esnafı Ahmet Sapmaz’a muhakkak bir vazife verilmeli. En azından Sur kayyumu Abdullah Çiftçi bey tarafından kendisine yapılan büfenin uygun bir yere bırakılmasına fırsat verilebilir. Bu zulüm kabul edilemez.

- Sur’umuzun her bir burcu bir ilimize tahsis edilerek Cumhurbaşkanımızın katılacağı bir törenle kura ile verilsin ve fetih haftasında tüm iller şehrimize davet edilsin.

- Anzele suyu Şeyh Yusuf camisine kadar olan evler yıkılarak Balıklı Göl haline getirilsin.

- Dicle nehri ıslah çalışmaları hızlandırılarak en kısa zamanda hizmete açılsın.

- İş-Kur belediye iş birliği içinde işçi ihtiyacı olan illere belediye öncülüğünde nitelikli eleman yetiştirerek çalışmak isteyen vatandaşlarımıza yol göstererek yardımcı olsun.

- İlimize mahsus ‘Din İşleri Yüksek İstişare Kurulu’ kurulsun. Ayda bir şehrimizin maneviyatı hakkında fikir beyan ederek, manevi gündem oluştursun,

- Tüm yerel gazetelerimize eşit yakınlıkta olsun, hepsine verilen tanıtım payları eşit verilsin.

- Bazı semtlerde aş evleri açılsın, şehrimizde aç yatan kalmasın.

- İşten atılıp mağdur olanlar dışında hiç kimsenin belediyeye alınmamasına âzamî özen gösterilsin. Birkaç tane gerekli kimseler hariç kimse belediyeye almasın hele ki “hamili kart” olanları zinhar alınmasın.

- Başka işler çevirmek için belediyeye alınanlar hariç hiç kimse işten çıkarılmasın, işini zevkle yaptığı sürece.

- Belediye çalışanlarına motivasyon seminerleri verilip, çalışma tarzına değer kazandırılsın.

- Üç ayda bir halk günleri oluşturularak olup biten çalışmalar hakkında ve bundan sonraki işler hakkında bilgilendirme yapılsın.

- Ayrıca şehrimizin bir numaralı Peyzaj Mimarı Kızım Birdem Kaya’ya ücretsiz çizimi yapılan belediye çevre düzenlemesi için düşünülen projenin bir an evvel uygulamaya konularak belediyenin çevresinin güzelleştirilmesi gibi birkaç taleblerimi dile getirmek isterim.

Kolay gelsin, hayırlı olsun. “Her şey Diyarbakır için” sloganına endeksli olarak çalışmalarınızı ayarlayın, ayarınız tutsun.

Selam ve selametle.

 

Eyüphan KAYA

26.08.2019, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.