Ah Roboski, vah Roboski!..

09 Ocak 2014 13:11 / 1211 kez okundu!

 

 

Olay var, olay var,

Böylesi daha önce bir iki tane olay daha olmuştu hani; 33 masum askerin öldürülmesi, Başbağlar katliamı ve Roboski saldırısı.

Her üç olayın da birkaç ortak özelliği var,

1- Masum insanlar,

2- Mazlum vatandaşlar,

3- Faili meçhul (Bilinmeyen katiller)

Yahu arkadaş bu hükümet, bu meclis barış huzur adına bir şeyler yapmak istiyor, fakat bu ve buna benzer birçok hadisenin müsebbibi bir türlü bulamadı, bilen varsa da söylemiyor, sanki gün gelecek unutulacak gibi kendini avutanlar var.

Birici ve ikinci olay Derin devlet ve ortaklarının operasyonu dolayısıyla onu açığa kavuşturmak hayli zor ne zulümler yaptılar bu memlekette, fakat Roboski katliamının bu açıdan farklı bir tarafı var.

Bu saldırı ilginç bir sürece denk geldi,

1- Barış sürecinin arifesindeydik,

2- Genel Kurmay Başkanlığında taşlar yerine oturtuluyordu,

3- Öldürülen 34 vatandaşımız rutin bir kaçakçılık(sınır ticareti) kervanıydı.

Peki bu saldırını amacı neydi?

Her ne kadar işin içinde Kürt kanının ucuzluğu olsa da (hani kimi edepsizlerin bir ifadesi var, “En iyi Kürt ölü Kürt’tür” diyorlar ya) asıl amaç, Kanaatim o ki Komutayı devralan Genel Kurmay Başkanını zor durumda bırakmak, Başbakanın barış hayallerine gem vurmaktı.

Yüce Rabbim bir şeye karar verdi mi engel, hile tanımaz, umut ediyorum ve inanıyorum ki, Kürt sorunu diye nitelendirilen bu sorun Hak Tea’la nezdinde onay almıştır, öyle ki Roboski mağdurları dahi haklarını arama adına nerede bir etkinliğe katılırlarsa söz ve davranışlarıyla daima barışa katkı yapıyorlar, Roboski’nin resimleri yılda bir barış sürecine bir daha destek veriyor. Bir araya gelenler; zulmü lanetliyor, barışı haykırıyorlar.

Olaydan sadece 17 gün sonra 10 ilden on ayrı Dernek- Vakıf adına 35 kişilik bir insan hakları ekibi olarak Roboski’yi ziyaret ettik, taziyelerimizi bildirdik, olayın meydana gelişini birinci ağızdan dinledik. Bizi bilgilendirenler arasında öldürülenlerin babaları, amcaları olduğu gibi saldırıdan kurtulanlar bile vardı. Olayda tamamen bir kasıt olduğu kanaati hasıl oldu, sakın nasıl olur demeyin oralarda çok kötü niyetli kimseler var. Bir örnek vereyim, olay sonrası tazminatı almak istemeyen ve faillerin bulunmasını isteyen öldürülenlerin yakınlarına şöyle diyor, “ İlle de fail istiyorsanız, ben öldürdüm var mı diyeceğiniz?” sevgili dostlar empati yapmayı unutmayalım,  Allah göstermesin böyle bir durumda birisi size karşı bu ifadelerle karşılık verse haliniz nice olur acaba? Vallahi şu anda beynime kan fışkırıyor,  neyse yine de bir “ya Sabur” deyip kendime bir teselli vereyim bari? Bir Türk vatandaşımız bu yazıyı okuduğu zaman kendini nasıl hissedecek bilemiyorum.

Peki bu genç-çocukların öldürülmesine bahane ileri sürenler ne diyorlar; sözüm ona PKK’lidirler diye tahmin etmişler, peki diyelim ki PKK’li olsun onları bu şekilde öldürmeye ne hakkınız var? Belki teslim olmaya gelmişlerdi, ayıptır PKK’lileri gördüğünüz yerde infaz mı ediyorsunuz? Yahu siz eşkıya mısınız? Bari böyle ilgisiz mazeretlerle daha da alçalmayın. Birileri yeni askeri yapılanmaya toz kondurmak, barış sürecine taş koymak istedi maalesef, belki de Başbakanı dahi bu yanlışa alet etti. Kim bilir bu gençleri kim nereye nasıl tarif etti.

Malum yerine göre Kürtler kadına çok değer veriyor, bunu bilen Başbakan Eşini Roboski’ye gönderdi,  doğrusu bu benim gözümde Başbakanın Roboski ziyaretinden daha önemliydi. Ama yine de eninde sonunda Roboski failleri ortaya çıkarılmalıdır. Bir insan hakları aktivisti olarak bunun takipçisi olmak boynumuzun borcudur. Zalim, dokunulmaz, ceberut devleti tarihe gömüp, hizmetkar, muhafazadar devleti inşa etmedikçe Anadolu halklarına huzur yok. Ayrıca yeni yeni militarist güçlerinde teşekkülüne meydan vermemeliyiz.

Ah Roboski, vah Roboski diyor, Allah böyle dertli vakaları bir daha bu millete yaşatmasın diye Hak Te’ala’dan niyaz ediyorum.

Siz de amin deyin, e mi?

 

Eyüphan KAYA

31.12.2013

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.