ABD kalp kriz geçiriyor

16 Mayıs 2018 20:35 / 1188 kez okundu!

 

 

Tarih ispat ediyor ki, adil devletlerin ömrü uzun, zalim olan devletlerin ömrü kısa oluyor.

Osmanlı devletinin 600 yıl ayakta kalmasının sebebi adil oluşu olsa gerek. Bir süreliğine sakin bir devlet görüntüsünü veren ABD son yarım asırda zulmü ile ön plana çıktı. 

Kavli ve fiili olarak ortaya serdiklerine bakıldığı zaman her türlü çalışmalarını aşağıdaki amaçlara endeksli faaliyet gösterdiği anlaşılıyor. 

 

*****

 

ABD kalp kriz geçiriyor

 

Tarih ispat ediyor ki, adil devletlerin ömrü uzun, zalim olan devletlerin ömrü kısa oluyor.

Osmanlı devletinin 600 yıl ayakta kalmasının sebebi adil oluşu olsa gerek. Bir süreliğine sakin bir devlet görüntüsünü veren ABD son yarım asırda zulmü ile ön plana çıktı.

Kavli ve fiili olarak ortaya serdiklerine bakıldığı zaman her türlü çalışmalarını aşağıdaki amaçlara endeksli faaliyet gösterdiği anlaşılıyor.

1- İsrail’in güvenliği ön planda tutmak,

2- Enerji coğrafyasının kontrol etmek,

3- İslam toplumunda İslami hassasiyete sahip liderlerin yönetime gelmesini engellemek,

4- Orta doğuda, başka bir ifadeyle İslam toplumunda  daima bir kargaşa oluşturup rahat davranma fırsatını bulmak,

5- Dünyanın tabii kaynaklarını sömürmek.

6- Kimi dezavantajlı insanları oyuna getirerek terör örgütlerini kurmak,

7- Kendi menfaatleri uğruna adalet ölçülerinin dışına çıkmak.. vs.

Dolayısıyla kimse ABD’nin demokrasi oyunlarıyla sanki insanlık için bir değer üretiyormuş şeklinde bir yanılgıya düşmesin.

ABD asil insanlardan oluşan bir devlet olmadığı için yönetimi insani değerlerle tanışmaktan nasibini almamış.

Bir derebeyi usulü ile dünyaya bakıyor, hatta bazen daha beter olup, çekilmez çilerlin oluşmasına ön ayak oluyor, İsrail’e verdiği destek de bu soytarılığının zirve yaptığına işarettir.

350 yıllık bir devlet, devlet olarak yaşayabilir, ama ben dünyayı dizayn ederim derse işte orada birileri ona “dur” demesini bilmelidir diye düşünüyorum.

Daha düne kadar zencilere ve kadınlara yaptıkları zulümden utanmaları gerekirken, bugün “insanlığı kurtarmaya geldik” diyorlar.

Halbuki;

Tarihi olmayan bir devlet kendine yetmez, yetmedi de. Eğer devlet olsaydı İsrail’in bu zulmüne çoktan “dur” demesi lazımdı, tam tersine yaptığı zulme destek veriyor. Çünkü onun yanında Müslüman insandan sayılmıyor. Onun ölçülerine göre güçlü olan haklıdır.

128 devlet, “İsrail’in Küdsü Şerifi başkent yapmaya hakkı yoktur” diyor, ABD 7 ilçecik devlete, hatta mahalle devlete, hatta hatta ada devlete bakarak “benim dediğim doğrudur” deyip yanlışta ısrar edip, zulme destek vermekte ısrar ediyor.

Bir devlet düşünün ki;

Peygamberi yok,

Mucedditleri yok,

Mutasavvufları yok,

Bu kadar yokluk içinde Amerika kimden merhameti, şefkati, insanlığı öğrenecek söyler misiniz?

Amerikalılar Donalt Trump adında dengesiz bir insanı başkanlığa getirdiler, öyle yersiz, mesnetsiz işler yapıyor ki galiba ABD’nin eceli onunla tamamlanacak, Amerikan vatandaşlarına sesleniyorum, bu adamınızı uyarın!

Müslüman eli bu devedişi adamın kanına girmesin!

BM’ye gelince ABD’ye karşı nasıl bu kadar yumuşak davrana biliyor hala anlamış değilim. ABD hem BM üyesidir hem de kararlarını tanımıyor, üstelik BM’den de ciddi bir ses çıkmıyor.

Bana sorsanız ABD kalp krizi geçiriyor, ölümü an meselesi, inşallah ömrü tamama erer de, dünya bir az rahat nefes alır, ne dersiniz?

Babamın manidar bir ifadesi var “evladım Amerika fesat bir ülkedir” diyor. Olup bitenlere baktığım zaman ne güzel de kısa bir cümle ile ifade ediyor değil mi?

Sıkıntı çıkarmadığı yer yok, bir de Suriye Kürtlerini aldatarak burnumuzun ucuna kondu bu melun devlet.

Öyle sinsi bir devlet ki şeytanla kavga etse tereddütsüz “ABD haksızdır” denilebilir. Çünkü ABD yönetimi insi şeytanlardan oluşur, hayat üzerindeki olumsuz katkısı vesveseden öte elle tutulur bir tarzda oluyor.

Yüce Allah bu devletin ömrünü kısaltsın! amin demeniz dileğiyle.

İsrail’in Filistinlilere yaptığı bu katliam münasebetiyle 3 günlük yas ilan eden hükümetimizi de tebrik ediyorum.

Dünya sıkıntılarını gidermenin asıl yol ve yöntemlerinden biri İslam dünyasının ilahi öğreti şemsiyesi altında bir araya gelmesinde yatıyor, biz de onun gayreti içindeyiz, dualarını eksik etmeyin, yoksa dünya yaşanmaz hale gelmiş/geliyor maalesef!

Küdsü Şerif hepimizindir.

 

Eyüphan KAYA

15.05.2018, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018 14:41

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.