5+2 ile ASAF'ı Kurun!

16 Şubat 2021 13:15 / 1267 kez okundu!

 

 

Dünya düzenin bu kadar dengesi bozulmasına rağmen hala bir arayış içinde olmayan, yeni bir oluşuma ihtiyaç var demeyen ya da bu derdi umursamayan insanlıktan nasibini kaybetmiştir demektir.

 

****

 

5+2 ile ASAF’ı Kurun!

 

Dünya düzenin bu kadar dengesi bozulmasına rağmen hala bir arayış içinde olmayan, yeni bir oluşuma ihtiyaç var demeyen ya da bu derdi umursamayan insanlıktan nasibini kaybetmiştir demektir.

Birleşmiş Milletler 193 üye ülkesiyle hala BEŞ daimi üyesinin ağzına bakıyor, hatta bunlardan biri dahi bir karar itiraz etse 192 ülkenin bir konuda vereceği kararın bir anlamı kalmıyor. İlahi Öğretinin işaret ettiği gibi her ümmetin bir eceli var zamanı geldiği vakit miadı doluyor.Artık BM’nin insanlık alemine kazandıracak bir katkısı kalmamıştır.

Onun için şimdiye kadar aldığı kararlar dünya düzenine bir ayar veremiyor. Her geçen gün genellikle dünyada özellikle Asya-Afrika(ASAF) coğrafyasında kan ve göz yaşı eksik olmuyor.

Müslüman Dünyaya sesleniyorum ne edip edin, yeni bir dünya düzeni kurun. Batı bu konuda iyi bir sınav veremedi sıra doğuda diyorum.

Yazar ve Düşünce insanı olan Alev Alatlı’nın dediği gibi, batının batıl zihniyetinden doğunun merhametine ihtiyacımız var.

Haydi ya Allah deyip BEŞ ile İKİ gözlemciyle bu oluşumu başlatın. Türkiye, İran, Azerbeycan, Katar, Nahçivan asil üye Rusya ve Ermenistan ise gözlemci olmak üzere ASAF paktını kurun.

2023 farkındalığından bir bu olsun,  fazla geciktirmeyin  gidişat o istikamete zaten,  çok değil 2-3 yıl zarfında bu oluşuma üye ülke sayısı 100’ü bulacak, ayrıca üye olsun olmasın her ülkenin bu oluşumla birlikte yüzü gülmeye başlayacak.

Emperyalist, sömürücü, savaş ekonomisinden nemalanan ABD gibi ülkeler ikinci kalite devlet duruma düşecekler. Öyle bir hal gelecek ki kişi “Ben Amerikalıyım” demekten çekinecek. İngiltere’nin ve İsrail’in oyunu ancak bu şekilde bozulabilir.

*Bu oluşum müslüm, gayr-i müslüm herkese temel insanı değerler çerçevesinde hak ve özgürlükleri taahhüt altına alacak,

*Bu Pakt İlahi Öğretiyi düstur olarak kabul edip “İslam Adalet Divanı” kuracak ve bu vesileyle adaleti dağıtacak,

*Bu oluşum enerji sarhoşları ve maden avcılarının yularını çekecek,

*Bu oluşum konfederal bir yapıya sahip olup devletler arası dili Arapça olacak ve ferde devletlerin dilleri ve mahalli dilleri resmen kabul edecek.

*Bu Pakt müslüm gayri müslüm hiç kimsenin aç ve açıkta kalmalarına müsaade etmeyecek, her üye ülkenin bütçesini % 5'inden oluşan “Hilafet Bankası” bu finansı tedarik edecek.

*Hilafet bankasın müdürünün evi 120 metre kare, elbisesi vasat, arabası vasat olacak,

*Tecrübeli ve alim kimselerden oluşan Hilafet bankasının ilmi istişare heyeti hilafet makamını doldurarak tüm Müslüman ve üye ülkelerinin durumu hakkında zaman zaman fetvalar yayınlayarak manevi bir destekle hayata katkı verecek,

ASAF bir an evvel İsrail’in insanlık için tehlikeli olan “arz-ı mahut” hikayesinden vazgeçirerek 1967 sınırında edebinde durmasını sağlayacak ya da ASAF üyesi hiçbir devlet İsrail’i tanımayacak. Onunla savaş etmeye dahi ihtiyaç bırakmadan tedip edecek.

Gerek NATO ve gerek Birleşmiş Milletlerin miadını doldurduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz.

2010 yılında “BM yaşlandı” imza kampanyası açmıştık, bu gün daha da yaşlandığı ve işe yarar bir hale gelmesi mümkün gözükmüyor.

Şimdiye kadar uluslararası etkinliklerde üç defa BM’nin İlahi öğretiyi tanımaması durumunda her geçen gün dünyanın huzuru kaçacağı uyarısında bulundum, maalesef eski tas eski hamam galiba kulakları da sağırlaştı ne diyelim yaşlılık gelince organizma her yönüyle takatten düşüyor.

Ama dünya sahipsiz değildir, kendi başının çaresine bakacak dinamikleri de çıkaracağına inanıyorum.

Türkiye, Amerika’nın “Küdsü Şerif İsrail’in başkentidir” kararına itiraz edince destek veren 128 ülkenin bir adalet arayışı içinde olduklarını ortadadır. Çekimser oy kullanan 35 devletin de aynı duyarlıkta olduğuna inanıyorum, ABD’ye destek veren 7 devletçikler de nasıl ikna oldular orasını bilemem, ama ekonomik endişenin etkili oluğunu bilmemek elde değil, çünkü Trump onları tehdit etmişti.Aslında tüm ülkelere göz dağı verdi ama ancak bu kadar etkili olabildi. ayrıca taşradaki ilçe nüfusu kadar olan bu devletçikleri de devletten sayar mısınız saymaz mısınız orası bilemem.

Bu dünya hepimizin, inan inanmayan hepsi de Allah’ın kullarıdır, hepsinin he bu dünyada huzur içinde yaşmaya hakları vardır. Bu konuda doğru adım atmak 7 milyar insanın vazifesidir. Dünyaya bir “Medine vesikası” lazım unutmayalım.

Benden söylemesi.

 

Eyüphan KAYA

13.02.2021, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021 10:44

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.