Hoþ geldiniz sayýn Valim!

24 Haziran 2013 17:02 / 1708 kez okundu!

 


Ülkemizde bir süre önce yaþanan barýþ süreci ve henüz devam eden Gezi Parký olaylarý derken Ýzmir’e atanan sayýn Valimiz Mustafa Toprak’a hoþ geldiniz demeyi ihmal etmiþiz. Çaðdaþ ve lider kadýnlarýyla, giriþimci ve yaratýcý gençleriyle, dünyanýn en yaþanabilir dört kentinden biri olan, demokrasinin beþiði, sevgi, saygý ve hoþgörünün kenti, Ýzmir’e hoþ geldiniz sayýn Valim.

Tabii ki biz sayýn Valimize “Hoþ geldiniz” derken kendisi de bize hoþ bulduk mesajý göndermeyi ihmal etmiyor. Sayýn Valimiz hoþ bulduk mesajýnda diyor ki: “Yaþanan olaylarýn EXPO sürecine zarar vermesinden korkuyorum”.

Þimdi yeni atanan sayýn Valimize sormak isterim. Gezi Parký’nda yaþanan ve taleplerini demokratik hak ve özgürlükler kapsamýnda dile getiren halkýnýzýn hangi eyleminden rahatsýzlýk duydunuz ki, konuyu EXPO adaylýðýmýzýn zarar göreceði endiþesine uzandýrdýnýz?

Gezi Parký olaylarýnda halkýn haklý demokratik taleplerini ifade etmesi aþamasýnda yaþanan üzücü olaylarý dünya görmedi mi? Dünyanýn önemli basýn kuruluþlarý bu olaylarda yaþananlarý naklen yayýnlamadý mý? Türkiye’de yaþananlarýn temel hak ve özgürlükler kapsamýnda dile getirilmesi gerekirken halkýn hak ve özgürlüklerini kýsýtlamayý maksat kýlan söylemler ve eylemler en aðýr ve acý þekilde bu ülke insanýna yaþatýlmadý mý?

Peki, öyleyse hangi konuda endiþe taþýyorsunuz sayýn Valim?

Ýzmir’in imajý hakkýnda endiþe taþýyorsanýz unutmayýnýz ki Ýzmir, geçmiþte düzenledikleri bir yana böylesi uluslararasý bir organizasyona ilk defa aday olmuyor. Üstelik bu adaylýk sürecini kentindeki huzur ve güven ortamýnda EXPO 2015 adaylýk süreci de dahil olmak üzere sekiz yýldýr sürdürüyor. Ayrýca sizin ilk defa katýldýðýnýz BIE Genel Kurulu’na sekizinci defa katýlarak oy verecek mevcut delegelerin yarýsýndan fazlasýna son sekiz yýldýr Ýzmir’in tema politikalarý ve gelecek hedefleri anlatýlýyor.

Þayet ülke imajý hakkýnda kaygýlarýnýz varsa, taleplerini demokratik çerçevede dile getiren, eylem ve söz söyleme hakkýný özgürce kullanan bir ülke halkýna sahip olduðunuz için çok þanslýsýnýz sayýn Valim. Merak etmeyiniz, bütün dünya bu demokratik ülke halkýný konuþuyor.

Ama derseniz ki, “hükümetimizin istikrarý hakkýnda endiþeler taþýyorum”; öyleyse haklýsýnýz sayýn Valim; zaten Ýzmirlilerin de bu konuda ciddi endiþeleri var!

Þunu ifade etmek gerekir ki, anayasada belirtilen temel hak ve özgürlükler kapsamýnda düþünce ve tepkilerini demokratik yollarla ifade eden halkýnýz bu yöntemi kullanýyor diye BIE ülkelerinin yüksek yetkili temsilcilerinden oluþan delegasyonu son derece demokratik bir oylama sonucunda Ýzmir için menfi düþüncesini ifade edecekse býrakýnýz bildikleri gibi yapsýnlar. Ancak demokrasi ve içiþlerimize saygý çerçevesinde yaþanan olaylarýn EXPO oylamasý sürecinde bir deðer taþýmadýðýný düþünerek son derece profesyonelce bir tutum ve yaklaþým içine girerek teknik unsurlarý göz önüne alarak objektif bir oy verme iþlemine katýlacaklarsa zaten sizin taþýdýðýnýz kaygýlarý taþýmamýza gerek kalmayacak, nitekim de böyle olacak.

Ýzmir’in EXPO’ya “Herkes için Saðlýk” temasýyla aday olduðunu ve Birleþmiþ Milletler’in 2020 hedefleriyle Ýzmir’in düzenleyeceði “saðlýk” temalý bir organizasyonun dünyaya önemli bir mesaj vereceðini savunuyorsanýz, zaten halkýnýz da gelecek nesillere daha saðlýklý ve yaþanabilir bir ülke ve dünya býrakabilmek için ayný mesajý tüm dünyaya duyurma mücadelesini veriyor. Bundan da þüpheniz olmasýn!

Sizi anlýyoruz sayýn Valim. Demiþtik ya, demokrasinin beþiði, sevgi, saygý ve hoþgörünün kenti Ýzmir’e geldiniz. O nedenle düþüncelerinize saygý duyuyor, ilk defa uluslararasý bir organizasyona aday olan bir kentte valilik görevini yapacaðýnýz için bilgi eksikliklerinizin olabileceðini düþünerek bu düþüncelerinizi hoþ görüyoruz sayýn Valim. Aksi halde Ýzmirliler, Ýzmir’e zarar vereceðinizi düþünmek bile istemezler. Ancak bundan sonraki benzer açýklamalarýnýz “talihsizlikten de öte” olarak yorumlanacaktýr.

Eðer ki bu söylediklerinizin ardýndan siz de bir geziye çýkmayý düþünürseniz þayet; lütfen bu gezinizi Brezilya’ya yapýn sayýn Valim. EXPO 2020’ye Ýzmir gibi aday olan Sao Paulo kentine gidin; meslektaþýnýzý ziyaret edin. Bir bakýn; halklarý demokratik temel hak ve özgürlüklerini kullanýrken yöneticileri de EXPO’ya zarar verme endiþesi mi taþýyorlar yoksa delegelerin gýpta ile takip edebileceði gurur dolu bir zafer mesajý mý veriyorlar?

Ýzmir halký adýna “hoþ geldiniz sayýn Valim!”


Çaðrý GRUÞÇU

23.06.2013

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.