Eski bakan Hasan Celal Güzel yaşamını yitirdi

19 Mart 2018 08:15  

 

Eski bakan Hasan Celal Güzel yaşamını yitirdi

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde 73 yaşında vefat etti.

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Denizli'de rahatsızlanan 73 yaşındaki Hasan Celal Güzel,  akciğer enfeksiyonu ve bağırsak problemi tanısıyla tedavi altına alındı ve  ilk müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edildi. 

Hasan Celal Güzel'in oğlu Mustafa Veysi Güzel, "Babamın böbrek yetmezliği vardı, belli aralıklarla diyalize giriyordu. Bir süre önce de akciğer enfeksiyonu geçirmişti" açıklamasında bulunmuştu.

HASAN CELAL GÜZEL KİMDİR?

1945 yılında Gaziantep’te doğan Hasan Celal Güzel ilk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitiren Güzel, Devlet Planlama Teşkilatı’nda çeşitli kademelerde 
çalıştı. 

38 yaşında Başbakanlık müsteşarı olarak Türkiye’nin en genç Başbakanlık müsteşarı unvanını alan Güzel, 1986 yılında Anavatan Partisi’nden Gaziantep milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 

Turgut Özal Hükümeti’nde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev alan Güzel, daha sonra Millî Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerinde bulundu. Güzel ayrıca 1986-89 yılları arasında Dışişleri Bakan vekilliği görevini üstlendi.

1992'de Yeniden Doğuş Partisi'ni (YDP) kuran ve Genel Başkan olan Güzel, daha sonra Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'ni kurdu ve 'YENİ TÜRKİYE' isimli 2 aylık akademik dergiyi yayınlamaya başladı.

ntv.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018 09:14

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0