CIA’in İyi Teröristi Luis Posada ve Kübalı Beş Kahraman

11 Aralık 2009 20:46 / 1836 kez okundu!

 


Küba asıllı Venezuelalı, Operation 40’ın paramiliter ayağı “İyi terörist” Luis Posada CARRİLES’i tanıyor musunuz?

Luis Posada Carriles 'iyi' teröristtir’, çünkü suçlarının çoğunu CIA aracılığıyla, Amerikan yönetiminin kirli işlerini ve gizli eylemlerinin bir parçası olarak işlemiştir.

CHÉ'nin 1967'de Bolivya'da öldürülmesinden, John F. KENNEDY suikastine kadar uzanan yolda; El Salvador’da, Nikaragua’da, ABD, Porto Riko, Guatemala, Meksika ve Venezüella'da, karşıdevrimciler, CIA ve kontr-gerillalar için çalışmıştır. “ABD malı” ajanlardan biridir POSADA. 15 Şubat 1928'de Küba Cienfuegos'da doğan Luis Posada CARRİLES, 1961'de devrimden hemen sonra, Meksika'ya, ardından da Florida'ya gitmiştir. 1961 yılında CIA’in Fort Benning’de Güney Amerika için özel kurduğu, bugünkü adı Western Hemisphere Institute for Security Cooperation olan ‘School of The Americas’da sabotaj ve bombacılık üzerine eğitim aldı. CIA'in organize ettiği Domuzlar Koyu çıkartması'na katılmıştır.

1963 - 1967 yılları arasında CIA adına olmak üzere,1974’e kadar Venezuela istihbaratının operasyon başkanıydı. 1976’da Küba Havayolları’nın 73 yolcusuyla beraber düşürülen uçağa bombayı yerleştirenler yakalanıp da eylem emrini L.C. POSADA’dan aldıklarını açıklayınca tutuklandı.Özel korumayla tutulduğu Venezuela ‘nın Caracas kentindeki askeri hapishaneden 1977’de kaçmayı(?) başardı. Ama nasıl bir rastlantıysa CIA’in o yillarda yoğun operasyonlar yaptığı Orta Amerika’ya El Salvador’a kaçtı. Nikaragua’da SANDİNİSTA’ ya karşı ‘kontra’ eylemlerini organize etti. Onlarca devrimci Venezuelalı’ya işkence etmiş ve öldürmüştür; Şili eski Dışişleri Bakanı Orlando Letelier'in Washington'daki suikast eylemine katılmıştır; İran-Kontra Planı'nın bir parçası olarak, terörist eylemler ve gruplar örgütlemiştir, onlarca kişinin yaralanmasına ve bir İtalyan turistin ölümüne neden olacak Küba'daki otellere bombalı saldırıları düzenlemiştir. İşlediği bir çok suçun yanı sıra, bir çok kez de, bizzat kendisi, Küba'nın Devlet Başkanı Fidel CASTRO’ ya suikast girişimlerinde bulunmuştur. On yıllarca Karayipler’de ve Orta Amerika’da, Şili’de sayısız öldürme, bombalama, suikast eylemlerini gerçekleştiren eski CIA operasyon görevlisi POSADA, onlarca yıldır her yerde aranırken Nisan 2005’te Meksika üzerinden ABD’ye giriş yaparak Texas’ta ortaya çıktı. L. Posada CARRİLES onca terörist eyleminden sonra, ABD topraklarında vizesiz bulunduğun için gözaltına alındı. George W. Bush hükümetinden sığınma talebinde bulundu. Babasının oğlu Başkan G.W. Bush, halk düşmanı Posada Cariles'i topraklarında kabul ederek, başka bir azılı terörist Orlando Bosch'u serbest bırakan baba Bush'un oğlu olduğunu kanıtladı.

Aşağıdaki satırlarda mektuplarını okuyacağınız Kübalı Beş Kahraman ise, sadece ve sadece ülkelerine karşı yukarıda sayılan terörist eylemlerin örgütlendiği MAIMI’de, plânlanan bu terörist eylemler hakkında bilgi toplayarak, ülkelerine yönelik TERÖRİST EYLEMLERin önlenmesine çalışıyorlardı. Ancak, yakalandılar. ABD’ce hukuk çiğnenerek tutsak alındılar.

Şimdi mektuplarını okuyalım:

Küba'nın ve dünyanın dört bir yanındaki çok sevgili kardeşlerimize;

Hâlihazırda 11 yıldan uzun süredir hapishanede tutuklu bulunuyoruz ve hâlâ Amerikan hukuk sisteminin hiçbir düzeyinde adaletten eser yok. Bize verilen cezanın hatalı olduğuna karar vermiş olan Temyiz Mahkemesi On Birinci Dairesi'nce verilen talimat üzerine yeniden yargılanmak üzere üçümüz Miami Mahkemesi'ne getirildik. İki kez ömür boyu artı 15 yıl hapis cezasına çarptırılan kardeşimiz Gerardo Hernandez keyfi bir şekilde bu yeniden yargılanma sürecinin dışında bırakılmıştır. Durumu, davamızdaki en büyük adaletsizlik olmaya devam etmektedir. ABD Hükümeti kendisine yönelik suçlamaların yanlış ve verilen cezanın haksız olduğunu gayet iyi bilmektedir. Bu, avukatlarımızla birlikte bizim de katılım sağladığımız ve her türlü boyutunu en ince ayrıntısına kadar tartıştığımız son derece karmaşık ve zorlu bir süreç oldu. Masumiyetimizi ve Anavatanımızın onurunu daima savunurken ilkelerimizden, nezaketimizden ve şerefimizden bir milim taviz vermedik.

ABD Hükümeti tıpkı tutuklanmamız sırasında ve bu uzun yıllar boyunca çeşitli kereler yaptığı gibi, daha iyi cezalar alabilmemiz için işbirlikçilik yapmamızı teklif etti. Ve bizler hiçbir koşul altında kesinlikle kabul etmeyeceğimiz bu teklifi bir kez daha reddettik. Bu yeniden yargılama duruşmalarından elde ettiğimiz sonuçta hem hukuk ekibimizin çalışmaları hem de her birinizin yenilmez desteği büyük rol oynamıştır.

Bu 11 yıllık süreçte ABD Hükümeti'nin ilk kez aslında ulusal güvenliğine hiçbir zarar vermemiş olduğumuzu kabul etmek zorunda kalmış olması önemlidir.

Ayrıca ilk kez derhal serbest bırakılmamızı talep eden ve ABD hukuk sisteminin uluslararası topluluk gözündeki imajını etkileyen çok güçlü bir uluslararası hareketin mevcut olduğu savcı tarafından resmen kabul edilmiştir.

Bu sürecin mutlak anlamda siyasi olan karakteri böylece bir kez daha teyit edilmiştir. Küba Beşlisi olarak bizler asla kanıtlanmamış suçlamalar nedeniyle cezalandırılıyoruz. Üçümüzün cezaları kısmen indirilmiş olsa da, adaletsizlik hepimiz için devam etmektedir.

Küba kökenli Amerikalı teröristler ise mutlak dokunulmazlıklarının keyfini sürmektedir.

Tekrar ediyoruz: Beşli masumdur!

Bu uzun adalet mücadelesinde bizler için son derece önemli olan daimi dayanışmanızın bizi derinden etkilediğini ve bunun için minnettar olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Ancak ve ancak Beşlinin Anavatana dönmesiyle erişilecek olan nihai zafere kadar sizlerle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

Küba Beşlisi

Gerardo Hernández, Antonio Guerrero, Ramón Labañino, René González, Fernando González.


Kübalı Beş Kahraman için ne düşünüyor ve yapıyorsunuz?


Ertuğrul Barka
11.12.2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
15 Aralık 2009 13:19

Değerli dostum Barka

Acımasız emperyalizm dünyanın her yerinde ve tarihin oluşmasından bu yana var.
Emperyazlimin en önemli ayağı ise işbirlikçilerdir.
Doğdukları ve yaşadıkları toprağa ve ülkesinin insanlarına ihanet edenler .
bazıları bunu ikbal için,
bazıları menfaat ve para için yaparlar.
Amaçları ne olursa olsun,tarih ihanetleri ve ihanetçileri not düşmektedir.

Tıpkı öyküsünü yazmış olduğun Küba doğumlu Luis Posada CARRİLES'in 1961 de Amerika'da başlayan
ihanet öyküsünün bu günün Türkiyesinde hatırlanarak irdeleniyor olması gibi.

Günümüzü anlayabilmek için,
tarihi ,
yarını yönlendirebilmek için de bugünü
bilmek gerek.

Bu yazını aşağıdaki yorumla dostlarımla paylaştım.

dostça sevgi ve selamlarımla

Naci Kaptan


***


ABD'nin acımasız ve gizli kumpaslarla dolu emperyalizmi dünyanın her tarafında var.

Değerli kalem dostum, çevre dostu ve koruyucu savaşçısı Ertuğrul BARKA emperyalizmin oyunlarını ve
tuzaklarını anlatan Güney Amerika'da geçmiş bir olayı ve olayın ardında olan güçleri anlatan yazıyı kaleme almış.

Kalemine sağlık.

Güce ve paraya tapanlar her yerde ülkelerine ihanet ederler.

Aşağıdaki karikatürde görüldüğü gibi,Emperyalizmin köpeği olurlar,
Boyunlarında sahibinin tasmasıyla,ağzında dinamit lokumu,fırlayarak görevlerini gizlice yapmaya giderler !

İhanet ortakçıları bir gün Güney Amerika'dadır,

Bolivya'dadır,Venezuelada'dır,Küba'dadır,Irakta'dır,Afganistan'dadır

Ve bugünlerde ise Ülkemizdedir.

Naci Kaptan





15 Aralık 2009 13:16

Tahir

Sevgili Barka,

Dişlerimi sıkmaktan, gözlerimi silmekten, alçak sesle lanet okumaktan başka bir şeyler yapmak, ne olursa olsun bedeline katlanmak, böylesi etkinliklerin içinde olmak istiyorum.
Bu yakınlarda Küba Beşlisi için iyi hazırlanmılmış bir etkinlik daha düşünürmüsün(üz).

Tahir Öngür
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.