Kürt Soykırımları ve Roboski Katliamı

09 Ocak 2014 18:52 / 2346 kez okundu!

 

 

Eğer, İsrail uçakları masum Filistinli kaçakçıları bombalayıp otuz dört tane Filistinli genci katletseydi; cuma namazından çıkan Türk – İslam sentezci mümin Müslümanlar ortalığı velveleye verip, gıyabi cenaze namazı kılarlardı!

Bırakınız gıyabi cenaze namazı kılmayı, bu Türk – İslamcı faşistler dinciler; Roboski için adalet isteyen Mazlum – Der gibi; mütedeyyin protestoculara saldırdılar!

Mütedeyyin başbakanımız da, bu katliamı yapanlara; kendisi ve hükümeti adına teşekkür etti!

Eğer bunu bir İsrailli devlet adamı yapsaydı; Erdoğan nasıl meydanlarda bangır bangır bağırıp, yapılan teşekkürü protesto ederdi!

Roboski Katliamı’ndan üç gün sonra da, yılbaşı kutlamaları yapıldı. Her tarafta şenlikler düzenlendi. Sanki bu vahşet Türkiye’de değil de, bir başka ülkede oldu. Ne güzel bir Türk – Kürt kardeşliği örneği sunulup sergilendi!

Bugün Roboski Katliamı ikinci yılını doldurdu, suçluları neredeler; hani, dosyaları Ankara’nın tozlu raflarına kaldırılmayacaktı?

Zaten bu vahşetin ve katliamın üzerinin örtüleceği, daha ilk günlerde uygulanan dosya yasağından belli ediyordu ve nitekim öyle de oldu!

Bilindiği gibi, köy karakolundan fırlatılan bir havan roketiyle parçalanan Ceylan Önkol dosyasına da gizlilik getirilmişti ve bu masum Kürt çocuğunun da katilleri henüz bulunmadı!

Babasıyla birlikte katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz adlı Kürt çocuğunun katilleri de mahkemece aklandı!

Kısacası Türkiye genelinde Kürtlere ayrımcı bir hukuk uygulanıyor. Bu Güney Afrika ırkçı Apartheid yönetimiyle özdeş olan ırkçı uygulamalara önceki yazılarımda değinmiştim.

Evet bu ülkede Kürd’e ayrı hukuk uygulanıyor; Türk’e ayrı hukuk uygulanıyor. Allah için, Kürtlere zulüm eden bir katil, ne zaman yargılanıp hak ettiği cezayı aldı?

Bileniniz var mı?

Kürtlere zulüm yapan soykırımcı katillerin isimleri sokaklara, caddelere ve okullar verilir. Hava alanlarına isimleri verilir. Dersim katliamcıları general Abdullah Alpdoğan ve M. Kemal’in sözde manevi kızı 1915 Ermeni Tehcir ve Soykırımı yetimi Sabiha Gökçen (Hatun Sebilciyan) gibi!

Dersim katili Abdullah Alpdoğan’ın kayınpederi, Sakallı Nurettin Paşa, Koçgiri Kürtlerine soykırım uyguladı!

Yine Abdullah Alpdoğan’ın bacanağı Albay Derviş de, 1930 Erciş Zilan Deresi’nde Kürt soykırımı yapmış tescilli bir soykırımcıdır!

Kısacası, Sakallı Nurettin ve damatları aile boyu Kürt soykırımcısıdırlar!

Kürtlerin en büyük parçalanıp lokma lokma yutulmaya çalışılması, 1916 yılında İngiltere ve Fransa tarafından Sykes – Picot Anlaşmasıyla başlanmıştır. Bu anlaşmayla Kürdistan coğrafyası Güney ve Güneybatı (Rojava) Kürdistan olarak ikiye bölündü!

Kürtler, sürekli soykırım gören mazlum bir halktır. Koçgiri’den Şeyh Sait İsyanı’na, Şeyh Sait’ten 1930 Zilan Deresi Katliamına, Zilan Deresin’den Dersim’e; Dersim’den Van – Özalp Muğlalı Katliamına, Faili Meçhuller ve Roboski’ye kadar bir soykırım zinciri devam ediyor…

Bunlar Türkiye’deki, bildiğimiz katliamlardır. Bir de bilmediğimiz Muş, Bingöl ve Diyarbekir üçgeninde unutulmuş nice Kürt katliamları vardır!

Güney Kürdistan’daki Enfal Kürt Soykırımı da, Arap ırkçılığına dayanan ayrı bir insanlık utancıdır!

Daha önceki yazılarımda da açıkladığım gibi; acaba, bu zulmü Kürtlere hangi Gayri Müslüm  halklar yaptılar. Yahudiler mi yaptı, Hıristiyanlar mı yaptı?

Hayır.

Kürtlere bu soykırımları yapanlar, asimilasyon politikaları uygulayanlar; Kürtlerin, kendi din kardeşleridirler!

Kürtlerin münafık din kardeşleri, Kürtler katledilince seslerini çıkarmazlar ve dolaylı yoldan da bu katliamları savunurlar .

Tıpkı Roboski’yi savundukları gibi!

Bu münafıklara göre, Roboskililer kaçakçıdırlar! Kendileri şileplerle kaçakçılık yapınca suç olmuyor ama zavallı Kürtler katırla bir iki varil petrol kaçakçılığı yapınca suç oluyor!

Böyle iki yüzlülük ve riyakarlık nerede görülmüştür?

Filistinliler ve diğer Müslüman halklar için cazgırlık yapanlar her ne hikmetse, Kürtler katledilince de görmezden geliyorlar!

Lanet gelsin böyle din kardeşliğine!..

Roboski dosyasına da askeri savcılık takipsizlik kararı verdi. Normal bir trafik kazasında bile kabahati olanlara ceza verilirken; F-16’larla üç defa yapılan bir bombalamaya, hiç ceza verilmiyor!

İster kazaran ister kasten olsun ne de olsa bu bombardımanda katledilenler Kürt’tür devletin gözünde, insan değildirler!

Eğer, devlet Kürtleri vatandaş olarak görseydi; zaten böyle ikili davranmazdı, herkes kanun önünde eşit olurdu!

Roboski mazlumlarını sevgi, saygı ve rahmetle anarken; ayrıca, tüm soykırımlarda yaşamlarını kaybeden mazlum insanları da sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum…

Tüm soykırımcıları da lanetle kınıyorum…

 

Erkan ARSLAN

09.01.2014

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.