Etnik düşmanlık

20 Kasım 2013 12:27 / 3059 kez okundu!

 

 

İnsanlık tarihinin en utanç dolu sayfası, hiç şüphesiz ki ırkçılık ve etnik ayrımcılıktır. Bu utanç sayfasında kesinlikle bireysellik söz konusu olamaz; bilakis, tüm ulus ya da etnik gurubun hepsi bu nefretten payını alır.

Nazilerin Yahudi düşmanlığından Moiz, Abraham ve Salamon ayrı tutulmamıştır. Yahudi düşmanı ırkçı Naziler tüm Yahudileri aynı kefeye koyup katletmişlerdir. Adolf Hitlerin Kavgam adlı eserinde hep Yahudiler ve Çingeneler aşağılanır ve bunlara karşı da sosyal nefret geliştirilir.

Irkçı zihniyete göre, dünyadaki tüm kötülüklerin temeli de; hedef seçilen etnik gurup ya da ulustur. Bütün yaşadıkları olumsuzlukların nedenini hep bu hedef seçilen etnik gurup veya ulusta görürler ve onlara karşı, tüm kitleleri harekete geçirmeye de çalışırlar!

Türkiye toplumu olarak Etnik düşmanlığa hiç yabancı değiliz. İttihat ve Terakki’nin Anadolu’yu ve imparatorluğu Türkleştirme ve Sünni İslamlaştırma projeleri gereği; 1915 Ermeni Tehciri ve Soykırımı, Anadolu Rumlarının mübadelesi, 1942 Varlık Vergisi ve 6-7 Eylül 1955 olayları vd. etnik düşmanlığın en açık örneğidir.

Cumhuriyetle birlikte 1925’den günümüze kadar Anadolu halklarına uygulanan asimilasyon politikaları ve Kürt Soykırımları da etnik düşmanlığın en açık kanıtıdır. Seksen yıl bu ülkenin okullarında “Varlığım Türk varlığına armağan olsun; Ne mutlu Türküm diyene” diye ırkçı andımız okutuldu!

İşte bu tür ırkçı eğitim siteminin topluma kazandıracağı tek şey; kuru bir böbürlenme, başka halkları ve inançları aşağılamaya dayalı etnik düşmanlıktır!

Anadolu halen, 19. yy’dan kalma bu etnik düşmanlığa dayalı düşüncelerden kurtulmamıştır. Halen başta Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler gizli düşman olarak görülürler; Kürtler zaten en büyük düşmandır…

Fazla uzağa gitmeye de gerek yoktur; 1999 Marmara depreminde, depremin nedeni olarak İsrail görülmüştür. Günlerce bu komik ve soyut gerekçe yazılı ve görsel medyada tartışıldı!

Ne de olsa, "Türk'ün Türk’ten başka dostu yoktur" anlayışıyla büyümüş kuşaklardan bundan başka bir şey beklemek abesle iştigaldır.

Etnik düşmanlığı, sadece 19.yy düşüncesi olan Sosyal Darwinizm’e bağlamak, pek de gerçekçi sayılmaz. Etnik düşmanlığın kökenlerinde, Semavi dinler arasındaki rekabet ve mücadele de vardır. Dikkat edilirse Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam Dini gibi semavi dinler, aynı yaratıcıya inandıkları halde; birbirlerini hiç sevmezler. Asırlarca birbirleriyle savaşmışlar ve halen de bu savaş devam ediyor. Bu dinsel savaşlar ve çatışmalar sonucu yaklaşık yüz milyonun üzerinde insan ölmüştür!

Sadece Semavi dinler değil, bu dinlere bağlı mezhepler ve tarikatlar da, birbirleriyle mücadele ediyorlar. Bu mücadele de, etnik düşmanlığa neden oluyor!

Etnik düşmanlıkları, farklı düşünen ve farklı yapılarda olan insan gurupları ya da tabakaları arasındaki çatışmalar olarak da nitelendirebiliriz.

Günümüzde, liderliğini Sarkis Hatspanian'ın yaptığı bir gurup fanatik; 1915 Ermeni Soykırımından Kürtleri sorumlu tutuyor. Daha önceki “Kürdün Ateşle İmtihanı“ adlı yazımda, bu konuda detaylı bilgiler vermiştim.

Bu fanatik Kürt düşmanı guruplar, sürekli Kürtlere saldırıp; en ağır ahlak dışı küfür ve hakaretleri de  yapıyorlar. Bunlara karşı çıkıp eleştirenleri de hemen “ERMENİ DÜŞMANI” ilan ediyorlar!

Allah aşkına, normal düşünen bir insan dahi, kişileri ya da fanatik bir gurubu eleştirmenin; bir halkı eleştirmek olmadığını gayet iyi bilir. Geçen gün Facebook'ta, bir zamanların ünlü gazetecisi ve Almanya’nın Solingen şehrinde  ikamet eden A. Kadir Konuk da; Sarkis Hatspanian'ı eleştirdim diye, beni Ermeni düşmanlığıyla itham edince, kişileri eleştirmenin bir ulusu eleştirmek olmadığını yazdım, dut yemiş bülbüle dönüp cevap veremedi!

Yakın bir geçmişte de yine aynı çevrelerden Gila Haddad adlı bir bayanla aramızda sert polemikler geçince; bu ırkçı güruh tarafından bir bardak suda kıyamet koparıldı! En ağır küfürlere maruz kaldım. 

Düzce Yerel Haber sitesi yazarlarından Hikmet Muti adlı bir zat tarafından; nefret suçu işlemem ileri sürülerek avukat arkadaşlarını göreve davet etmesi de işin ayrı bir ironisi oldu. Bu zatla inşallah şahsen karşılaşıp biraz hasbihal etmeyi çok düşünüyorum! Tanımadığım halde, neden kedisini bir şey sanıp hariçten gazel okuyor?

Garibime giden de, başını Sarkis Hatspanian ve Gila Haddad'ın çektiği çevre Kürtlere saldırdıklarında solcularımızdan ve Kürt aydınlarından ses soluk çıkmıyor!

Eğer bir Kürt bunları eleştirse, solcularımız ve Kürt aydınları derhal harekete geçip eleştiri yapan Kürde saldırıyorlar! Kürt düşmanı kimi fanatik ırkçı Ermeniler de yek vücut, yek yürek halinde Kürtlere saldırıyorlar!...

Bu tür yaklaşımlar ve Kürtlere saldırı olayı sıradan bir saldırı değildir; bilakis, planlı programlı bir harekettir. Bu hareketin bir ucu Ermenistan derin devletine; bir ucu da Türkiye derin devletine dayanır! 

Daha önce de açıkladığım gibi Ergenekon iddianamelerinde ismi geçen Ebubekir Pamukçuyla,  Sarkis Hatspanian’ı, hangi güçler Kürt - Zaza ayrımında bir araya getirdi?

Bu konuda Sarkis Hatspanian’a defalarca soru sordum, tek cevap alamadım. Boşuna “SÜKUT İKRARDANDIR” dememişler. Günümüz Türkçesiyle söylersek, susmak kabullenmektir!

Herhangi  bir halkı ya da ulusu hedef alan küfürlere sessiz kalmak, ya da bu küfürlere beğeni göndermek de; o küfrü yapan kadar suçludur! Çünkü insanlık dışı bu suçu teşvik ediyordur!

Aşağıdaki 15 Kasım  2013 tarihli yazıda, Kürtlere yapılan küfür, Karapet Khatchatourian  takma adını kullanan, Diyarbekir Kulplu ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okumuş biri tarafından yazılmıştır. Bu yazıya da, sayın Recep Maraşlı’nın kankası ve yakın dostu, fanatik Ermenilerin Mesih olarak gördükleri Sarkis Hatspanian denilen kişi de beğeni gönderiyor!

“Kürtlerdeki PUŞTLUK karakteri yanı başındaki komşusunu kesme sendromuyla birebir ilişkilidir. Ermeni halkının yarattığı değerlere konanların Türklere öykünmesi de doğaldır."

Dün, 07:20 · Beğen · 5 

Eğer bu küfrü bir Kürt, Ermenileri hedef alarak yazsaydı; fanatik ırkçı Ermeniler, şimdi bir bardak suda kıyamet koparmışlardı!

Kürtleri hedef gösteren yukarıdaki yazı açıkça Kürtlere karşı hakaret ve nefret  söylemi içeriyor. Buna da mangalda kül bırakmayan  solcu geçinenler de, beğeni gönderiyorlar!

İşin püf noktası da, bu fanatik ırkçı Ermenilerin çoğu da solcu geçinirler. Bunlardaki  bu Kürt düşmanlığı bu ırkçıları ancak “NASYONAL SOSYALİST” yapar. 

Sayın Recep Maraşlı, kankanız ve can dostunuz Sarkis Hatspanian ve müritleri; yıllarca uğruna işkence görüp, hapis yattığınız Kürt halkına küfür ediyorlar! Kanıtı da yukarı da sunulmuştur, bu konudaki görüşünüz nedir, kamuoyuna açıklar mısınız?

Sayın Hikmet Muti, hariçten gazel okuyarak beni avukatlarınızla tehdit ediyordunuz. Bu olay karşısında da avukatlarınızı harekete geçirecek misiniz?   

Kürt  eleştiri yapınca, Ermeni düşmanı ve nefret söylemi yapmış oluyor, Ermeni, Kürde açıkça küfür edince de hiçbir şey olmuyor ve beğeniler alıyor!

Şunu samimiyetle  ve  tüm değerlerim üzerine yemin ediyorum ki; hiçbir halka ve ulusa asla ve asla düşman değilim ama soykırım ve ezilmişlik psikolojisi altında, Kürtlere yapılan hakaretlere  de kesinlikle  sessiz kalmayacağım.  Dünya da tek başıma kalsam bile bu ırkçılarla mücadelemi yine sürdüreceğim!

Dünyada bir tek Ermeniler soykırım görmediler, bu Ermeni ırkçıların küfür ettikleri Kürtler de Zilan Deresi’nde, Dersim'de, Enfal Hareketi ve Halepçe'de soykırım gördüler. Fail-i Meçhul (Fail-i Devlet) cinayetlerle, topraklarından köyleri yakılarak zorla sökülüp  atıldılar!

Roboski vahşeti ikinci yılına girecek, daha ortada failleri yok; dosyaları Ankara’nın tozlu raflarına kaldırıldı!

1990’lı yıllarda Kürdistan Sor'da, aynı insanlık dışı trajediyi batının büyük üniversitelerinde okumuş Ermeni gönüllüler Kürtlere yaptılar. Bunlar arasında Sarkis Hatspanian da vardı!

Hiç olmazsa Kürt aydınları, geçmişte Kürtlerin bir kısmının yapmış olduğu iğrenç hataları eleştiriyorlar. Ermeniler, daha sonra katlettikleri Müslüman ahali konusun da niye eleştiri yapmıyorlar?

Burada  katledilenler  soykırıma uğrayanlar,  şu veya bu halk değildir; aslında insanlık katlediliyor. İnsan insana zulüm ediyor. Acı olan da budur!

Artık zavallı Kürtlerin yakasını bırakınız, Hamidiye alaylarında sadece  Kürtler yer almadılar, gözleriniz diğer etmenler ve unsurları  da görsün.  Sadece Kürtleri suçlu göstermek, bu fanatik ırkçıların bilinç altlarında bulunan Kürt düşmanlığı algısından başka bir şey değildir!

Hamidiye  alayları denilen  paramiliter güç  sadece  Ermenilere  değil;  mevcut düzene karşı olan Kürtlere bile saldırıp katliam yapmışlardır.  Güney Kürdistan'daki, Barzan bölgesi de, bu katliamlara maruz kalmıştır!

Bunları düşündükçe hayvanların bu konuda insandan çok erdemli olduğuna inanıyorum. Gerçekten de hayvanlar arasında sen şu cinstensin ben bu cinstenim diye bir ayrımcılık yoktur. Döktükleri kandan ve katlettikleri insanlardan ibret almayanlar, hayvanlardan ibret alsınlar!..

 

Erkan ARSLAN

20.11.2013

 

Son Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013 15:38

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.