'Yiðitler ...... ' / mi?

20 Aðustos 2012 16:09 / 3329 kez okundu!

 


"Alný çizgi çizgi zafer oyuklu
Anasý aðlamýþ öfke yayýklý
Elinde dirgeni kara býyýklý
Yiðitler yiðitler bizim yiðitler"
(Aþýk Mahsuni Þerif)


Genellikle net'te dolaþýrken, TV'de müzik çalan bir yer bulup dinlerim. Ýþte yine böyle bir günde, TV'de Aþýk Mahsuni'nin güzel þarkýlarýndan birisi olan, severek dinlediðim, "Yiðitler" þarkýsýna rastlayýnca hemen orada durdum. Durmamla, hayretler içinde kalarak izlemem bir oldu. Þarkýnýn çaldýðý TV kanalý, Ulusalcý-Solcu-Kemalistlerin sürekli propaganda yaptýklarý bir TV kanalýydý.

Bir yandan þarký çalýnýyorken, ekranda ise þarkýnýn kast ettiði "yiðitler" diye, Tespit edebildiðim kadarýyla, Levent Ersöz, Teoman Barutçu, Levent Temizsoy, Veli Küçük, Hasan Iðsýz, Mustafa Levent Göktaþ, Çetin Doðan, Dursun Çiçek, Hanefi Avcý, Mustafa Levent Göktaþ, Atilla Uður, Doðu Perinçek, Hurþit Tolon, Ýlker Baþbuð, .... vs nin görüntüleri akýp gidiyordu. Ekranda akan görüntüler, Ergenekon davasýndan, Balyoz, Ayýþýðý, Yakamoz vs gibi darbe davasýndan yargýlananlarýn fotograflarýydý. Demek ki, Ulusalcý-Solcu-Kemalistlerin "Yiðitleri" bunlarmýþ dedim kendi kendime.

Ekranda görüntüleri kayan, Ulusalcý-Solcu-Kemalistlerin yiðitlerinin bir kýsmýna, yakýndan bakarak tanýmaya çalýþalým.

Levent Ersöz: Þýrnak Jandarma Alay Komutanlýðý, Diyarbakýr Jandarma Bölge Komutanlýðý, Jandarma Ýstihbarat Dairesi Baþkanlýðý görevlerinde bulunan Ersöz, Ergenekon Davasýndaki Ýddianameye göre, Askeri amaçlar dýþýnda görev alanýna girmeyen sivilleri fiþlemiþ, bazýlarýný görev yerine davet edip gizli kamerayla kayýt altýna almýþ, ilerde yapmayý planladýklarý darbe'ye kamuoyu oluþturmak için hayalý suç örgütleri ve sanýklar yaratýp dosyalar hazýrlanmýþ, onlarca Milletvekili kanunsuz olarak takip edilmiþ ve fiþlenmiþtir. Levent Ersöz esas görevi olarak, Albay Teoman Barutçu'nun bulaþtýðý kirli iþleri, cinayetleri vs yi rapor etmesi gerekirken, görmezden gelip tek satýr rapor yazmazken, hakkýnda hiç bir emir almadýðý halde amiri durumunda ki Orgeneral Hilmi Özkök'e iliþkin istihbari raporlar evinde çýkmýþtýr.

Yine ayný davanýn tanýklarýndan Erhan Özen'in anlattýðýna göre, Erhan Özen olarak, 'JÝTEM adýna gayri resmi çalýþtýðý yýllarda Veli Küçük, Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin'le irtibatlý çalýþmýþ, mevcut iktidarý zayýflatma ve zor durumda býrakmaya yönelik eylemler planlanlamýþlar. Eski JÝTEM elemaný Erhan Özen, Ýstanbul 14. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde devam eden Hrant Dink cinayeti davasýnda tanýklýk ettiði sýrada, Malatya Yayýnevi cinayetleriyle ilgili bilgi sahibi olduðunu söylemesi üzerine mahkeme heyeti Malatya Zirve Yayýnevi'ndeki cinayetlerin duruþmasýnda tanýk olarak dinlenmesine karar vermiþti.

Levent Ersöz, bir çok tanýk tarafýndan, baþta Þýrnak olmak üzere bölgede ki, yüzlerce faili meçhul cinayette parmaðý ve iliþkisi olduðu iddia edilirken, bölgedeki bütün karanlýk eylemlerin de "kara kutusu" olduðu iddia edilir. Bulaþtýðý iddia edilen baþlýca cinayetler, Vedat Aydý'ýn öldürülmesi, Gaffar Okan'ýn öldürülmesi, Gözaltýnda iken kaybolan faili meçhullerden Serdar Tanýþ ve Ebubekir Deniz'in öldürülmeleridir. Silopi'de olan birçok kayýp vakasýnýn yakýnlarý, hep Levent Ersöz'ü iþaret ederler verdikleri ifadelerinde.

Levent Ersöz'ün bulaþtýðý kirli iþleri, bulaþtýðý gözaltýnda kayýp vakalarý ve faili meçhul cinayatlerini saymakla bitmez. Ýþte böyle bir "Yiðittir" Levent Ersöz. Daha doðrusu Ulusalcý-Solcu-Kemalist'lerin TV'sindeki yiðitlerden bir tanesi böyle bir "yiðit"tir.

Levent Ersöz'ün JÝTEM'de birlikte görev yaptýðý, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'in bulaþtýðý dosyalarý kamuoyu tarafýndan çok bilindiði için yazmaya bile gerek yok herhalde. Ýsteyen Google'ye yazarak nasýl "yiðitler" olduklarýný görebilirler.

1993-1994 yýllarýnda Elazýð Ýl Jandarma Alay Komutaný Albay Teoman Barutçu'yu yakýndan tanýdýðýný belirten bir tanýk þunlarý söylüyor: “Teoman Barutçu, 33 asker kurþuna dizildiðinde, Elazýð Jandarma Alay Komutaný'ydý… Teoman Barutçu'dan çekinmeyen hiçbir sivil, hiçbir kimse yoktu. Elazýð JÝTEM Grup Komutanlýðý da, bu kiþinin emrindeydi. Yýldýz timleri denilen itirafçý timleri de bu kiþinin emir komutasýndaydý. Yeþil kod adlý Mahmut Yýldýrým'ý bugün bu durum ve pozisyona getiren kiþi budur. Güneydoðu ve Doðu Anadolu Bölgesi'nin bir çok ilinde Teoman Barutçu, kontra gerillanýn komutaný olarak bilinir. O dönemde JÝTEM Grup Komutanlýðý'ný, Jandarma Kýdemli Binbaþý Ahmet Cem Ersever yapýyordu. Cem Ersever de, Teoman Barutçu'nun emir ve komutasýndaki kiþilerdendi..”

Taraf gazetesinde yer alan ve "Yiðit"lerin bir kýsmýnýn görevli olarak içinde yer aldýðý, kimisinin yöneticisi olduðu JÝTEM'in yaptýðý, tanýklarca belirtilen cinayetlerin sadece küçük bir kýsmýný yazacak olursak:

» Necati Aydýn,

» Mehmet Ay

» Ramazan Keskin

» Mehmet Salih Dönen

» Mehmet Saim Dönen

» Murat Aslan

» Hasan Ergül

» Mehmet Emin Kaynar

» Ýzettin Acet

» Ercan Baþer

» Ýhsan Haran

» Ýdris Yýldýrým

» Abdülkadir Çelikbilek

» Vedat Aydýn

» Behzat Özkan

» Behattin Turan

» Nevzat Kelekçi

» Hafzý Ekenci

» Mustafa Ata

» Ramazan Yazýcý

» Fahriye Mahmut

» Mahmut Mahmut

» Veysi Tekin

» Fevzi Erkal

» Lütfi Uyar

» Mehmet Nacar

» Mehmet Güngör

» Zübeyr Uygun

» Mustafa Uygun

» Sýddýk Uygun

» Mehmet Akýncý

» Þeyhmuz Akýncý

» Mehmet Mehmet Saydýn

» Mehmet Þah Ýkonsoy

» Gencan’da bulunan iki kimliði belirsiz ceset

» Hani yolunda cesedi bulunan kimliði belirsiz bir kadýn cesedi

» Hani eski yolu ve Gencan Köyü kavþaðýnda bulunan kimliði belirsiz iki erkek cesedi

» Gencan-Hani yol kavþaðýnda kimliði belirsiz bir erkek cesedi

» Servet Aslan

» Fatma Aslan

» Þemsettin Tek

» Sýddýk Etyemez

» Ahmet Ceylan

» Þahabettin Latifeci

» Nizamettin Ece

» Abdulkadir Zogurlu

» Zana Zogurlu

» Talat Akyýldýz

» Zahid Turan

» Fikri Özgen

» Orhan Cingöz

» Mehmet Bektaþ

» Þerif Avþar

» Musa Toprak

» Mehmet Þen

» Metin Can

» Hasan Kaya

» Mehmet Sincar

» Hakký Kaya

» Fethi Yýldýrým

» Turgut Yenisoy

» Doktor Recai Aydýn

» Ali Tekdað

» Seyithan Ulumaskan

» Sadýk Ulumaskan

» Edip Aksoy

» Muhsin Gül

» Mehmet Kýlýç

» Albay Rýdvan Özden

» Lice’de (1993.10.22) Bahtiyar Aydýn ve 15 kiþinin öldürülmesi

» 1993’te Bingöl-Elazýð karayolunda 33 er ve dört sivilin öldürülmesi

» Diyarbakýr Emniyet Müdürü Gaffar Okan ve 5 polisin þehit edilmesi

» Avukat Mustafa Özer’in arabasýnýn altýnda C4 patlayýcý bombanýn patlatýlmasý

» Mardin-Kýzýltepe’de Renault marka bir otomobilin C4 ile patlatýlmasý.

(http://www.taraf.com.tr/haber/aygan-117-cinayetin-adini-koydu.htm)


Bunlar sadece bir çýrpýda aklýma gelen, "Yiðitler"den bazýlarýnýn yaptýðý "Yiðitliklerdi". Bazýlarýnýn "yiðitlik"lerini yazmaya kalksam yüzlerce sayfa bilgi yazýlabilir, yapýlanlar hakkýnda.

Doðrusu TV'de ekranda kayan fotoðraflarý gördüðümde, bu fotograflarýn bazýlarýnýn hatýrlamamý saðladýðý olaylardan dolayý midemin kalktýðýný hissettim. Ne kadar, pis bir iþe, yasa dýþý bir olaya, Demokrasi dýþý bir iþe bulaþan birisi varsa, Ulusalcý-Kemalistlerin "yiðit"lerinden birisi idi.

Eðer bunlar "Yiðit"se, katil, darbeci, demokrasi düþmaný, insan haklarý düþmaný, yanlýþ bilgi veren, hýrsýz, üçkaðýtçý, yalancý, iþkenceci, andýçcý, vs kime denir acaba?


Sevgiyle kalýn,


Ergün EÞSÝZOÐLU

20.08.2012

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.