'Ya bendensin ya da düþman' - Ergün EÞSÝZOÐLU

22 Mayýs 2012 14:39 / 2729 kez okundu!

 


Bu aralar hangi Fenerbahçe'liyle konuþsam, hangi Ulusalcý-Kemalistle konuþsam, hemen hemen hepsinin ortak bir ezberi haline gelmiþ: "Cemaat Fener'i içerden ele geçirmeye çalýþýyor" söylemi.

"Cemaat" FB'yi ele geçirmeye çalýþýyor mudur? Fener camiasýnýn içinde olmadýðým için bilemem, ancak þunu diyebilirim, her birey, kurum, siyasi düþünce, taraftar, cemaat, vs kýsaca herkes Fenerbahçe gibi bir camianýn baþýna geçmek ister. Bundan daha normal bir þey olamaz. Kim istemez ki, bu kadar büyük bir camianýn yönetimine geçmeyi.

Ancak ezberleri bozan, ufacýk bir sorgulamaya yöneldiðinizde ezberleri alt üst eden bir durum söz konusu.

Madem "cemaat" ele geçirmek istiyor, nerde bu fenerin içindeki "cemaat"çiler? Kimler "cemaat" adýna muhalaefet?

Son seçime bakýyorsunuz neredeyse oy birliði ile Aziz Yýldýrým baþkan oldu. Eskiden hiç olmazsa Fenerbahçe kongrelerinde muhalefet olurdu, az oy alsa da güçlü adayýn karþýsýnda mutlaka rakip adaylar olurdu. Bu seçimde, bu cemaatçiler söylemi sokakta olduðu kadar kongrede de öyle etkili oldu ki, "cemaat" suçlamasýna maruz kalýrým diye kimse korkudan aday bile olmadý, herhalde.

Ýþte bu çeliþki ve sorular bu iddiayý en fazla kullanan Kemalist-Solcu kesimi de düþündürdüðü için olsa gerek, birilerini Cemaatçi ilan etmek durumunda olduklarý için, gazeteleri Aydýnlýk'ta bazý isimlerin (Nihat Özdemir-Nihat Özbaðý-Murat Özaydýnlý vs) cemaatçi olduklarý, Baþbakan ve Hükümet ile görüþtükleri haberini yapýnca Fenerbahçe Klubü resmi sitesinde (Yani Aziz Yýldýrým ekibi) resmi sitelerinde þöyle bir yalanlama yaptýlar:

"Aydýnlýk Gazetesi'nde yer alan bir haberde; Baþbakanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'ýn, Baþkanvekilimiz Sayýn Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyelerimiz Sayýn Nihat Özbaðý ve Sayýn Murat Özaydýnlý ile bir görüþme yaptýðý iddia edilmektedir. Söz konusu haberde iddia edilen görüþme doðru deðildir. Sayýn Baþbakanýmýz ile yöneticilerimiz arasýnda kesinlikle bu þekilde bir diyalog yaþanmamýþtýr. Kamuoyunun, bu ve benzeri tarzdaki haberlere itibar etmemesini, önemle rica ederiz."

Peki madem bu isimler de deðil cemaatçi. Yeniden soralým, bu "cemaatçiler" ezberini ikide bir kullananlara, nerede þimdi bu cemaatçiler. Olmayan adaylarýyla mý yönetimi ele geçirecekler? Olmayan listeleri ile mi seçimlerde yer aldýlar. Olmayan varlýklarý ile mi Feneri karýþtýrýyorlar vs.

Açýklayýn da tanýyalým Fener'in içindeki bu "cemaatçileri". Ýçerde adamýnýz olmadan kimse bir kurumu ele geçiremeyeceðini bilir. Herhalde içerde mutlaka bazý isimler vardýr. Ýþte öyle muamma yaratarak deðil de, bu isimleri açýklayarak söylemek lazým diye düþünüyorum.

Eskiden "Koministler ülkemizi ele geçirecek korkusu" vardý. Galiba bu soðuk savaþ dönemine has olan yöntemler bu coðrafyada yaþayan herkeslerin iliklerine kadar iþlemiþ durumda. "Ya bendensin, ya da düþman" söylemiyle hareket ediyor bir çoðumuz. Bu yüzden birçok kurumda doðru dürüst muhalefet bile yaptýrýlmýyor. Galiba esas sorun bu anlayýþ. Bu anlayýþ içimizden sökülüp atýlmadýkça daha çok komplo teorileri üretir ve ona göre yaþamaya çabalarýz.

Sevgiyle kalýn.


Ergün EÞSÝZOÐLU

22.05.2012

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.