AKP'ye hatýrlatmak lazým

04 Haziran 2012 11:30 / 2283 kez okundu!

 


Çok yakýn tarihimizde, Darbelere ve Darbecilere karþý kararlý bir duruþ sergilendiðini biliyoruz. 2003-2007 yýllarý arasýnda, darbe planlarýnýn yoðun biçimde nasýl yapýldýðýný, darbelerin nasýl organize edildiðini, kimlerin bu darbe çalýþmalarý içinde aktif olarak yer aldýðýný, Ergenekon-Balyoz-Ýnternet andýcý-Islak imza vs. davalarý sayesinde öðrenmiþ bulunmaktayýz.

Ümraniye'de yakalanan belge-silah-bombalarla baþlayan süreç, çorap söküðü gibi devam ederek günümüze kadar geldi. Kuþkusuz Hükümetin bu davalarýn arkasýnda kararlý biçimde durmasý sayesinde bu gerçekleþti. Ancak son günlerde Hükümetin gerek çýkarmayý düþündüðü bazý yasa taslaklarýndan, gerekse yaptýðý bazý görüþmelerden, açýkladýðý bazý düþüncelerinden, ...... öyle anlaþýlýyor ki, Hükümet eskisi gibi kararlý biçimde bu davalarýn arkasýnda durmak istemediði gibi, seri bir þekilde darbecileri salýverecek bir anlayýþ içindedir.

Sanki "bugüne kadar yaptýklarýmýz yeter, darbeciliðin ve darbecilerin sonunu getirdik" diye düþünüyorlar.

Darbecilerin yargýlandýðý davalarýn arkasýnda kararlý bir þekilde durmamanýn nelere yol açacaðýný AKP'ye hatýrlatmak lazým. Eðer darbeciler hakkýnda gerekenler devam ederek yapýlmazsa, darbecilerin ilerde onlara zerre kadar acýmayacaðýný tarihten iki olayla hatýrlatmak isteriz. Ayrýca bugünlerde internete düþen ses kayýtlarýndan da anlaþýlýyor ki, darbeciler onlarýn "çoluklarýna çocuklarýna kadar" uzanan bir intikam hýrsý içinde.

AKP'ye hatýrlatmak istediðimiz birinci olayýmýz Ülkemizden:

Tarih 1957 yýlýnýn aralýk ayý.

TSK'da muvazzaf olarak görev yapan bir Albay gerçek kimliðini saklamadan yapýlacak bir darbe ihbarýnda bulunur. Bu kiþi, darbe yapmak isteyen Albaylar cuntasý içinde olduðunu ve hükümeti devirmek için bir darbe hazýrlýðý yapýldýðýný ihbar eder. Ýhbar eden Albayýn ismi Samet Kuþçu'dur.

Samet Kuþçu'nun ismini verdiði 9 albay önce tutuklanýr. Sonrasýnda "Ýyi çocuklara" sahiplenenlerin müdahelesiyle bütün subaylar salýverilir. Zamanla hepsi ASKERÝ MAHKEMEDEN beraat ederler.

Sadece Samet Kuþçu ceza alýr. " ... haksýz yere töhmet altýnda býrakmaktan ... " ceza alan Samet Kuþçu ordudan da atýlýr.

Derken efendim, gel zaman git zaman, 1960 yýlý 27 Mayýs'ý gelir ve bizim darbe ile suçlanýp beraat eden subaylarýn da içinde yer aldýðý, TSK personeli tarafýndan hepimizin bildiði 27 Mayýs darbesi yapýlýr. Samet Kuþçu bu sefer de darbeciler tarafýndan tutuklanarak, TSK'nýn sýrrýný açýklamakla suçlanýr. :))))

27 Mayýs Darbesini yapanlar, Adnan Menderes'e, arkadaþlarýna, zerre kadar acýmamýþlar ve de haksýz yere asmýþlardýr.

AKP'ye hatýrlatmak istediðimiz ikinci olayýmýz da dünyadan:

Tarih 1967, yer Yunanistan.

Yunanistanda albaylar cuntasý ile Yunan Silahlý Kuvvetleri darbe yaparak yönetime el koyar.

Esas ilginci darbe öncesinde darbeyi yapan Albaylarýn lider kadrosu dahil hepsi bir þekilde yakalanýp yagýlanýrlar. Ancak aynen Türkiye'de olduðu gibi zamanla hepsi beraat ederler ve çýktýktan bir yýl sonra hedefledikleri darbeyi yaparlar ve kendilerini yargýlayanlarýn bir kýsmýný asarlar ve bir çoðunu da tutuklarlar.

Yani Darbe giriþiminden beraat edenler, kendilerini yargýlayanlarý, Darbe yaparak elde ettikleri yönetim sayesinde yargýlarken en ufak bir acýma tepkisi göstermemiþlerdir.

AKP nin de bu tarihi gerçekleri unutmadan Darbe giriþiminde bulunanlara karþý gereði neyse sonuna kadar hiç taviz vermeden, yapmasýný hatýrlatýrýz.


NOT: Yunanistandaki Albaylar Cuntasý günümüzde yaþadýðýmýz süreçle bir çok açýdan benzerlikler içermektedir. Bu olayýn çok güzel anlatýldýðý "Z" filmini mutlaka seyretmenizi öneriririm. Seyretmeyen arkadaþlar varsa, piyasada satýþý olmayan bu filmi internetten bulup indirerek seyredebilirler. Ýnternetten bulamayan arkadaþlar, bana ergun.2000@gmail.com adresime yazmalarý halinde, onlara filmi indirecekleri rapid linklerini gönderebilirim.

Sevgiyle kalýn.


Ergün EÞSÝZOÐLU

04.06.2012




 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.