Ergenekon'un izi Ege'de çıktı - FİKRET KARAGÖZ/İZMİR

25 Temmuz 2008 03:30  

 

Ergenekon'un izi Ege'de çıktı - FİKRET KARAGÖZ/İZMİR

***



İzmir'de organize suç örgütlerine karşı üst üste gerçekleştirilen üç operasyonda Susurluk'tan Ergenekon'a uzanan çete bağlantıları ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla Ahmet Tekin Baykal'ın lideri olduğu örgüte yönelik 7 temmuz tarihindeki 'Anafor' operasyonu ile önceki gün, önderliğini Ülkü Ocakları Ege Bölgesi eski Başkanı Abidin Bilgin'in yürüttüğü belirtilen gruba yönelik 'Şafak' operasyonlarında soruşturmanın ucu, Ergenekon soruşturmasına dayandı. "Kaynaklar" operasyonunda ise, yolsuzluğa adları karışan bir vali yardımcısı ile kaymakam hakkında soruşturma izni istendi.



SAMİ HOŞTAN KOORDİNE ETMİŞ



Operasyonlar kapsamındaki soruşturmalarda, çete liderleri Ahmet Tekin Baykal ve Abidin Bilgin'in, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Susurluk davası hükümlüsü Sami Hoştan'la koordineli hareket ettiğine yönelik iddiaları güçlendiren bulgular elde edildi. Şafak operasyonu kapsamında yapılan aramalarda 2 adet suikast silahı Uzi ele geçirildi.



YENi TUTUKLAMALAR



Anafor operasyonu kapsamında Savcı Murat Gök'ün yaptığı itiraz üzerine, daha önce mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 31 zanlıdan 11 'i için tutuklama kararı çıktı. Tutuklama kararı çıkan isimler arasında Cezmi Aslan ve Hasan İzmirli ile Erol Çehreli de yer aldı. Öte yandan, daha önce 19 kişinin tutuklandığı Kaynaklar Belediyesi operasyonunda tespit edilen bağlantılar, valilik ve Buca Kaymakamlığı 'na kadar uzandı.



EGE'DEKİ DERİN BAĞLANTI



Bilgin'in, Ergenekon soruşturması kapsamında aranan ve Sami Hoştan'ın adamları olarak da bilinen bazı kişileri İzmir'se saklandığı, polis ve jandarmanın bu yöndeki operasyonlarına devam ettiği öğrenildi. Daha önceki istihbari bilgileri de değerlendiren savcılığın, "Şafak" operasyonunda gözaltına alınan Bilgin ve beraberindeki isimlerle Baykal'ın önderliğindeki suç örgütünün, Ergenekon'un Ege'deki silahlı kanadını oluşturduğu şüphesiyle soruşturmayı genişlettiği öğrenildi.



Fikret Karagöz

Taraf Gazetesi

25.07.2008

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0