Cem Yýlmaz'dan Yeþilçam'a güzelleme... PEK YAKINDA

31 Ekim 2014 19:22 / 1768 kez okundu!

 

 

Yönetmen ve Senaryo: Cem Yýlmaz

Oyuncular: Cem Yýlmaz, Zafer Algöz, Özkan Uður, Ozan Güven, Tülin Özen

 

Cem Yýlmaz “Pek Yakýnda” ile buram buram Yeþilçam kokan bir filme imza atmýþ. Yeþilçam’ýn melodramlarýndan, fantastik filmlerine kadar göndermeler, O’nun hýnzýr mizahýyla hoþ bir harman olmuþ. DVD korsaný Zafer’in film çekme macerasý filmlerinin deðiþmez oyuncularý Zafer Algöz, Ozan Güven, Özkan Uður, Çaðlar Çorumlu’nun katkýlarýyla karakterler gösterisine dönüþüyor. Cem Yýlmaz sinematografisinin en beðendiðim filmi Hokkabaz’a yakýn düþen bir film “Pek Yakýnda”. Yaþamýn deðiþkenliði içinde, deðiþmeden varolmaya çalýþanlarýn, hayallerini gerçekleþtirme öykülerinden birisini anlatýyor. Komediden çok melodramýn buruk hüznünü hissettiriyor. Karakterlerin doðal durumlarý komediyi doðuruyor. Fundemantals gibi Stand Up gösterilerinin, katýlarak gülmeðe alýþmýþ Cem Yýlmaz seyircisine az gelecek bir gülmece.

Film Eþkiya filminin final sekansýnýn çekimiyle açýlýyor. Zafer’in figüranlýk yaptýðý yýllarý anlatan bu bölüm, Türk Sinemasý’ný tekrar canlandýran “Eþkýya”ya hoþ bir atýf olmuþ. Film çekmek Zafer’in arasý açýk olduðu karýsý Arzu’yu mutlu etmek için göze aldýðý bir serüven. Yaþamýn kýyýsýnda kalmýþ sinema aþýðý Ahben, Ejder, Zeki ile yola çýkarken kafasýnda sadece hayalleri vardýr. Basit efektlerle yapýlan ucuz fantastik Yeþilçam filmlerini mizahi malzeme olarak kullanýrken onlarý yapanlara da saygý da kusur göstermiyor.

Filmin 130 dakikalýk süresinin uzunluðu, yer yer tekrar hissi veren sekanslara yol açýyor. 100 dakika kadar bir süre öykünün akýcýlýðýna daha iyi gelirmiþ. Klip estetiði Mazhar Alason þarkýlarýna eþlik ediyor. Onun çatallý sesi filmin hüzünlü yanýný güçlendiriyor. Film içindeki film “Þahikalar” ýn finaldeki fragmanýna bayýldým. Keþke bu bölüm daha uzun tutulsaydý….

Sonuçta Cem Yýlmaz’ýn “Aþk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni”nden esinlendiði “Pek Yakýnda” seyirciyi mutlu edecek bir film.

 

Emin YEÐÝNBOY

03.10.2014

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.