AÞK TESADÜFLERÝ SEVER

07 Þubat 2011 19:06 / 2464 kez okundu!

 


AÞK ÝNSAN HAYALLERÝNÝ AÞAR
Aþk insan hayallerinin sýnýrlarýný aþar. Kimi, ne zaman, ne kadar seveceðini kim hayal edebilir ki? O nerededir, acaba onunla yollar kesiþecek midir ? Bu yüzden insanlar aþkýn tesadüfleri sevdiðine inanýr ve inanmak da ister.

------------------------------------------------------------------------------

AÞK TESADÜFLERÝ SEVER

Yönetmen:
Ömer Faruk Sorak
Oyuncular: Mehmet Günsur, Belçim Bilgin, Ayda Aksel, Altan Erkekli, Yiðit Özþener

Aþk insan hayallerinin sýnýrlarýný aþar. Kimi, ne zaman, ne kadar seveceðini kim hayal edebilir ki? O nerededir, acaba onunla yollar kesiþecek midir ? Bu yüzden insanlar aþkýn tesadüfleri sevdiðine inanýr ve inanmak da ister. Bu alt metne sýký sýkýya sarýlan bir film “Aþk Tesadüfleri Sever”. Deniz ve Özgür’ün doðumdan baþlayarak yaþamlarý kesiþmiþtir. Olgunlaþmayan çocukluk aþklarýný 25 yýl sonraki karþýlaþmalarýnda hatýrlarlar.

Yönetmen Ömer Faruk Sorak ve görüntü yönetmeni Veli Kuzlu, günümüzde yaþananlarý dinamik bir anlatýmla sunarken, geçmiþte yaþananlarý pastel renklerde geriye dönüþler ile hatýrlatýyor. Sokak aralarýnda lastik top peþinde koþan çocuklar, mahalle bakkalý, seyyar yoðurtçu, vesikalýk fotoðraflarýn deðiþmez adresi fotoðrafçý, hepsi masumiyetin bir parçasýný yaþatýyor seyirciye. Geçmiþin Ankara’sý bir masal dünyasýný andýrýyor adeta. Orta halli aile yaþamýnýn sadeliði, orta yaþ seyircinin tüm anýlarýný tazeliyor.

Mehmet Günsur ve Belçim Bilgin iki sevgilide mükemmel bir uyum yakalamýþlar. Sade, akýcý, samimi oyunculuklarý öyküye can veriyor. Bilhassa Günsur tüm vücut dili ile kasmadan nasýl erkek sevgili oynanýr dersi veriyor adeta. Belçim için de ayný sözleri tekrarlamak mümkün, kanýmca artýk çok filmde karþýmýza çýkacak. Her biri Altan Erkekli, Þebnem Sönmez, Ayda Aksel, Hüseyin Avni Danyal gibi usta isimlerden seçilmiþ yan karakterler de dikkat çekici performanslar sunuyor. Film, final bölümüne kadar duygusallýðý gerçekçi bir düzeyde götürmeyi ve seyirciyi etkilemeyi baþarýyor. Son virajda dramatik ve aðlatýcý bir final yakalama çabasý her þeyi bozuyor. Aþkýn sahiciliðine inanan seyirci kendisini bir anda Yeþilçam modeli, aðdalý bir melodramýn kucaðýnda buluyor. Tesadüfler oldukça abartýlmýþ. “Issýz Adam” ve “Babam ve Oðlum”un özendirdiði giþe beklentisi baðýmsýz, inandýrýcý bir finali baltalýyor mu acaba? Þahsen böyle düþünüyorum.

Müzik, öyküye mükemmel bir destek vermiþ. Ýçerik ile uyum gösteren parçalarýn seçiminde Ozan Çolakoðlu bilinen ustalýðýný tekrarlýyor.

Bol geri dönüþler, öyküye ustaca emdirilmiþ, eklenti durmuyor. “Yaþamýn çerçevesinin içine hangi resmi yerleþtirdiðin önemlidir” diyor Özgür’ün babasý (Altan Erkekli), ölümünden önce kaydettiði kasette. Finalde Özgür de sevdiði þeyleri yerleþtiriyor çerçevenin içine.

Özenle çekilmiþ, bugün ve geçmiþ arasý hoþ duygular yakalayan iyi bir melodram.



Emin Yeðinboy

06.02.2011










 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.