Elon Musk Falcon Heavy ile uzaya gönderdiği Tesla'nın son fotoğrafını paylaştı

09 Şubat 2018 17:49  

 

Elon Musk Falcon Heavy ile uzaya gönderdiği Tesla'nın son fotoğrafını paylaştı

ABD merkezli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ın girişimiyle yapılan dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Rekor fırlatılışın en ilginç yanı ise uzaya gönderilen Tesla model otomobildi. Musk uzay boşluğundaki otomobilden yeni bir kare paylaştı.

Musk kişisel Instagram hesabı üzerinden uzay boşluğundaki otomobilden yeni bir kare paylaştı. Musk'ın bu paylaşımı 8 saate 1 milyonun üzerinde beğeni aldı.

RUSYA'DAN TESLA'YI UZAYA GÖNDEREN MUSK'A CEVAP

Rusya Uzay Ajansı Roskosmos, Elon Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX şirketinin Tesla marka bir spor arabayı Falcon Heavy roketiyle uzaya göndermesiyle ile ilgili bir açıklama yaptı.

Ajansın sözcüsü Igor Burenkov bunun "harika bir pazarlama numarası" olduğunu söyledi. Elon Musk'ın uzay yarışının yeniden başlaması gerektiğini belirten açıklamasına da cevap niteliğinde olan Burenkov yaptığı açıklamada, "Tesla'da işler iyi gitmiyor, bunu herkes biliyor. Bu mükemmel bir numaraydı. Sadece harikaydı." ifadelerini kullandı. 

ntv.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0