Eğitim uçağı ormana çakıldı

07 Ekim 2012 11:09  

 

Eğitim uçağı ormana çakıldı

Beydağ'ın Çomaklar köyünde meydana gelen kazada öğretmen pilot Ahmet Can Damarsardı hayatını kaybetti, pilot adayı Volkan Umudum ağır yaralandı

ALİ SOYDEMİR- NADİR UYSAL (BEYDAĞ)

Selçuk Efes Havaalanı'ndan kalkan Türk Hava Kurumu'na (THK) ait eğitim uçağı, İzmir'in Beydağ ilçesine bağlı Çomaklar köyü yakınlarında ormanlık alana düştü. Kazada öğretmen pilot Ahmet Can Damarsardı hayatını kaybetti, pilot adayı öğrenci Volkan Umudum ağır yaralandı. Pilotun cenazesi ve yaralı öğrenci, uçağın 30 metre kadar yakınına düştüğü kestane toplayan köylüler tarafından 1 kilometre boyunca sürüklenip dağlık alandan yola indirildi.

KURTARMA EKİPLERİ
THK'ya ait Cessna 172-S tipi TC-CBI kuyruk numaralı eğitim uçağı, dün saat 11.15 sıralarında Selçuk Efes Havalanı'ndan kalktı. Öğretmen pilot Damarsardı'nın pilot adayı Umudum'a eğitim verdiği uçuş, saat 12.00 sıralarında feci bir şekilde sonlandı. Uçak, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak Çomaklar köyü yakınlarındaki ormanlık alana düştü. İlçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki köyün yakınlarında meydana gelen kaza, bölgedeki görgü tanığı bazı vatandaşlar tarafından jandarma ve polise bildirildi. Bölgeye çok sayıda askeri ve sivil kurtarma ekibi gönderildi.

KÖYLÜLERİN YANINA
Ancak, bir süre sonra bölgedeki köylülerden kazayla ilgili haber geldi. Uçağın ormanlık alanda kestane toplayan köylülerin 30 metre kadar yakınına düştüğü bildirildi. Pilotun cenazesi ve yaralı öğrenci, köylüler tarafından kestane topladıkları çadırlardan yapılan kızaklara konularak yaklaşık 800 metre rakımlı tepeden 1 kilometre boyunca çekilerek yola indirildi. Diğer ekipler de kısa sürede sarp ve ormanlık alandaki uçağın enkazına ulaştı.

ÇENESİ KIRILDI
İzmir Vali Vekili Ardahan Tokuk, uçaktaki pilot öğretmen Ahmet Can Damarsardı'nın hayatını kaybettiğini, beraberindeki pilot adayı Volkan Umudum'un ise ağır yaralı olduğunu açıkladı. Çenesi kırıldığı belirlenen Umudum, Ödemiş Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahale sonrası hava ambulansıyla İzmir'deki Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Umudum'un hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

"Köyün üzerine düşse facia yaşanabilirdi"
Düşen THK'ya ait Cessna 172-S tipi uçağın eğitimlerde kullanılmak üzere kısa süre önce İstanbul'dan getirildiği öğrenildi. Olayın görgü tanıklarından Çomaklar Köyü Muhtarı Bünyamin Süren, "Uçak alçaktan geliyordu aniden düştüğünü gördük. İçinden yaralıları çıkardık. 1 tanesini kaybettik, diğerini yaralı kurtardık" dedi.

SARP VE ORMANLIK
Olay yerine giden Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk ise, "Uçağın düştüğü yer son derece sarp ve ormanlık alan. Köyün üzerine düşse büyük bir facia yaşanabilirdi. Herhangi bir orman yangını çıkmaması da teselli kaynağı" diye konuştu.

Yeni Asır

Son Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2012 11:21

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0