Paris cinayetleri ve barışı savunmaya devam

14 Ocak 2013 14:18 / 1232 kez okundu!

 


Daha ilk günden bu işi engellemek isteyenler olacaktır, provokasyonlar olacaktır deniyordu ve sonunda oldu. PKK'li 3 kadın Paris'te oldukça profesyonelce öldürüldü.

Paris cinayetleri ile birlikte Diyarbakır'da bir BDP binası bombalandı.

Türk medyası önce 3 PKK'li kadın öldürüldü diye haberi verdi. Sonra yavaş yavaş yorumlar ortaya çıkmaya başladı ve yorumlar da Türk medyasının önemli bir kısmı bunun PKK'nin işi olduğunu anlatmaya başladılar. Hrant cinayetinin bir örgüt işi olduğu o kadar açıkken bunu ancak bir senede bulabilen Türk medyası Paris cinayetlerinin "örgüt" işi olduğunu hemen keşfetti.

Medya ile birlikte Hükümet ve AKP sözcüsü de cinayetin PKK işi olduğunu hemen tespit etti.

Ulusalcılar ise cinayetin hükümet tarafından işlendiğinde hemen anlaştılar ve barış sürecine destek veren herkese bıyık altından gülerek "gördünüz işte bu hükümetle barış olmaz" demeye getirdiler.

Bu cinayetin arakasında asıl soru cinayeti kimin işlediği değil neyi amaçladığı. Herkes biliyor ki cinayet barış görüşmelerinde gelinen aşamayı dinamitlemeyi amaçlıyor. Bu nedenle bugün gelinen aşamayı korumak en önemli siyasal tutum.

Önümüzdeki günlerde gelinen aşamayı geriletmeyi amaçlayan yeni girişimler olacaktır. Bütün bunlara göğüs germek ve geri adım atmamak gerekir. Barışın kazanılması kolay bir iş değil. Savaştan çıkarı olan çok insan ve kurum var. Çokça kurum ve siyaset savaşın sürmesini istiyor.

Kimileri çıkarlarını dinleyerek savaşı istiyorlar, kimileri politik çizgilerinin doğrulandığını kanıtlamak için savaşın devamından yanalar ve bunlar daha çirkin bir yerdeler.

Bütün veriler bugünkü aşamada barış, çözüm görüşmelerinin çok daha ciddi ve tutarlı olduğunu göstermekte. Bu nedenle İmralı sürecini desteklemek ve kazanması için mücadele etmek gerekiyor.

Savaş yanlıları provokasyon yapacak, yeni cinayetler işleyecekler, biz büyük yığınsal eylemlerle barışı, Kürt sorununa çözümü savunacağız.


Doğan TARKAN

14.01.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.