DİSK, KESK, TMMOB, TTB: İki gün grevdeyiz

14 Ekim 2015 17:26  

 

DİSK, KESK, TMMOB, TTB: İki gün grevdeyiz

Ankara’da bombalı saldırı düzenlenen mitingle ilgili açıklama yapan tertip komitesinden İlhan, “Emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiştik” dedi. 12, 13 Ekim'de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB grevde olacak.

Ankara’da yapılmak istenen Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ne bombalı saldırı düzenlenmesinin ardından tertip komitesi basın açıklaması yaptı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühandis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB), TTB Merkez Konseyi Binası’nda bir araya geldi.

TTB Başkanı Beyazıt İlhan, “Acı bir gün yaşıyoruz. Ülkenin dört bir yanında gelenlerle birlikte Valilik'ten izni alınmış bir miting yapacaktık. Türkiye tarihinin en büyük katliamlarından biri. Yastayız” diye konuştu.

“Emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiştik. Sarayın saltanatı uğruna kan dökenlere dur demek için gelmiştik.

Türkiye'nin göbeğinde, binlerce polisin gözü önünde bomba patlattılar. Şu ana kadar belirlediğimiz 86 yurttaşımız hayatını kaybetti. Katilleri tanıyoruz, katiller 7 Haziran'da diktatörlük hevesleri kursağında kalanlardır.

12, 13 Ekim'de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak grevdeyiz.”

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de “Haber-Sen ve diğer sendikalarımız üyelerinden onlarca hayatını kaybeden var. Bu katliam öncekileri aşmıştır. Barış mücadelesinde geri adım atmayacağız” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Bu fotoğraf bize yabancı değil. 1 Mayıs 77, Çorum, Sivas, Suruç... Aynı şeyleri gördük hep. Valilik, İçişleri, MİT, AKP'nin çok büyük zaafiyeti olduğunu gördük” diye konuştu. 

Bianet, 11.10.2015

Son Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015 17:48

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0