Ders kitabı yerine tablet

29 Ağustos 2011 14:23  

 

Ders kitabı yerine tablet

Beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtılacak. İnterneti de olacak bilgisayarlar çocuklarda kalacak. Uygulama ikinci döneme yetişecek.

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilere, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde "iPad’e benzer tablet bilgisayarlar" dağıtacak. Kademeli olarak yaygınlaştırılacak uygulama kapsamında tablet bilgisayarı olan öğrenciye ücretsiz kitap dağıtılmayacak.

Milliyet'in haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, şu açıklamalarda bulundu:

"Uygulama ikinci döneme yetişecek. Beşinci ve dokuzuncu sınıflara tablet dağıtılacak. Dört yıl sonra ortaöğretim ve ilköğretim ikinci kademede herkesin bilgisayarı olacak. Bilgisayarlar çocuklarda kalacak. İnterneti olacak

Tabletlerin dağıtımına, “bilgisayar üretimi için tesis kurulan illerden” başlanabilecek. Her yıl 5 ve 9. sınıflara tablet dağıtılarak 4 yıl içinde 5-12. sınıf arasındaki tüm öğrencilerin bilgisayar sahibi olması hedeflenecek.

Tüm okullara da akıllı tahtalar yerleştirilecek. Okullarda kablosuz internet olacak. Tüm illere fiber kablo döşeniyor. Her okulda tahta olan her sınıfa kablolu internet gelecek. Köy okulları için (internet) uydudan kablosuz. Maliyet yüksekse kablosu uydudan verilecek. Kablo olmasının sebebi maliyet ve radyasyon."

16 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılması öngörülüyor. Tablet bilgisayar ihalesine katılacak firmalara, Türkiye’de üretim şartı getirilebilecek.

Akıllı tahtalar da 2011-2012 öğretim yılı ikinci yarısından itibaren 9, 10, ve 11. sınıflardan başlayarak dağıtıma sokulacak. Alt yapı kurulumu sonrası 5-9. sınıflara yıllık dağıtılacak tablet bilgisayar miktarı yaklaşık 2.5 milyon adet olacak.

Böylelikle ilk 4 yıl içinde yaklaşık 10 milyon öğrenci bilgisayarlı öğretime geçecek.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0