Demirtaş: Devlete karşı değil, devlet tarafından

14 Ekim 2015 17:37  

 

Demirtaş: Devlete karşı değil, devlet tarafından

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ankara’daki barış mitingine düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili, “Bu saldırı devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne değil, devlet tarafından halka karşı gerçekleştirilmiştir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki barış mitingine düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili bugün ikinci bir açıklama yaptı.

“Bu saldırı devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne değil, devlet tarafından halka karşı gerçekleştirilmiştir” diyen Demirtaş, “Yabancı ülke liderleri Cumhurbaşkanını, Başbakanı taziye için arıyorlarmış, bizim için bu taziyeler boştur, taziye sahibi halktır” diye konuştu.

“Bu saldırıdan partimizi sorumlu tutan AKP yöneticileri, devlet desteğiyle miting yapıp oluk oluk kan akıtacağını söyleyen çete reisleri de var.

Bizi suçlayan AKP yöneticilerine şunu söylüyorum; biz bir arada yaşamı savunurken sizinle yaşamayı kastetmiyoruz. Saçından ayak tırnağına kadar kana bulaşmış olanlarla kardeşlik olmaz. Devletin beslediği çetelerle hiçbir bağımız olamaz.

Biz kardeşçe yaşayacağız derken bu alçakları kast etmedik.Onlarla kardeşçe yaşamak değil mücadele etmekte kararlıyız.

Bu işte parmakları yoksa bile, hiç değilse güvenlik zaafiyeti nedeniyle haysiyetli bir yönetici istifa etmez mi?

Bunda sorumluluğu olanlar eninde sonunda yargılanacak. İstihbaratçı mısınız, vali misiniz, başbakan mısınız bilemeyiz.

Yargılanacaksınız, ellerinize o kelepçeler takılacak. Yaptıklarının hesabını, bedelini ödemeden cezaevinden çıkamayacaklar.”

Bianet, 10.10.2015

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0